Сладкарничка за книги - тема 60

• 31 999
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
  • Belgium
Мариет, и аз разбрах че рожденният ден е на прекрасния ти блог - да ти е честит и все така да го пълниш с разкошни сладки изкушения  Heart Eyes bouquet

Титина, всякаква сграда на НАСА ми се иска да посетя, надявам се скоро да ми се отвори такава възможност.

Алекс, допадна ли ти филмът за Стив Джобс?

Петенце, има я "Малката Европа", ама да ти кажа не ми се стори нещо особено  Laughing До нея има и огромна водна пързалка. Чудя се с това време в Белгия дали я ползват и 3-4 дни в годината  hahaha

Аааа не го отписвайте шоколада със сол, божествен е. Ако се сещате в Конфети в София има един сладолед - карамел с морска сол. Ами приказен е  Heart Eyes

На изложението ни дадоха да опитаме сирене с шоколад - ето това вече е ерес Simple Smile

Зори, не съжалявай, че си го пропуснала експото, не беше нещо особено  Laughing
Големичък е Историческия музей в Брюж, да. Има и един Музей на мъченията там. Споменавам го за феновете на Крис Картър, не за друго  Whistling
Брюж наистина е страхотен. Следва да посетим и Гент, и Антверпен. Но не очаквам да ми харесат повече от Брюж.

# 616
Честит рожден ден, Мариета!
Бъди здрава и щастлива, преследвай мечтите си неуморно! От сърце ти пожелавам много поводи за усмивки, споделени с любимите ти хора! newsm51

Лу, много ми беше интересно да прочета за Брюж. Преди години гледах филма В Брюж и от тогава имам мечта да отида да го видя Laughing С времето беше позадрямала тази мечта, но ти я събуди newsm53

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 11:21 от evilan

# 617
Шоколадът със сол ММ го харесва, аз не съм особен фен. Последно беше донесъл някакъв солен, ръчен и прочие и ми вика: за теб е, ама много доволен Simple Smile Познайте кой го изяде  Grinning
Макар че най-най-гадното нещо за мен е солен лакриц, хем обичам.

Еви, Брюж и на мен след филма ми е цел Simple Smile толкова луд филм...

# 618
  • София
Вени препоръчвам ти посещение на Ренесансов фестивам. Тук трае по един месец и има рицарски турнири, ренесансови постановки и възстановка на ренесансов град с всите им магазинчета, дюкянчета...и рокли с кренолин продават и мечове, абе купона да е пълен.
Гледала съм предавания по телевизията за подобни мероприятия. Даже на места правят и много сериозни възстановки на исторически събития, наистина е интересно Peace.

# 619
О, Лу, Конфети ми е любимият сладоледен салон!!!  Heart Eyes
А знаеш ли колко съм проЗта  Embarassed Едва миналата седмица пробвах и солените им неща - пиците и пастата са им божествени  Heart Eyes Взимала съм и цял бут прошуто оттам - страхотно!!! Ама сега избягвам суровите меса  Blush

Мариш, благодаря ти за кафето и за това, че ме мислиш  Hug
Добре съм  Hug

# 620
  • Benelux / Varna
Лу, аз се гласях за другото Експо - Ваканция салон, то беше в палати 4,5,6 по същото време, мисля, че днес приключва. Много ми е интересно на мен там, ходила съм 2 пъти на него и единия път ММ беше спечелил една страхотна почивка от него.
Определно Гент и Антверпен не могат да се мерят с Брюж, никак даже.
Тъкмо ми хрумна една идея и щях да ти я споделям на лични, аз пак ще ти я споделя подробности там  де   Wink Ама да ти подшушна- какво ще кажеш да ти се цаня за екскурзовод в Антверпен по женски? Нали вече имаш опит с влаковете  Wink Пък и гарата в Антверпен си е сама по себе си атракция, една от 12 те най- красиви гари в света е, мисля че бяха я класирали на 5 място,но може и да бъркам.

Ааа да кажа за белгийците,,,говорят си английски и то много! Като роден им е, друг е въпроса колко искат да го употребяват. Забелязала съм , че във френската част подобно на французите се държат малко снобски и нарочно говорят само на френски, въпреки че идеално разбират и говорят английски, просто искат да говорят само на френски. Подобно отношение срещам във френската част и спрямо фламандците, разбират го холандския, но не искат да го говорят. Имах един куриозен случай точно в Брюксел: влизам в един магазин за дантела и говоря на холандски (  продавачката ме гледа тъпо) и ме пита на английски нещо, аз обаче упорито и отговарям на холандски и накрая тя ме пита: Вие на какъв език ми говорите, изглежда ми познат!!!  #Crazy Шокирах се ви казвам! И и викам е как на какъв- на холандски! Извинявайте, сигурно произношението ми не е толково добро, отвърщам. А тя ,,,оууу да, не не, сега като ми казахте и ви разбрах! Паднах ви казвам, това да  не познаваш официален език на страната ти и да се чудиш аджеба що ти е познат???
И в ресторант в Брюксел ми е било подобно, аз си поръчвам на холандкси, а сервитьора ми отвърща само на френски,..та странни птици са.

