Пиене на кафе и чай сутрин в метрото

• 39 817
  • 651
  •   1
Отговори
# 225
Почти никой не вникна по-дълбоко. Отговорите ви са все около- няма време, защото си го носят само, защото не пият от машини....

Според мен е защото тези хора съзнателно или подсъзнателно искат да се числят към дадена група.
Всеки един от нас го прави. Когато си обличаме черните семпли дрехи ние се присъединяваме към тълпата, към анонимните. Когато сложим ярко и ексцентрично облекло ние се присъединяваме към "онези", подчертаваме индивидуалността си, искаме да се откроим. Да, всеки ще каже че се облича или прави това което прави това защото му харесва, но истинската причина е че му харесва защото това негово поведение го присъединява към дадена група. На човек с расти и татуси най вероятно наистина му харесва да изглежда така, но това го включва към друга група от обществото, в която иска да бъде...малко психология, не е сложно Simple Smile Тези с чашите и термосите се числят към групата на разчупените, на които им е комфортно в градския като в къщи, на които не им пука дали ги гледат 20 човеци как си сърбат Simple Smile
Все ми е на акъла, че на 7-8 години, когато съм тръгнала на училище, съм се стремила към това да приличам на американец със забързано ежедневие, или подсъзнателно съм показвала на съучениците ми, че ми е хубаво на даскало ...
Това го споменавам, защото от както се помня (за да сме по-точни от първия месец в училище) винаги съм си носила термочаша или бутилка с някакъв сок/вода/чай от вкъщи и най-безцеремонно си я държах върху чина по време на час.
До ден днешен без бутилка вода с лимон, фреш или някакъв чай не излизам от нас за повече от 20-30мин.
И да ти кажа хич не го правя за да изглеждам по определен начин в нечии очи. Правя го преди всичко, защото ми е навик (така, както кафето или цигарата са навик на други) и защото пия много течности, които предпочитам да съм приготвила сама.

# 226
  • Mediterraneo

Но това, от което ми се повдига точно сега през хладния сезон са връхните дрехи, миришещи на готвено. В такива моменти се чудя тези хора в кухнята ли си държат палтата?

Ако кухнята им е като моята, не се учудвам, че им миришат дрехите. Коридор, хол и кухня преминават едно в друго, без да има врати никъде между тях. Е, аз не си държа връхните дрехи в коридора, въпреки че имам закачалка там.

# 227
Оказа се, че авторът е пуснал темата, за да дава безплатни лекции по социална психология

Набито око имаш Simple Smile

# 228
Миризмата на готвено се хваща не толкова от вкъщи, колкото от онези заведения  с обедни менюта и ужасна вентилация.

# 229
  • Другата България
Това с миризмата на манджи и на мен ми е неприятно повече от пиенето на кафе...някъде /което изобщо не ме впечатлява/.
В заведения и ресторанти от типа "бързо хранене" също много се умирисват дрехите.

# 230
Палтата обикновено миришат на готвено след хранене в заведение от типа "офисен обяд".
Ако човек не ги е проветрил съзнателно, предполагам, че миризмата може да се запази и до следващата сутрин.

# 231
Много ясно,че като тръгвам за работа се обличам и гримирам,респ. фризирам и лакирам за работа.Няма да тръгна с орлов нокът в аленочервено и брокати.Не че ще ми кажат нещо,но олекваш пред колегите и в колектива.Не нося много късо,много ярко,пайети,пера,животински краски,остри по една педя токове,тежък грим,бижута и подобни.Много хора не се усещат,че бар облеклото и опушните гримове не са за работна атмосфера,освен ако не бачкаш в бар.Миризми на готвено и аз забелязвам се накачат от обедните менюта в близки заведения.Аз си нося кутия с храна,ама като цяло не съм еталон щото съм придирчива и не ям всичко.В заведение много рядко да седна и все си избирам да пия нещо затворено,избягвам да ям,понеже си представям,че е мърляво сготвено.

