Пиене на кафе и чай сутрин в метрото

• 39 759
  • 651
  •   1
Отговори
# 555
Да, неприятно е много да те залят с кафе. И е проблем.

Обаче това става и по улиците, и в офисите, и вкъщи, при невнимание. В покрита чаша как точно ще стане, или от термос, или от шише?

Но не е ли по-голям проблем да се одумват хората с термоси как демонстрират, мързеливи са, живота им минавал и бързо остарявали, как не могат да изтраят и в къщата си какво не правят, видели от филмите и се правят на интересни и подобни неща, които изобилстват по-назад из страниците. Чудно настроение създава това в метрото, веселба направо  Tired

# 556
Заливали са ме с кафе, и аз сама съм се заливала с кафе  Mr. Green
Неприятно е, но се изпира дрехата. Е, понякога и две изпирания са нужни.
По-неприятно е когато ти изгорят дрехата с цигара. Не е редно да вървиш с много хора по оживена улица, да пушиш и да размахваш цигарата. Вдигнах му скандал и му пернах ръката с която държеше цигара. Даже му поисках пари за ново яке. В началото като му избих ръката се вбеси, но като му показах дупката и му се накарах, придоби едно виновно изражения. Казах му "Какво  правим сега? Избирай. Или ми даваш пари за ново яке или паля аз цигара и ти горя твоето яке"  Mr. Green
Избяга, но като бягаше след три метра се спъна и падна в кална локва  Joy Получи си го.
И аз съм пушач, но никога не съм пушила на оживено място. На спирки да, но се дърпам доста настрани.

# 557
С чаша или без чаша, какво демонстрират тия хора, като се качват в градския транспорт, аз не мога да разбера...

А защо изобщо се приема за демострация?! newsm78 Никой не е вдигнал чаша високо и да е почнал да скандира, какво и защо го пие.
То по тая логика, всеки може да реши, че другия "демонстрира" нещо:
Четящите книги какво демонстрират на четящите от киндъл? Или обратното
Четящите новини от вестник какво демонстрират на тези, кото четат от нета? Или обратно
Студент/ученик дето наваксва с някой урок, четейки в ГТ?
Този, дето се облича цветно
Този, дето се облича сив
Този, дето се е стегнал с костюм и лачени чепици в бутаницата и този, дето ходи раздърпан и със смъкнати дрехи....

Е, именно, де!  Laughing

# 558
  • SF
Това наистина се е превърнало в някаква епидемия. Забелязала съм, че масово повечето хора, особено млади, все преживят нещо или отпиват някаква напитка - кафе, сок, често и енергийни. Повечето са го превърнали в ритуал -  хранене пред телевизора, хранене пред компютъра, хрупане в кино, хранене и пиене в ГТ и особено в междуградски превозни средства.

Това е синдромът на консуматорското общество. Все нещо трябва да се консумира, купува... Икономиката трябва да върви напред. За да върви, трябва да се създаде общество от консуматори.
Голяма темичка е станала.
10` c, ако не те мързи, прочети първото ми мнение в тази тема. Предвид скоростта й, то вече е доста назад. Ако те мързи, ще ти го преразкажа лесно, защото е едно към едно с твоето.
Искам да сме модерни и съвременни. Щом съвремието ни е забързано, нека тичаме с папки и кафета, нека размахваме смартфони и да правим джогинг със слушалки.
Както може да се прекоси центъра на голям град като София с лаптоп в чантата, така може и да се престои 2 часа на кафе, говорейки за времето или за последната ваканция.
В една предишна тема споделих, че не сме свикнали с различията и различните. В България не живеят и не я посещават много чужденци, за да видим какво е да живеем в мултинационален свят, в който всеки гледа как да му е интересно и същевременно удобно.
Ако не искам да стана сутрин 15 минути по-рано, за да си изпия кафето, ще трябва да намеря начин и време да го направя в колата или на друго място, демонстрирайки мързел и работохолизъм едновременно.
Какво мисля за хората, които пият кафе в транспорта? - Че нямат време да го изпият на друго по-удобно място за пиене на кафе. За хората, които четат или гледат телефоните си, сякаш никога не са виждали такова устройство  мисля, че просто убиват времето от станция до станция. Или играят на скучни игри, колкото да не заспят. С други думи - голяма мисловна дейност се развива.

# 559
я, пиенето и заливането с кафета продължава с пълна сила  Laughing
днес за пръв път видях един такъв демонстрант и позьор - излизаше от старбъкс. такъв смях ме напуши, викам си "аааа, комплексар, не можа да си изпиеш кафето вкъщи. сега сигурно ще се мушнеш в метрото, та да окепазиш на някой пАлтото".  Mr. Green

# 560
Разбирам, но на мен наистина не ми се е случвало да залеят някого в мое присъствие. Разливането не важи само за кафето. И за вода, за сок важи. И за багаж, който се носи необезопасен, в торби или чанти.
Просто всяко едно нещо може да попречи, но ако са взети мерки, напр. шише с капачка, затворена чаша, термос, тук вече не стои въпроса за заливането.

