Пиене на кафе и чай сутрин в метрото

• 39 860
  • 651
  •   1
Отговори
# 465
А в американските университети в библиотеките седят тези, които пестят да си вземат учебниците за стаята срещу скромна сума наем

Не е така - в повечето случаи киснат в библиотеката, защото обстановката в квартирата не е подходяща за учене, и защото библиотеката е в кампуса на университета. Като ти свърши лекцията, отиваш в библиотеката, после пак имаш лекция, после пак в библиотеката, и така до откат. Не си ходиш вкъщи през деня, като цяло.

Grinning На теб ли да вярвам или на дъщеря ми учеща в американски университет,  на семестър около 70 долара е наема на основните учебници, отделно голяма част от необходимите им неща по дисциплините преподавателите ги качват онлайн откъдето всички си ги дърпат, има такава секция на сайта на унито с достъп само от студентите и още доста улеснения като например първите 500 стр ксерокопия да са ти безплатни в библиотека.
Та ако може не ми обяснявай какво е американски университет щото си го имам от първа ръка вкъщи.
И какво му е неподходящото да си учиш в стаята , като сте двама човека в общежитието все някак поделяте пространството.

# 466
  • София
А в американските университети в библиотеките седят тези, които пестят да си вземат учебниците за стаята срещу скромна сума наем

Не е така - в повечето случаи киснат в библиотеката, защото обстановката в квартирата не е подходяща за учене, и защото библиотеката е в кампуса на университета. Като ти свърши лекцията, отиваш в библиотеката, после пак имаш лекция, после пак в библиотеката, и така до откат. Не си ходиш вкъщи през деня, като цяло.

Grinning На теб ли да вярвам или на дъщеря ми учеща в американски университет,  на семестър около 70 долара е наема на основните учебници, отделно голяма част от необходимите им неща по дисциплините преподавателите ги качват онлайн откъдето всички си ги дърпат, има такава секция на сайта на унито с достъп само от студентите и още доста улеснения като например първите 500 стр ксерокопия да са ти безплатни в библиотека.
Та ако може не ми обяснявай какво е американски университет щото си го имам от първа ръка вкъщи.
И какво му е неподходящото да си учиш в стаята , като сте двама човека в общежитието все някак поделяте пространството.

Зари, не съм казала нищо за наема на учебниците, не виждам защо насочваш спора натам. Също моля да не си ги мерим опитите от първа ръка. Да е живо и здраво детенцето ти Simple Smile

# 467
Ashia, не е оправдание, нито ученето, нито режима, кой не му достига време, за липсата на елементарни навици, който иска да си носи термочаши и кутии с храна така си  е решил прави го, но това не значи, че е трябва да приемем за нормално да си извади манджата в метрото или в библиотеката и да почне да рупа.
Има и такива, които даже не се и разбира че го правят, носят си ги по чанти и торбички, хранят се на подходящи места и по никакъв начин нито цапат нито нарушават личното пространство на останалите по обществените места, но думата доколкото не разбирам не е за тях, а за тези, които са изродили това мероприятие, а на тях точно оправдания няма да им търси нито приемам, че им липсват елементарни навици за поведение в обществото

# 468
  • Вестерос
Що си мисля, че в библиотеката се ходи да се чете, а не да се яде  и пие, бутилка вода ок- ама друго някак не го приемам
На запад в библиотеката се стои с часове, по 12 часа може даже. Не е за дзак и да си ходя

# 469
Пиенето на кафе в метрото е въпрос на навик, а и е особеност на времето, в което живеем. Забързан е животът, какво да се прави. Надали много от вас имат време да седнат в някое кафене преди работа и да си изсърбат кафето бавно, бавно, четейки сутрешния вестник. Просто вече не се живее така - кафето в термос, новините - през телефона и всичко това - в метрото, да се уплътнят минутите, загубени в пътуване. Не знам дали ви прави впечатление, но дори на децата времето е разпределено до минута и ако не свършиш нещо точно в уречения час, всичко се преебава. И е голяма грехота да се шляеш без някаква конкретна задача.
Аз пък се чудя как може някой да чете в кенефа, ама хората си четат. Какво ли искат да демонстрират...

# 470
  • София
Ashia, не е оправдание, нито ученето, нито режима, кой не му достига време, за липсата на елементарни навици, който иска да си носи термочаши и кутии с храна така си  е решил прави го, но това не значи, че е трябва да приемем за нормално да си извади манджата в метрото или в библиотеката и да почне да рупа.
Има и такива, които даже не се и разбира че го правят, носят си ги по чанти и торбички, хранят се на подходящи места и по никакъв начин нито цапат нито нарушават личното пространство на останалите по обществените места, но думата доколкото не разбирам не е за тях, а за тези, които са изродили това мероприятие, а на тях точно оправдания няма да им търси нито приемам, че им липсват елементарни навици за поведение в обществото

Права си по принцип, но моето мнение се отнася до пиенето на кафе (или там някаква напитка без алкохол) в чаша с капачка. Останах с впечатление от първия пост на темата, че точно кафето и лаптопът в раницата са проблемът! За мен е изключително странно да се мисли, че тези неща са проблемни. Дори в България хората много често са с професии, които изискват да се посещава клиента и да се носи лаптоп на място при клиента, или да си носиш лаптопа вкъщи, за да си доработиш. Може ли някой да ти се присмее, че се големееш заради това, че си носиш лаптопа в раницата и че си се запасил с контейнерче с по-сериозна доза кофеинова напитка.

