Пиене на кафе и чай сутрин в метрото

• 39 800
  • 651
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Гледай сега, като се утоляват различни естествени нужди в градския транспорт, ядене, пиене, гримиране, да не се случи скоро и .... нали  Mr. Green

# 181
Гледай сега, като се утоляват различни естествени нужди в градския транспорт, ядене, пиене, гримиране, да не се случи скоро и .... нали  Mr. Green
Ами взеха да ходят по бельо в метрото, та нищо чудно скоро и забременели да има....

# 182
  • ВАРНА
 Имам близка,която е лаборант в ХЕИ и споделяла що за чудесии им се развитат в петри-тата,зотова никога не бих взела напитка от автомат.Живота вече е така динамичен,че се ценят минутите и пиенето в обезопасена чаша не би следвало да е проблем.Аз съм от поколението възпитано,че и дъвката е за простоци и е толкова грозно да се дъвче,но нещата се променят.Пък и защо си мислите,че хората си носят кафе или чай?Може да са с първак или зелев сок. Crazy

# 183
В кафе-автоматите водата за кафето е в едни гаци отзад,според мен е мръсна и преседяла.Откак веднъж преди години ме боля стомах и ме изкара на разстройство след едно такова кафе не припарвам до кафе-автомати.
Аз ги отказах откакто на един колега му падна хлебарка в кафето от автомата на университета. Били се събирали при захарта.
Спокойно-дошла е от кухнята на столовата ви  или от кафенето, където похапвате сандвичи.
Не е някоя непозната хлебарка .....
Ами именно! Това е жестока смърт за такова близко същество - попарена в евтино кафе и краят й съпроводен с пронизителни писъци!  Sad

Иначе живеем в бъгнато време! Прието да ти рупат пуканки зад ушите, докато гледаш филм, но не е прието да пиеш кафе, докато пътуваш с метро... Кво да правиш - етикеция!

# 184
Ако толкова не могат пиещите да станат по-рано или имат претенции да е тяхното кафе - да си носят кафето в термочаша до сградата, в която ще го консумират.
Те точно твоето разпореждане чакаха да чуят.
При условие, че ползват херметично затворена чаша, ако искат и сярна киселина да пият от нея. Егаси безживотника трябва си, че да се впечатляваш и напоително да ги коментираш!

Аз да помоля за тълкуване на думата "безживотник"  Praynig
Не ги (пиещите кафе/чай в градския транспорт) карам да ми искат разрешение, нито им правя забележка. Ако ме попитат - ще си кажа мнението.
В темата се иска мнението на потребител(К)ите на форума - изказах си го като потребителка на този форум.

Да уточня, че съм по рождение от най-големия град в България,
Това наистина беше важно уточнение.

Уточнението не беше към теб, а към Шарки - тя изказа мнение, че тези, които не одобряват въпросната практика, са провинциалисти, по-точно са от малки градчета, където всички се обсъждат един друг, и не са свикнали с анонимността на големия град  Mr. Green

# 185
Под безживотник предполагам се разбира човекът, комуто пожелаваме "Get a life (и спри да надничаш в чуждата паничка/чашка за кафе)"

# 186
Здравейте, реших да Ви попитам какво ви е мнение за хората, които сутрин пият кафе и чай в термоси, кани и чаши в метрото. Защо го правят? Какво искат да покажат?

Скрит текст:
Феноменът е наблюдаван основно есенно и зимно време в софийското метро в часовия интервал 7:00-10:00 часа.
Възрастта на наблюдаваните субекти 20-40 год. , но тук там и 45 год.

Според мен, тези хора са гледали много американско кино. Гледали са че там има тичащи хора по улиците с чаши в ръце... Струва ми се че, по този начин искат да покажат че водят мноооого динамичен и забързан ГРАДСКИ живот. Отпивайки от термоса в метрото сигурно си мислят че не пътуват към Дружба, а към Манхатан. Може би искат да покажат че са мноооого заети с важни дела, всяка минута им е разчетена и не могат да прахосат 10 мин за да си изпият течностите вкъщи. Ако пък както си пиеш кафето/чая в метрото носиш и раница с лаптоп това вече те прави..... много много ХАЙ. Дава + 30 бонус точки.

