Сладкарничка за книги - тема 60

• 32 036
  • 731
  •   1
Отговори
# 105
Миж, напълно съм съгласна с теб!  Hug Няма как хем да работя по осем часа на ден, хем в останалите часове на деня да домакинствам.

А най-много ме е яд, че тези изисквания важат само за нас, жените. Еми и аз искам като се прибера от работа някой да ме чака със сложена трапеза, ама няма. 

# 106
  • София
Ама това не е философска вълна, това са нещата от живота Simple Smile. И не, не сме никакви впрегатни жУвотни. Да ви кажа, имала съм късмета мъжете около мен да не са от тези, които изискват в това отношение. Имах една позната с мъж и две момчета, които не само не й помагаха, но и втори път ядене не хапваха  ooooh!. А тя не беше домакиня, т.е. жената беше страхотна домакиня, но И работеш на пълен работен ден.

# 107
Еми нали разни истерични идиотки и недопрани феминистки се бореха толкова за "еманципация"  Sick
Хак да ни е сега!  Работи' като малоумна по 9 ч на ден + още 2-3 часа на ден дом.работа и си повтаряй колко си хепи , еманципирана и щастлива от този факт   Joy
И това само до пенсионна възраст от 63 г.  Joy
От т.нар. еманципация полза имат единствено мъжете! Говоря най-общо.
Иначе и аз съм случила на мъж  Laughing а и на чудесни кръчмета наоколо и бирарии с прекрасна кухня  Hug

# 108
Аз също работя до 18 часа и много рядко се случва вечер след работа да сготвя нещо и то най-често е нещо за другия ден. По принцип готвя в неделя ядене за поне 2-3 дни и поне до сряда не мислим за вечерята  Blush Фенове сме и на поръчките от пицарии, но се случва вече рядко  Rolling Eyes

# 109
А да , другата безумна схема, практикувана от доста мои колежки - събота и неделя се изпопребиват от готвене, за да имат до четвъртък  ooooh!
Абееее,.,.......!!!!  Close
Ох, излизам, махам се, че се ядосах много! Не на вас, разбира се....  Hug Heart Eyes

# 110
  • София
Благодаря ви много за хубавите пожелания, момичета! Hug Hug Hug

Готвя само в събота и неделя. Но у дома всеки ден има прясно сготвено.  Mr. Green (Малко като загадка се получава, но е факт.) Simple Smile

Венка, това си е било вирус, нищо, че се майтапиш със своите готварски умения. Имам и други познати, които го изкараха, затова така мисля. Peace

Слив, стиснати палци и от мен! Hug

# 111
  • София
На клона съм!
Благодаря за подкрепата!По-късно ще драсна повече инфо!
И за готвенето ще кажа Hug

# 112
Да, за мен също не е вариант да се утрепя от готвене събота и неделя. Никак не си го представям. Явно или съм много мързелива или много разглезена.  Simple Smile

Ама за мен домашно приготвената храна никога не е била приоритет. Мога да вечерям кисело мляко с бисквити, например. Или пък ядки някакви. Нямам проблем. Важното е да има нещо в хладилника.  Mr. Green

Миж
, не се ядосвай. То е ясно, че няма да "оправим" света. Дано поне успяваме да живеем както искаме и както се чувстваме комфортно.  Hug

Петя
, сега ако споделиш и как да имаме ядене без да готвим,  Hug В София поне имате доставки по домовете, заведения доста. В дълбоката провинция и на това не можем да разчитаме. Само на мамините буркани.  Mr. Green

Слив,  Hug Hug Hug

# 113
  • София
Искам да дойде Лоти и да каже за бисквитите  Joy Heart Eyes!

# 114
Миж, това с готвенето като луда събота и неделя е запазена марка на майка ми, но на тях с баща ми им се налага да ядът 2 пъти на ден в нас и то си става много готвене и блъскане. А аз тази седмица примерно направих една супа и един боб и тъй като гледам до четвъртък ще ги влачим  Mr. Green Моят мъж е икономичен  hahaha

Слиииив  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 115
Вие добре сте ги обучили вашите мъже , ами аз на какъв ли индивид ще попадна  Tired Както не обичам да готвя , а и не ям меса , спанаци , гъби , грахища ще ме кара да въртя черпака , малеее майкоууууу . На всяка сготвена от мен манджа ще го пращам за благодарност към Хеликона или другаде да ми купува подарък  Thinking Хаха  даже не искам да си представям тази гледка  Joy  

# 116
Да ви кажа за готвенето вкъщи-свеки готви за всички, аз само уикенда чат-пат. Детските пюретаи манджи не се броят. Но като съм на работа се прибирам 19-19:15 кога да сготвя Thinking Иначе и мъжо готви, особено по Джейми, ама после цяла седмица трябва да чистя след него Joy
Мерси за пожеланията момичета bouquet
Авлига, дано нямате проблеми Hug
Кали, като човек с ортодонтски проблем бих ти казала, че консултацията с ортодонт е много желателна. Мога да ти препоръчам и доктор Peace
Мариш, стискам палци и на Бъбли Peace
А Майкъл и аз го чакам, ако трябва няма да спя за да го гледам  Heart Eyes
Пете, жив и здрав да е татко ти Hug

# 117
  • София
Елинка,
Скрит текст:
ами всъщност
Скрит текст:
нещо подобно на "мамини буркани" -
Скрит текст:
майка ми е у дома и готви, докато детето си пише домашните...  Mr. Green

# 118
Готвя почти всеки ден,главно за обяд,защото и ММ ,и Теди се прибират. За вечеря обикновено ММ пече нещо,а аз приготвям само салата. Разбира се,има и изключения. (като баницата на Зори)
ММ си обича готвена храна и винаги се е грижил да свършвам работа навреме,така че да успея да сготвя. С сега като съм вкъщи,съвсем му се получават нещата.  Mr. Green
Нарче,както го научиш,така ще е.  Peace

# 119
Петя, твоя вариант много ми харесва!  Hug Но моята майка не знам защо не иска да ми идва на гости по никакъв повод. Вярно, че живеем с ММ в къщата на свекърите, ама нещо си е наумила тая жена. Но не настоявам, де. Аз ходя да си ги виждам.  Simple Smile

А това с "както си го научиш" нещо не ми се получава. Аз ли нямам подход или ММ не се поддава на влияния?  Thinking 

Общи условия

Активация на акаунт