Пиене на кафе и чай сутрин в метрото

• 39 722
  • 651
  •   1
Отговори
# 570
Laughing сега ме сетихте за един колега, жена му луда на тема здравословно хранене и сутрин го изпраща на работа с две шишенца от някаква билкова отвора за сърце и кутийки надписани закуска 10 часа и обяд, разбрахме след като колежки от неговата стая  почнаха да се чудят какво мирише на вкиснало, а той напълнил една кантонерка и си складира човека там и си хапва какво му душа иска
Уфф. Този прилича много на един мой колега , който в офиса се тъпчеше с хот-дог и дюнери, защото вкъщи го играеше вегетарианец, по принуда на благоверната...

# 571
  • Вестерос
Заливали са ме с кафе, и аз сама съм се заливала с кафе  Mr. Green
Неприятно е, но се изпира дрехата. Е, понякога и две изпирания са нужни.
По-неприятно е когато ти изгорят дрехата с цигара. Не е редно да вървиш с много хора по оживена улица, да пушиш и да размахваш цигарата. Вдигнах му скандал и му пернах ръката с която държеше цигара. Даже му поисках пари за ново яке. В началото като му избих ръката се вбеси, но като му показах дупката и му се накарах, придоби едно виновно изражения. Казах му "Какво  правим сега? Избирай. Или ми даваш пари за ново яке или паля аз цигара и ти горя твоето яке"  Mr. Green
Избяга, но като бягаше след три метра се спъна и падна в кална локва  Joy Получи си го.
И аз съм пушач, но никога не съм пушила на оживено място. На спирки да, но се дърпам доста настрани.
Като пушех по същата причина и аз се дърпах настрани. В една дискотека ми бяха изгорили чисто новото яке. Гадно чувство си е  Rolling Eyes

# 572
По-неприятно е когато ти изгорят дрехата с цигара. Не е редно да вървиш с много хора по оживена улица, да пушиш и да размахваш цигарата.

Места за пиене на кафе колкото искаш, но за пушене няма. 

# 573
Преди 4 години посетих Англия за пръв път- Лондон. Случи ни се от самолета да попадна на основната им гара в центъра- Виктория. Бях потресена- ясен ми е отпечатъка от спомена в момента- всеки тича на някъде, буквално тича, всеки бърза/чудех се за къде???/ и аромат на храна, от всякъде...много и различна храна. Седяхме аз и мъжът ми и буквално се чудехме какво е това бързане.......На 3тият ден не ни правеше впечатление, дори сякаш и ние подтичвахме .Освен, че ядяхме и пиехме междувременно.

Въпреки, че много харесвам подобни динамични градове и в частност Лондон и Англия, изпитах облекчение като си кацнах в Бургас и прекарах 3 спокойни часа на следващата сутрин без да тичам за където и да било  - в кварталното кафе на раздумка с приятели Crazy Crazy Crazy

# 574
  • София
Най-яркият ми спомен от лондонското метро са огромните плъхове, които се разхождаха по релсите...Днес се загледах в софийското за ядящи и пиещи. Една девойка нагъваше баници. Пиещи кафе обаче почти не съм виждала.

# 575
И при нас е така.
Не е въпрос на харесване, а на цени. Евтини са, но за сметка на това засищат.
Едва ли някой ще предпочете да яде мазна закуска, ако има възможност да седне като бял човек в ресторант и да си поръча първо, второ и трето.

Никога не ме е радвала мисълта да седна на обяд в ресторант и да ям първо, второ и трето. Не обичам обядите. От друга страна в момента мило и драго давам за една мазна баница от "купешките".  Не и да я ям в автобуса или каквото и да било подразделение на ГТ обаче.

# 576
И през ума ми не е минало, че да си носиш чашата с кафе значи демонстрираш нещо Stop.
Изобщо не обръщам внимание и не ме интересува пият ли, бият ли се, как са облечени, какво са пазарували, какви са им щипките и дали са правилно подбрани цветово когато простират Crazy Crazy Crazy
Направо недоумявам, че някой има толкова свободно празно пространство в главата, че да следи за такива неща newsm78.

Това май само тук го виждам, ще да е някакъв  Бг Биг Брадър формат да дебнеш непрекъснато какво правят останалите, как са облечени, какво пазаруват.

Пия много кафе, май не съм се разхождала с чаша, не за друго, но съм с лоша моторика и със сигурност ще се залея/колко клавиатури заминаха така Mr. Green/.

В интерес на истината, не ме е  подразнило, но ми беше леко странно да вляза при нотариус и да мирише на мусака. Ако ще мирише,  Mr. Green , то да е на кафе и палачинки за предпочитане  Twisted Evil, шегувам се, де  Laughing

# 577
  • SF
В София има първо, второ и трето за 5 лв.  Ама не могат да го ядат в метрото. А нали всички много бързат. Може такъв бизнес да отвориш на някоя спирка - комплексен обяд. Ще си го хапват, докато пътуват.

Да не ти казвам какво е качеството на това първо, второ и трето за 5 лева. Чистят си хладилниците - това правят с тези обеди. Забележи, че навсякъде се предлага кайма или нещо кълцано. Така се обработва най-добре месото, което не става за нищо друго.
В старата ми работа нямахме опция за излизане на обяд. Един излизаше и носеше на останалите разни поръчки. Обедни менюта за всички нямаше как да се носят и да се яде първо, второ и трето върху клавиатурите. Правеха оборот на сандвичарниците и дюнерите наоколо. Аз ходех на работа в 11. Няма как в 13.00 да изляза да обядвам в ресторант. След 5 часа вече няма обедни менюта.
Вариантите, които подсказвате, не са варианти за всички. Шефовете и професиите ни не са еднакви.
И наистина не си падам по обедно меню за  5 лева. Няма какво да ми предложат за 5 лева (или 7) и да го обичам. Кюфтета с много лук и червен сос не искам.