А че хората избират да се дразнят и нервират за неща, които не са тяхна грижа. Като например кой какво демонстрира, защо не му е стигнало времето вкъщи да пие кафе и как по този начин излъчва обида, неуважение и т.н. към останалите пътници.

А да се описва и съди някого по такъв начин и да му се приписват догадки, това не се брои за обида към него и изобщо за проблем.

То и за багажа, за да не пречи, има регламентирани правила-за начин на превоз и размери, и дали се таксува с билет.
А е нормално човек да се нервира за неща, които хем не го касаят (сутрин пие ли му се кафе или не на някой), но пък го засягат (мирише му, заливат го).
 hahaha

# 561
Заливали са ме с кафе, и аз сама съм се заливала с кафе  Mr. Green
Неприятно е, но се изпира дрехата. Е, понякога и две изпирания са нужни.
По-неприятно е когато ти изгорят дрехата с цигара. Не е редно да вървиш с много хора по оживена улица, да пушиш и да размахваш цигарата. Вдигнах му скандал и му пернах ръката с която държеше цигара. Даже му поисках пари за ново яке. В началото като му избих ръката се вбеси, но като му показах дупката и му се накарах, придоби едно виновно изражения. Казах му "Какво  правим сега? Избирай. Или ми даваш пари за ново яке или паля аз цигара и ти горя твоето яке"  Mr. Green
Избяга, но като бягаше след три метра се спъна и падна в кална локва  Joy Получи си го.
И аз съм пушач, но никога не съм пушила на оживено място. На спирки да, но се дърпам доста настрани.

По-лошо от съсипано яке е фактът, че тези размахват цигарата на нивото на детски лица, без да ги интересува  грам колко жестоко може да бъде едно такова изгаряне по лицето

# 562
С други думи - голяма мисловна дейност се развива.

Хм. Ако на някои хора единствената им мисловна дейност се извършва само по времето, когато оглеждат околните, опитвайки се да отгатнат кой какво демонстрира и кой какви комплекси избива, няма лошо пък - нека мислят, нека се развиват. Що да вегетират без никаква мисловна дейност?  Laughing

# 563
Не знам дали е епидемия, но така ли е в другите градове, както в София, през пет метра будки с всякакви тестени?
Не е чудно вече колко хора със свръхтегло са по улиците, на фона на цялото предлагане и плюскане
И не разбирам как им харесва, от тези будки се носи страшна воня на гранясала мазнина ...

# 564
И при нас е така.
Не е въпрос на харесване, а на цени. Евтини са, но за сметка на това засищат.
Едва ли някой ще предпочете да яде мазна закуска, ако има възможност да седне като бял човек в ресторант и да си поръча първо, второ и трето.

# 565
В София има първо, второ и трето за 5 лв.  Ама не могат да го ядат в метрото. А нали всички много бързат. Може такъв бизнес да отвориш на някоя спирка - комплексен обяд. Ще си го хапват, докато пътуват.

# 566
 Laughing сега ме сетихте за един колега, жена му луда на тема здравословно хранене и сутрин го изпраща на работа с две шишенца от някаква билкова отвора за сърце и кутийки надписани закуска 10 часа и обяд, разбрахме след като колежки от неговата стая  почнаха да се чудят какво мирише на вкиснало, а той напълнил една кантонерка и си складира човека там и си хапва какво му душа иска

# 567
  • София
Кхъм, жената хич не ще да е луда; по-скоро мъжът е малко безотговорен към себе си....

# 568
Тия неща са по желание обикновено, все пак  говорим за възрастни хора, не за деца, прокламирате, че не ви пука и ще си пиете както и където и каквото искате, пък не уважавате правото на другите да го правят, ако не е по вашия начин

# 569
Мдаа, по мое време не беше модерно да се яде и пие непрекъснато. Оцелявахме някакси.

По твое време е имало утринна ведрина под час, обедна почивка под час, финал на работния ден за всички един и същ - под час. Днес живеем в неунифициран ритъм. Илюзията за "непрекъснато" вероятно идва от комбинирането на всички хора, които срещаш.

И при нас е така.
Не е въпрос на харесване, а на цени. Евтини са, но за сметка на това засищат.
Едва ли някой ще предпочете да яде мазна закуска, ако има възможност да седне като бял човек в ресторант и да си поръча първо, второ и трето.

Именно. Много хора не могат да отделят 100лв месечно за ежедневно обедно меню от пет лева. Двайсет лева за тестена закуска - могат. Ако нямаха клиентела, нямаше да са на всеки ъгъл. Позиционирали са се там, където имат таргет - ученици, студенти, хора с ниски доходи.

Последна редакция: пт, 29 яну 2016, 01:20 от Вещица в чужбина

Общи условия

Активация на акаунт