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 11:35 от zornitsa

# 621
  • Пловдив
Аз обичам да хапвам сирене със шоколад или солети Simple Smile

# 622
Ааа да кажа за белгийците,,,говорят си английски и то много! Като роден им е, друг е въпроса колко искат да го употребяват.

Ами не знам...  Rolling Eyes В селото, където аз бях , почти никой не говореше (искаше да говори).
Като една рецепционистка се сещам в Северен Рейн-Вестф. като ми се разкрещя все едно я изнасилват: Найн! Найн! Нихт Инглиш!  ooooh!
Как пък в Италия, дори и да не те разбират идеално, ще положат усилия да те упътят, ще те питат от къде си и т.н. Ония на север все едно от гората хванати  Laughing

# 623
  • Benelux / Varna
Веси, във френската част ли беше? Те нидерландски не искат да говорят, ти ще ги караш на английски,,, ooooh!

Италианеца е гостоприемен! Аз затова толкова ги харесвам,,,даже веднъж един ни плати билетчетата в автобуса, защото нямахме дребни и дори ни разказа на две на три какво да видим във Флоренция за 4 дена, какво да не пропуснем. Нямаше да се учудя, ако ни беше поканил и на сладолед или капучино!

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 11:47 от zornitsa

# 624
Близко до Брюксел село.

# 625
  • Belgium
О, да, Миж, и аз обичам Конфетито, само понякога ми идва твърде претъпкано  Laughing

Моят опит тук е, че си говорят английски като стой та гледай. Понякога аз говоря на английски, а те ми отговарят на френски, но се разбираме чудесно  Joy По заведения и атракции пък е съвсем лесно. Като купувахме билетите за Атомиума и човекът на касата ни пита от къде сме, ние казваме - България. И той на чист български почва: Добър ден! Два карта. Благодаря Simple Smile

Сладур, а се оказа, че не е и стъпвал в България.

Зори, с удоволствие приемам да си ми гид, дай ще уточним на ЛС Grinning

Пускам снимки на разделителчето дето обещах вчера. Пусто обаче сега чета на четеца и нямам как да си отбелязвам страниците в книжката с него  hahaha

# 626
Ооо, много е сладурски  Heart Eyes Все интересни книги да книгоразделяш с него  Hug

# 627
  • Кърджали
Благодаря, момичета, надявам се да се разминат болестите. Откак е станала се е изкашляла само веднъж и нищо. Сякаш като и казахме че няма да ходи на детска и всичко и мина  Joy А уж обича да ходи на градина... Сега се чудя да я заведа ли при лекарката. Някак си ми се струва че е по - вероятно от там да домъкнем някой вирус и да си го приютим вкъщи.
Миж, сестра ми като замина за Германия това им се я досваше много. Че не признават английския за език. казва че принципно всяка област си е сама за себе си различна, но там където живеят там положението е такова Нихт Инглиш. А си им проговорил на английски, а са те застреляли с поглед. Дори и по институциите. Та мъкнеше брат ми като знаещ немски по всяка институция и всяко място.
И спрете да говорите за шоколад. Сега до магазина ли да ходя?  Joy
Лу, не успях да го догледам, че както казах Анди се събуди. Беше ми интересно да го гледам, но някак си преувеличено ми изглеждаше всичко. Не му знам как му е протекъл живота по принцип, но някак си все да е неразбран, все да е... Не ме бива много да се изразявам за филми и книги, но сякаш очаквах нещо повече, по - различно.. Знам ли и аз, то в 12 през нощта какво очаквах... Mr. Green Embarassed Laughing
Ауууу, Лу, това е красота....

# 628
  • Benelux / Varna
Много е сладурски разделителя Лу! И много  ми прилича на тия дето ги прави Десито, нали?

# 629
Лу, много симпатичен разделител.

Навсякъде има хора, които искат и такива, които не искат да говорят английски, ако могат изобщо. В Германия доста хора просто не могат и да искат, та едва ли е било лично срещу някого като не го знаят Simple Smile . По институциите пък изобщо не е реалистично да се очаква да се говори на друг език освен официалния на държавата.

За мен в това отношение французите са най-нагли Simple Smile отишъл си в друга държава и очакваш всички да те разбират, че и да ти отговарят. С колкото съм общувала в Германия все на френски са ми говорили и са се сърдили като им обясня с рамене, че няма как да ги разбера камо ли да им отговоря  Joy

Зори, действително и на мен първата ми асоциация беше с Деси и все едно тя го е правила.

Общи условия

Активация на акаунт