Искам да кажа ... (70)

• 54 143
  • 744
  •   1
Отговори
# 720
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Не ваксинирате ли децата против ротавирус?

Като коментирате храните - предполагам, знаете, че царевицата и соята са най- генномодифицираните  храни в световен мащаб.
Червено цвекло трябва много внимателно да се дава на дете, не е много препоръчително.
Пащърнакът е чудесен зеленчук, но и при него, като при всички кореноплодни, съществува риск от замърсявания от почвата. Навремето първият сок, който давахме на бебетата, беше от моркови и ябълки. Сега морковът е минал на по-задно място поради риска от пестициди, нитрати и пр. химия.
А бе храненето си стана суперсложно занимание, ако искаш да е здравословно. Никаква сигурност за нищо - риба от ферми, месо с хормони и АБ, зеленчуци и плодове с химикали, "изпрани" или боядисани брашна, млякото се контролира само за водно съдържание, яйцата май само за големина...Не се сещам за нито една храна, която да е гаранирано чиста.

Когато отглеждах домати, водих разговор веднъж с една жена на тази тема. "Моите домати никога не се маносват, ми каза тя. На цялото село може да се маносат, моите - не! Ама аз си ги почвам отрано да си ги пръскам - първо със син камък, после им турна Б56 - сигурна работа." Това последното даже го забраниха в последните години, толкова е отровно. Наистина, всички фунгициди, акарициди и пестициди си имат карантинен срок, през който не се берат зеленчуците, ама тези отрови отиват в почвата и...т.н. А бе няма сигурно, ако не ти е минало през ръчичките.

# 721
Червеното цвекло е един от най препоръчителните зеленчуци за захранване, особено в желязодефицитната  криза/която е естествена/ на кърмените около 6-7 месеца- съдържа много захари и желязо.

Единственото съображение могат да са натрупаните нитрати, но това е така при всички грудкови, вкл. картофите и морковите, че и повече при тях . Правилото е да се киснат и мият много добре и това е.....

http://babyfoodsrecipes.blogspot.bg/2011/09/blog-post_05.html

Последна редакция: пн, 01 фев 2016, 14:52 от Звезден^Прах

# 722
Охх...тук кажеш, не кажеш нещо, все виновен.  
Коментираха се замразени зеленчуци,  козах че не бих давала.
Никъде не съм твърдяла по-добре от буркан, вместо замразено.
Когато съм давала грах е било по 1 лъжица от консерва.  Толкова за мен.  
Който както иска да си храни децата.  
Те и въздух пълен газове дишат в крайна сметка.  

За ротавирус да ваксинираш е същото като да се ваксинираш за грип. Безсмислено.

# 723
  • някъде ... тук ...
Мислех да пиша едно, после друго...
Накрая, след като ви прочетох, се отказах да давам какъвто и да е съвет за захранване на бебе.
Големият е гледан и захранен по старата бг-схема, дребния - късно и по форумно (към 2005-2006та), а сега пак е различно.
Общо взето мнението ми се покрива с това на Янтра.
А и определено с първото трепериш повече и вършиш даже глупости от страх да не сбъркаш нещо Crazy

# 724
  • Mediterraneo

Твърдо против подобна ваксина съм.

# 725
  • София
Не мога да дам съвет за зеленчуците. Аз карах мързеливата и хранех децата с готови пюрета - Хип, Семпер, Гербер... след година и половина - на кухня.

Хванах се да правя еклерова торта. Ако си бях преценила нещата правилно хич нямаше и да се заема с нея. Голя врътня е. Първо печеш блат, после печеш еклери, след това правиш крем, пък ганаш, пък глазура... уф, уморих се само докато ги изброя. Сега събирам сили за крема Tired

Моите - да. Много съм доволна от тази ваксина. Когато голямото момче беше малък все още я нямаше или поне аз не знаех за нея и беше ужас като се почне повръщането и дрискането. Два пъти сме стигали до болница от обезводняване. Да чукна на дърво, малките са ваксинирани и двамата и не сме имали такива проблеми изобщо, пу-пу.