# 578
  • София
Точно до работата ми има баничарница, в която правят страхотни баници и други вкусотии. Не са твърде мазни и ухаят фантастично. И след като близо година всяка сутрин закусвах с био овес, 25 вида ядки, сушени плодове и бадемово мляко, сега изпитвам огромно удоволствие да прескоча супермега здравословната закуска у дома и да грабна една току-що опечена баничка или кренвиршка преди да отида на работа.

Не ми прави впечатление кой какво пие, яде или чете в ГТ, не зяпам хората. Обикновено съм със слушалки и слушам музика или си чета киндъла. Но пък темата ме подсети, че искам да си купя термо чаша, за което благодаря.

# 579
И аз така се подсетих за термочаша, аз когато съм с кафе си го сипвам в стъклено шише , а така ми пари първо, а после бързо изстива.  Peace

# 580
  • София
Скрит текст:
Точно до работата ми има баничарница, в която правят страхотни баници и други вкусотии. Не са твърде мазни и ухаят фантастично. И след като близо година всяка сутрин закусвах с био овес, 25 вида ядки, сушени плодове и бадемово мляко, сега изпитвам огромно удоволствие да прескоча супермега здравословната закуска у дома и да грабна една току-що опечена баничка или кренвиршка преди да отида на работа.

Не ми прави впечатление кой какво пие, яде или чете в ГТ, не зяпам хората.
Обикновено съм със слушалки и слушам музика или си чета киндъла.
Скрит текст:
Но пък темата ме подсети, че искам да си купя термо чаша, за което благодаря.
Демонстрации!

# 581
И през ума ми не е минало, че да си носиш чашата с кафе значи демонстрираш нещо Stop.
...

И на мен. Rolling Eyes
Хората виждат това, което им е близко и познато, все пак.
Демонстраторът вижда демонстрации.
Заетият вижда заети хора.
Друг ще види просто хора, за които това нещо е по- удобно. И като не пречи никому си е като човекът да си е купил вестник или книга и да си ги чете.
На телефон или таблет си чета книга, когато пътувам, например. Без да целя да демонстрирам комуто и да било каквото и да било.

# 582
Аз обичам да пътувам- честно, хванах началните години на метрото- живеех в Младост, работех на Евлоги от към страната на Стадиона, демек точно ми беше. Имах и плаващо работно време,та можех да си позволя да избегна лудницата и да си пътувам спокойно и да ида на работа в 11 и да си тръгна в 7. Обичах да стана сутрин, да потичам или спортувам, да си направя един чай и да се запътя към спирката да се клатушкам и да изпадам в разни размисли и да си сърбам чая. Така ми действа пътуването, унася ме в разни мисли, понякога хубави, понякога кахърни....Пиех чай, защото го мислех за здравословен и че донякъде ми чисти дробовете/пушех тогава/. Стигнех ли до работа, рядко имах време да седна на спокойствие и да пия кафе, обикновено набързо в оперативката /малък екип бяхме все пушачи и си разпределяхме задачите на терасата с кафе и цигара/ . Вечер бях прекалено изморена да мисля и да прехвърлям в главата си каквото и да било , не ми се пише нищо вече/може би освен вино, но то изисква компания, поне за моите виждания/

В момента в който се прехвърлих в Бургас ми направи едно впечатление - наистина спокойствие и наистина хората живеят по-бавно. Има си време и за кафе и за чайче и за цигарка и то в офиса по време на работа и като цяло времето течеше сякаш по бавно за всички. От тая гледна точка моткащи се хора с кафета и чайове би ми се видяло демонстрация. От позицията на човек, който е живял в по-динамичен/до колкото и тогава беше чааак толкова динамичен София/ , това беше единственото време за чай- докато се придвижвам до работа/ около 1 час отнемаше/

# 583
.... От тая гледна точка моткащи се хора с кафета и чайове би ми се видяло демонстрация. От позицията на човек, който е живял в по-динамичен/до колкото и тогава беше чааак толкова динамичен София/ , това беше единственото време за чай- докато се придвижвам до работа/ около 1 час отнемаше/

bouquet Освен ако хората не обичат именно така са си пият чая, на път.

...

Хората виждат това, което им е близко и познато, все пак.
Демонстраторът вижда демонстрации.
Заетият вижда заети хора.
Друг ще види просто хора, за които това нещо е по- удобно. И като не пречи никому си е като човекът да си е купил вестник или книга и да си ги чете.
На телефон или таблет си чета книга, когато пътувам, например. Без да целя да демонстрирам комуто и да било каквото и да било.

thumbsup Точно така.

# 584
е да .....аз обичам, така се успокоявах някакси....обичам да пътувам, но и обичам да пия чай. Демек доставях си душевно удоволствие , преди динамичният ден. Ама при се , че тук стигам за 10 минути до всяка точка на града/защото града е малък/ ням как да изпадна в дълбоки размисли, та се обезсмисля и да мъкна напитка, която трябва да глътна на 1 глътка, защото толкова трае пътуването  Joy

Общи условия

Активация на акаунт