Според мен е защото тези хора съзнателно или подсъзнателно искат да се числят към дадена група.
Всеки един от нас го прави. Когато си обличаме черните семпли дрехи ние се присъединяваме към тълпата, към анонимните. Когато сложим ярко и ексцентрично облекло ние се присъединяваме към "онези", подчертаваме индивидуалността си, искаме да се откроим. Да, всеки ще каже че се облича или прави това което прави това защото му харесва, но истинската причина е че му харесва защото това негово поведение го присъединява към дадена група. На човек с расти и татуси най вероятно наистина му харесва да изглежда така, но това го включва към друга група от обществото, в която иска да бъде...малко психология, не е сложно
Тези с чашите и термосите се числят към групата на разчупените, на които им е комфортно в градския като в къщи, на които не им пука дали ги гледат 20 човеци как си сърбат 
Това го споменавам, защото от както се помня (за да сме по-точни от първия месец в училище) винаги съм си носила термочаша или бутилка с някакъв сок/вода/чай от вкъщи и най-безцеремонно си я държах върху чина по време на час.
До ден днешен без бутилка вода с лимон, фреш или някакъв чай не излизам от нас за повече от 20-30мин.
И да ти кажа хич не го правя за да изглеждам по определен начин в нечии очи. Правя го преди всичко, защото ми е навик (така, както кафето или цигарата са навик на други) и защото пия много течности, които предпочитам да съм приготвила сама.