# 726
  • Бургас
Ваксинирам само по задължителният календар.
Зеленчуци замразени от Лидъл ползвам за малката.

# 727
  • До морето
И Самуил има Ротарикса. Два пъти сме се подрисквали всички вкъщи, а той е железен. Доволна съм.

# 728
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!

Моите - да. Много съм доволна от тази ваксина. Когато голямото момче беше малък все още я нямаше или поне аз не знаех за нея и беше ужас като се почне повръщането и дрискането. Два пъти сме стигали до болница от обезводняване. Да чукна на дърво, малките са ваксинирани и двамата и не сме имали такива проблеми изобщо, пу-пу.

И при нас така - каката не беше ваксинирана (май нямаше тогава ваксина), стигна до обезводняване, едвам я вдигнах на крака с глюкоза и по лъжичка течност на всеки 5 мин. , почти до болница бяхме стигнали.
Следващите 2 са ваксинирани - големият е на 5 - досега никакви проблеми не сме имали. Малката все още няма две, но досега не е имало проблеми.
На племенника двете деца не са ваксинирани - вече по два пъти лежаха в болница на системи.

Нитратите в червеното цвекло не са само от почвата, естествено съдържание са. При термична обработка нитратите се преобразуват в нитрити, което не е много добре.

# 729
  • София
Аз само пюрета и каши съм давала, нищо не съм правила собственоръчно.

# 730
И двете деца са без нашумялата ваксина. Проблеми не съм имала.  За мен е добър маркетингов трик за паникьосани родители.

# 731
И аз и сестра ми и мъжът ми сме без ваксини, за ротавирус оживели сме  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Тея ваксини според мен са за население с ограничен достъп до чиста, питейна вода и занижени битови условия. Едва сега започнах да поставям ваксини на детето, преди това ги отказвах. Всичките  Wink Wink Не виждам смисъл на новородени, които средностатистическото семейство гледа като по 5 пъти изварява вода/няма да коментирам, че аз купувах стерилизирана и бутилирани малки шишенца, че да е мегастерилно и се стерилизираше всичко минути преди да се използва  Hug а и бях инсталирала шишнце за дезинфекция  на ръцете до повивалника на бебето  hahaha hahaha/, не вади по 40 дни навън, да се наблъска с по 2 ваксини на месец за една година.......нема логика. Детето ми се разболя за пръв път на година и 10 месеца, след като тръгна на градина и реших , че му е дошло времето на ваксинацията, защото вече ползите надвишават рисковете, а и е позакрепнало човече ....Календара за мен не е направен за нормалните деца, а за малцинството....предвид условията в които живее, не е чудно че удрят БЦЖ-то още като изплаче в болницата  ooooh! ooooh! е да, ама аз не съм съгласна за моето  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms още не засукало и да му налеят коктеила за добре дошло, всичко с времето си.... За това съм срещу задължителната ваксинация, но съм за ваксините.

Последна редакция: пн, 01 фев 2016, 15:22 от Звезден^Прах

# 732
  • Бургас
Една майка от нашата отчетна сложи Ротарикса. По едно и също време лежахме в болницата с децата, с еднакви симптоми.

# 733
  • София
И аз и сестра ми и мъжът ми сме без ваксини, за ротавирус оживели сме  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Ей това като го прочета някъде по какъвто и да е повод и се изприщвам направо. Що за довод, за бога?! Вие и във столчета за кола предполагам не сте били возени - оживели сте. И на 7-8 години без родителски контрол сте се разхожали по улиците - и пак сте оживели. Даже марули и репи сте рупали по време на радиоактивните дъждове 86-та година (ако имате нужната възраст де) и сте съвсем живи. Ми начи предлагам хич да не се втелясваш на рафинираното брашно и олио щом такива "страшности" не са ти се отразили

# 734
Звезден прах, как записа детето на ясла без бележка за ваксините?

Общи условия

Активация на акаунт