Последна редакция: вт, 26 яну 2016, 15:30 от Рибозом

# 232

Изумена съм от темата и какви неща ги вълнуват някои хора. Вместо да си гледа автора неговата паничка, той тръгва да оплюе хора ,които просто пият кафе.
Автора, кой как и къде си пие кафето или чая си е негова работа. Че и почваш с глупави опити за психоанализа защо го правят ooooh!
Ми пие им се кафе.
Престъпно ли е да се пие кафе в автобуса? Как това те дразни? Сърбат ли? Аз не съм чула много сърбане.
И на мен ми се е случвало няколко пъти да си нося кафето и чая в автобуса. И термос съм носила. Защо ли? Ми нося си го на работата. Предназначението на термоса е да държи напитката топла. А студен чай зимата не ми е приятен. Дано това те удоволетворява  Mr. Green
Чай пия зимата, студено ми е. Това пречи ли ти? Два пъти ми се е случвало да се качвам в градския с чай. А четири пъти с кафе поради различни причини. Примерно съм се успала и вкъщи нямах време. Сега очаквам да ми държиш сметка що съм се успала  Laughing
Или пък ми се е случвало да ми се пие още едно кафе. Как това ти причинява на теб неудобство?
Все пак за сведение ще кажа, че съм научена да не сърбам кафета, чайчета, супи и др. подобни субстанции.
И за финал ще кажа, че майка ми, леля ми и баба ми също са пили едно време чайчета и кафета по влакове и автобуси. Тогава обаче не са гледали хамерикански филми.

# 233
не се знае колко е ясно- хората си го казаха, яде им се баничка ядат си няма значение къде и т.н.

# 234
  • София
Оказа се, че авторът е пуснал темата, за да дава безплатни лекции по социална психология

The man of ONE book in psychology...Да беше попрочел малко повече, можеше да установиш, че хората са не само стадни животни.

# 235
Със сигурност има хора, при които И термочашата в метрото е заучена пред огледалото поза, но едва ли всички са така.

# 236

The man of ONE book in psychology...Да беше попрочел малко повече, можеше да установиш, че хората са не само стадни животни.

И това го казва жител с поданство на съответна държава, която както всички други се е образувала точно от този принцип. Обединение... Кубрат...хайде...близо си

# 237
То изглежда е много приятно да си пиеш и питието.
Надигат се двулитрови бутилки бира, само с цигарите е трудно.
Единствено, което се спаза - не се пуши !

# 238
  • София

Според мен е защото тези хора съзнателно или подсъзнателно искат да се числят към дадена група.
Всеки един от нас го прави. Когато си обличаме черните семпли дрехи ние се присъединяваме към тълпата, към анонимните. Когато сложим ярко и ексцентрично облекло ние се присъединяваме към "онези", подчертаваме индивидуалността си, искаме да се откроим. Да, всеки ще каже че се облича или прави това което прави това защото му харесва, но истинската причина е че му харесва защото това негово поведение го присъединява към дадена група. На човек с расти и татуси най вероятно наистина му харесва да изглежда така, но това го включва към друга група от обществото, в която иска да бъде...малко психология, не е сложно Simple Smile Тези с чашите и термосите се числят към групата на разчупените, на които им е комфортно в градския като в къщи, на които не им пука дали ги гледат 20 човеци как си сърбат Simple Smile
Глупости.
Скрит текст:
Сутрин първата ми работа е да се изстрелям до кафемашината. Ако трябва да излизам рано - вземам кафе по пътя и съм достатъчно вторачена в него и доволна от пиенето му, че и през ум не ми минава да седна да мисля към коя група съм искала да се причисля.  Crazy

Пълни при това. От селскио мегдан.

# 239
 Joy

Не ползвам метро или градско транспорт, но излизам сутрин с чашата си с кафе.
Моето си, и направено поо начинът, който обичам.

Това към коя "социална" група ме причислява? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт