Като коментирате храните - предполагам, знаете, че царевицата и соята са най- генномодифицираните храни в световен мащаб.
Червено цвекло трябва много внимателно да се дава на дете, не е много препоръчително.
Пащърнакът е чудесен зеленчук, но и при него, като при всички кореноплодни, съществува риск от замърсявания от почвата. Навремето първият сок, който давахме на бебетата, беше от моркови и ябълки. Сега морковът е минал на по-задно място поради риска от пестициди, нитрати и пр. химия.
А бе храненето си стана суперсложно занимание, ако искаш да е здравословно. Никаква сигурност за нищо - риба от ферми, месо с хормони и АБ, зеленчуци и плодове с химикали, "изпрани" или боядисани брашна, млякото се контролира само за водно съдържание, яйцата май само за големина...Не се сещам за нито една храна, която да е гаранирано чиста.
Когато отглеждах домати, водих разговор веднъж с една жена на тази тема. "Моите домати никога не се маносват, ми каза тя. На цялото село може да се маносат, моите - не! Ама аз си ги почвам отрано да си ги пръскам - първо със син камък, после им турна Б56 - сигурна работа." Това последното даже го забраниха в последните години, толкова е отровно. Наистина, всички фунгициди, акарициди и пестициди си имат карантинен срок, през който не се берат зеленчуците, ама тези отрови отиват в почвата и...т.н. А бе няма сигурно, ако не ти е минало през ръчичките.

а и бях инсталирала шишнце за дезинфекция на ръцете до повивалника на бебето