Не става дума за тези, които са били на вън и са влезли в метрото с кола, вода, сок и си го допиват просто. Става дума за тези които целенасочено с предварителна подготовка желаят хората да ги видят с напитка.

Само че, хората не осъзнават как изглеждат отстрани. Аз си казвам, че тези хора не са отделили 10 мин за себе си вкъщи преди да тръгнат. Значи може спокойно и да не са си измили очите и пяната по устата, да не говорим за баня- те са много заети и много ангажирани нямат време за кафе и душ. Статията за Уошингтън полст закъснява, корейските инвеститори чакат в заседателната зала- нямам време, ще си пия кафето в градския Simple Smile
Е, какво мислите Simple Smile
Мисля, че са едни мноооого нещастни хора.    Simple Smile
Жал ми е за тях.......
Хора, на които времето все не им стига, вечно тичат нанякъде, вечно им трябва нещо за "вчера" ....това са хора, които бързо живеят и бързо остаряват.
А няма нищо по-хубаво да направиш кафе за теб и любимия човек, да седнете пред камината/пред заскрежения прозорец и да отпивате глътки уханно кафе, докато си лафите за времето/последната книга/дали детето ще е усмихнато или кисело днес....ей такива едни лежерни и мноого приятни изживявания.

# 187
Хората си купуват тъмни цветове горна дреха масово, защото често това им е единствената горна дреха за сезона. И искат да я съчетават с всичките си дрехи. Съвсем просто обяснение Laughing

И да не им го залее някой в метрото.

# 188
  • София
Геновева, признай си без бой, че ако не беше видяла темата, нямаше да "забележиш" пиещите кафе в ГТ от термочаша. Както не забелязваш пиещите вода.

# 189
Геновева, признай си без бой, че ако не беше видяла темата, нямаше да "забележиш" пиещите кафе в ГТ от термочаша. Както не забелязваш пиещите вода.
От малка бутилка на глътки!!! Ако пият от голяма, са селяни Mr. Green

# 190
Краси, жал ти е за хората, които работят, а не са цял ден от едната кълка на другата, най-много веднъж седмично да станат торта да забъркат?
И на мен ми е жал... Grinning

# 191
Под безживотник предполагам се разбира човекът, комуто пожелаваме "Get a life (и спри да надничаш в чуждата паничка/чашка за кафе)"
Не бих могла да го кажа по-точно. bouquet

# 192
  • Другата България
Уточнението не беше към теб, а към Шарки - тя изказа мнение, че тези, които не одобряват въпросната практика, са провинциалисти, по-точно са от малки градчета, където всички се обсъждат един друг, и не са свикнали с анонимността на големия град  Mr. Green
Така де, аз понеже съм от такова градче, демек провинциалистка, затова се почувствах ощетена. Crossing Arms

# 193
Така де, аз понеже съм от такова градче, демек провинциалистка, затова се почувствах ощетена. Crossing Arms

Направи си едно кафе, тури си го в термос, буркан или термочаша и излез и го изпии на селския мегдан и ще се успокоиш.

# 194
  • Nice
Авторе, дори не знам как да коментирам темата. Тя и баба ми като види нещо ново и се чуди и мае какви са тез западни приумици  hahaha  Да не ти разправям като беше на софийската гара и учудено гледаше един младеж  лилава коса #Crazy
Сиромашко невидяло, та и ти така.

Добре, че отидох в голям град, за да спре да ми пука как изглеждам за хората покрай мен  ooooh! Аа и съм яла даже в метро, давах кръв и се налапах с шоколадови Фафли в метрото, ако и да ми оставаха 3 спирки през които можех да тупна на земята. Пък ако на някого му е замирисало на шоколад да прощава  Stop

Преди 30 години може и да е нямало теромоси в градския или Киндъли, но това не значи, че трябва да се закотвим във времето. Всичко се променя, днес носим термоси и таблети, утре може и по бельо да се пуснем  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт