Пиене на кафе и чай сутрин в метрото

• 39 777
  • 651
  •   1
Отговори
# 210
Много хора използват кафето за раздвижване на перисталтиката си. Без кафе не могат да идат до 00.

# 211
Много хора използват кафето за раздвижване на перисталтиката си. Без кафе не могат да идат до 00.

Значи да очакваме да почнат да се изхождат в метрото.

# 212
Леле, ами ако ги напъне в метрото?

# 213
Авторе, излиза, че всичко, което правим, го правим заради другите, Значи и тези, които не носят термочаши, го правят заради другите, да се причислят към онези, които имат време, не са модерни и т.н.

# 214
  • Насред хаоса

Според мен е защото тези хора съзнателно или подсъзнателно искат да се числят към дадена група.
Всеки един от нас го прави. Когато си обличаме черните семпли дрехи ние се присъединяваме към тълпата, към анонимните. Когато сложим ярко и ексцентрично облекло ние се присъединяваме към "онези", подчертаваме индивидуалността си, искаме да се откроим. Да, всеки ще каже че се облича или прави това което прави това защото му харесва, но истинската причина е че му харесва защото това негово поведение го присъединява към дадена група. На човек с расти и татуси най вероятно наистина му харесва да изглежда така, но това го включва към друга група от обществото, в която иска да бъде...малко психология, не е сложно Simple Smile Тези с чашите и термосите се числят към групата на разчупените, на които им е комфортно в градския като в къщи, на които не им пука дали ги гледат 20 човеци как си сърбат Simple Smile
Глупости. Сутрин първата ми работа е да се изстрелям до кафемашината. Ако трябва да излизам рано - вземам кафе по пътя и съм достатъчно вторачена в него и доволна от пиенето му, че и през ум не ми минава да седна да мисля към коя група съм искала да се причисля.  Crazy

# 215
Цитат
Тези с чашите и термосите се числят към групата на разчупените, на които им е комфортно в градския като в къщи, на които не им пука дали ги гледат 20 човеци как си сърбат Smile
Имаш предвид като тези с шалчетата? http://clubz.bg/ckfinder/userfiles/images/%D0%9F%D0%9E%D0%9B%D0% … %87%D0%B5%203.jpg

Че един вид маниерничат? Ми може... Всякакви хора има.

# 216
  • SF
Аз пък не съм забелязала такава масовост при консумацията на кафе от термо чаши в метрото.
Забелязала съм и ми е забавно, че всеки чете нещо от смартфона си. Понякога искам да направя снимка - хубав кадър би станал. Детето, младата майка, ученик, студент и възрастен господин, заели една и съща поза един до друг, с едната ръка се държат за дръжката, с другата - смартфона и погледа в него. Супер сладко ми се струва. Simple Smile Това пък ми е много японско.
Харесва ми, че сме в крак с модата и сме като света. Имаме си метро, телефони, интернет, интереси... Аз пътувам понякога из големите европейски градове. Всички така правят. Значи е естествено, човешко, нормално. По-добре да си четем или гледаме снимки в интернет, отколкото да се караме и да си правим забележки в градския транспорт. Хубаво е, че са си намерили други занимания. Аз съм с кола и рядко имам възможността да наблюдавам кой какво прави и с какви раници се е качил в метрото. Нося си лаптопа, когато ще ми трябва. Иначе не бих го разнасяла, защото си е ангажимент към скъпа и сравнително тежка вещ. Някой може да реши, че демонстрирам имане на лаптоп. Ами... ок.
Сега ще си взема хубавия сак и ще отида с него на фитнес. Сигурно някой ще бъде впечатлен и ще си каже "Тая пА кво ми демонстрира сега некви яки сакове! Дали да не пусна тема във форума и да я наплюя...". Ами няма да взема найлоновото пликче, за да го накарам да се почувства по-добре от това. Иначе и в найлоново пликче мога да си сложа нещата за фитнеса. Ама не искам.

# 217
Откога Стара Загора стана малък град брей...

Откога Merri_An живее в Стара Загора? Или аз не мога да пиша за други градове?
Макар че написаното от мен напълно важи и за Стара Загора, нищо че не е чак толкова малък.
Пък и метро си няма...

# 218
  • Nice
Ти давала ли си кръв някога? Защото ако си, знаеш, че обикновено след кръводаряване се чувстваш прекрасно; отмаляването и прилошаването идват малко по- късно. Затова й се е наложило да хапне в метрото- просто там е почуствала, че й прималява.
Ама нищо, ти така по инерция...

Ами казаха ми да тръгвам, аз какво? Не, та не да остана ли?  newsm78 Да ме доизточат...
Чувствах се ок, каза сестрата ако не ми е лошо да си тръгвам.
Трябвааше да си изчакам 3те спирки тогава да ям..ако помеждудругото припадна можеше да има тема '' Една припадна в метрото след даване на кръв защото не искаше да си натъпче две вавли в устата''. Пък можеше и за наркоманка да ме вземат...

Ако бях предвидила кафе в термос сега нямаше а ме хокате, че съм яла в метрото  Grinning Авторът да си вземе бележка, че термосите в метрото не са лоша идея.

# 219
Авторе, излиза, че всичко, което правим, го правим заради другите, Значи и тези, които не носят термочаши, го правят заради другите, да се причислят към онези, които имат време, не са модерни и т.н.

Абсолютно! Когато ти е студено имаш безброй възможности на обличане, но избираш определен стил... и много други примери. Може да се облечеш с палто и ризка отдолу или с яке и блузка на еленчета. Но обкръжението и обществото ще те приеме по различен начин ако се облечеш различно. Разбираш ли Simple Smile

# 220

Абсолютно! Когато ти е студено имаш безброй възможности на обличане, но избираш определен стил... и много други примери. Може да се облечеш с палто и ризка отдолу или с яке и блузка на еленчета. Но обкръжението и обществото ще те приеме по различен начин ако се облечеш различно. Разбираш ли Simple Smile
Не, не те разбирам. Ти сам каза, че, ако съм в черно, ще съм към едната група, ако съм с еленчета, значи ще съм към другата група. Няма вариант да съм се облякла, както съм се харесала, без да мисля кой в каква група ще ме сложи.

# 221
Оказа се, че авторът е пуснал темата, за да дава безплатни лекции по социална психология

# 222
правят го - червило, крем за ръце, подравняване с пиличка за нокти - по-лесните действия
но да се лакира някоя все още не съм виждала
Аз съм виждала Laughing Субектът притежаваше орлови нокти и реши да ги лакира по средата на опашката в студентски стол. Беше комично.

На мен лично хората с термо чаши/картонени чаши/кенчета/ изобщо всичко, което не може да се затвори ми пречат, защото една голяма част са непохватни и заливат. Има колега, който вече имам чувството, че демонстративно сърба през пет минути и целодневно кафе.. та въпросният си разля чашата върху тетрадката и дрехите на една колежка, няма извинение, няма нищо. И дори не е от България, че да се заключи смело, че липсата му на възпитание се дължи на това, че е  "Някой си селян от Горно Уйно".

# 223
  • Другата България
Откога Стара Загора стана малък град брей...

Откога Merri_An живее в Стара Загора? Или аз не мога да пиша за други градове?
Макар че написаното от мен напълно важи и за Стара Загора, нищо че не е чак толкова малък.
Пък и метро си няма...
  Grinning

Направи си едно кафе, тури си го в термос, буркан или термочаша и излез и го изпии на селския мегдан и ще се успокоиш.

А, не! В малкия град пиенето на кафе не е просто вкарване на някакво количество кофеин в кръвоносната система, а най-популярната форма на социален живот. Кафе се пие в компания с мерак и салтанати, не се лочи от буркани и термоси.  Naughty
Когато си права, права си.

# 224
Това с напитките, ако не ме поливат, не може да ме трогне.

Но това, от което ми се повдига точно сега през хладния сезон са връхните дрехи, миришещи на готвено. В такива моменти се чудя тези хора в кухнята ли си държат палтата?

Другото, което ме дразни е качването на краката върху седалките - най-често тийнове и деца - мръсните ботуши/кецове и хоп отгоре.

Общи условия

Активация на акаунт