Яденето на миризлива храна пред много хора е друга бира - не коментирам.

# 471
Ashia Peace значи нямаме разногласия в мнението

Янечек, а как оживявам без да нося кафе с мен, и за какво ми е да мъкна термос, като на всеки ъгъл продават, не мога да оживея 20 минути без да пия нещо ли що ли.
И ми се случва да се шляя без конкретна задача, нито пък ми се "преебават"  нещата ако не ги направя в нарочен час.

# 472
  • София
С чаша или без чаша, какво демонстрират тия хора, като се качват в градския транспорт, аз не мога да разбера...

А защо изобщо се приема за демострация?! newsm78 Никой не е вдигнал чаша високо и да е почнал да скандира, какво и защо го пие.
То по тая логика, всеки може да реши, че другия "демонстрира" нещо:
Четящите книги какво демонстрират на четящите от киндъл? Или обратното
Четящите новини от вестник какво демонстрират на тези, кото четат от нета? Или обратно
Студент/ученик дето наваксва с някой урок, четейки в ГТ?
Този, дето се облича цветно
Този, дето се облича сив
Този, дето се е стегнал с костюм и лачени чепици в бутаницата и този, дето ходи раздърпан и със смъкнати дрехи....

...

Без да се заяждам, защото тонът ти е добронамерен, но кои места в София са подходящи за хранене с храна носена от някъде си и колко от тях са наистина достъпни за работещия човек?

Казах го и в предишен пост, че също се дразня от натрапчивото и просташко хранене в ГТ, но като знам колко хора работят на 2 места или пътуват по 2 часа и някак си се опитвам да не ги съдя прекалено тежко. Или че си пият кафето - нито знам това кафе му е за деня, нито каква нужда има от кофеин, нито нищо.

Ами в София и да искаш да хапнеш или пиеш кафе на спирката не става от десетките пушачи, които бързат да изсмучат поредната цигара между два автобуса. Да не казвам колко от тях издишват последната глътка дим вътре в автобуса. Това не е ли по-гадно и не засяга ли личното пространство на повече хора. И това вече демонстрация на какво е?! #Crazy

# 473
  • София

Ами в София и да искаш да хапнеш или пиеш кафе на спирката не става от десетките пушачи, които бързат да изсмучат поредната цигара между два автобуса.

Те пушат над главите на децата на детската площадка, ти за спирката на ГТ си се хванала.  Hug

# 474
С чаша или без чаша, какво демонстрират тия хора, като се качват в градския транспорт, аз не мога да разбера...

И аз това се чудя вече втори ден. Дали че имат 1 лев за билет, дали че нямат пари за личен автомобил и бензин... А де, какво ли демонстрират?
Ами тези, които ходят пеш? Сто на сто са сектанти някакви, демонстриращи колко са еко или кой знае какво и нарочно маат пеш, за да им е гадно на натъпканите в градския транспорт и да им завиждат.  Sunglasses

# 475
Значи ако всяко действие на човек е вид демонстрация към света, хората с чаша кафе искат да покажат точно същото, каквото и тези без кафе, каквото и хората, които днес са си обули кафяви обувки и другите, които са си взели чадър на точки....
Идва въпроса теб защо такива обикновенни действия, пардон - демонстрации ти бъркат в здравето... наистина ли собствения ти живот е такава скука, че трябва да се заглеждаш в чашите на останалите?

+1  newsm78

# 476
  • София

Ами в София и да искаш да хапнеш или пиеш кафе на спирката не става от десетките пушачи, които бързат да изсмучат поредната цигара между два автобуса.

Те пушат над главите на децата на детската площадка, ти за спирката на ГТ си се хванала.  Hug

Именно де!!! Grinning

# 477
Не знам, но днес, виждайки няколко човека в метрото и забързани по път с чаши се хващах, че ме досмешава, сещайки се за темата, а иначе нямах никаква предубеденост към въпросните.  Което ми напомня как по същия критичен начин се гледаше на хората с джиесеми преди десетилетие Simple Smile

# 478
Аз се чудя, тези чаши като ги носите в ръцете не ви ли пречат? Дори да съм сама, без да водя 2 деца на училище и детска градина, пак предпочитам ръцете ми да са свободни. Все пак с едната леко поддържам дамската си чанта на рамото, случва се да се изхлузи, с другата се държа в превозното средство. Някак си трета ръка нямам.

# 479
За джиесемите аз още гледам критично - като се разкрачат геройски на пътеката и завикат по важните житейски въпроси, които ги вълнуват...

Общи условия

Активация на акаунт