Пиене на кафе и чай сутрин в метрото

• 39 722
  • 651
  •   1
Отговори
# 585
Аз пък искам да отслабна, наскоро ми откриха инсулинова резистентност, което е преддиабетно състояние. Съответно, имам си проблем с похапването на сладки и тестени неща. И този проблем се опитвам да го реша, но то си е зависимост,понякога успявам, понякога правя крачка назад отново.
И когато, тръгвайки нанякъде, си имам чай, или кафе с мляко и с малко захар, това ми дава някакво спокойствие, че си имам нещо вкусно с мен и не посягам към вафличката и шоколада.

Та така, наистина нищо не демонстрирам на околните.

Отделно, ако си намеря красива термо чаша или шише с капак, ще ми бъде много приятно да си нося вещ, която естетически ми допада. То е като да си подбера не просто някакви раница, чадър, слънчеви очила и т.н.,  а да са ми по вкуса и да ми е приятно да ги ползвам.
Не че ако нямам такива, не бих си вършила работата с каквито и да е налични  Peace Както в случая - обикновено шише.

Последна редакция: пт, 29 яну 2016, 09:35 от Анонимен

# 586
Зависи къде работи човек, в центъра е фраш с всякакви неща за обяд има огромен избор и конкуренцията е жестока, има и места където на около може и да има само един магазин хранителни стоки примерно.
Там също са концентрирани адски много учреждения, които отдавна нямат стол, най-много някое ведомствено кафе или ако има стол той е със свободен достъп - много заведения работят до 18 часа именно с предимство за тази клиентела, а ресторантите, ако искат да са им конкуренция трябва да държат качество на ниски цени на обедните менюта.

Вие какво мислите тук що се изговори за едни термочаши, че по офисите не се говори къде храната е добра и на прилични цени.

А домашно не е равносилно задължително на вкусна и добра храна

# 587
Точно до работата ми има баничарница, в която правят страхотни баници и други вкусотии. Не са твърде мазни и ухаят фантастично. И след като близо година всяка сутрин закусвах с био овес, 25 вида ядки, сушени плодове и бадемово мляко, сега изпитвам огромно удоволствие да прескоча супермега здравословната закуска у дома и да грабна една току-що опечена баничка или кренвиршка преди да отида на работа.

И до нас има такава баничарница. Един път видях собственикът какво пазарува.

# 588
Изобщо не вярвам, че хранещите се с дюнери и пици на парче, го правят от недоимък. Един дюнер струва от 2.50 лв. нагоре. Домашен сандвич с мръвка между 2 филии пълнозърнест хляб и някакъв зеленчук струва 2 пъти по-малко. Ама друго си е вътре да има майонезен сос и пържени картофки.

Което не означава, че носещите си храна от вкъщи, са бедни.

# 589
Изобщо не вярвам, че хранещите се с дюнери и пици на парче, го правят от недоимък. Един дюнер струва от 2.50 лв. нагоре. Домашен сандвич с мръвка между 2 филии пълнозърнест хляб и някакъв зеленчук струва 2 пъти по-малко. Ама друго си е вътре да има майонезен сос и пържени картофки.

Не всички, но сигурно едни 30-40 % от носещите го правят наистина с цел пестене на пари. Което ме кара да се зачудя дали не е време да пусна подобна тема "Защо си носим храна от вкъщи" Simple Smile
Има различни ситуации. Ако единствената алтернатива за хранене са заведения, тогава спестяване е най-голяма. Ако има баничарници е все едно дали ядем баничка за 1 лв или две парчета "пица" за 1.5 лв с носенето от вкъщи, погледнато финансово. Има и други аспекти-лошо качество на храната, здравословни причини, изтънчен вкус, липса на алтернатива, стил на живот.

# 590
  • София
Скрит текст:

Не всички, но сигурно едни 30-40 % от носещите го правят наистина с цел пестене на пари.
Което ме кара да се зачудя дали не е време да пусна подобна тема "Защо си носим храна от вкъщи" Simple Smile
Скрит текст:
Има различни ситуации. Ако единствената алтернатива за хранене са заведения, тогава спестяване е най-голяма. Ако има баничарници е все едно дали ядем баничка за 1 лв или две парчета "пица" за 1.5 лв с носенето от вкъщи, погледнато финансово. Има и други аспекти-лошо качество на храната, здравословни причини, изтънчен вкус, липса на алтернатива, стил на живот.

Не, моля! Вярно, че това е Клюкарник, но нека да не бъдем чак такива клюкари и клюкарки.

# 591
  • Mediterraneo
Точно до работата ми има баничарница, в която правят страхотни баници и други вкусотии. Не са твърде мазни и ухаят фантастично. И след като близо година всяка сутрин закусвах с био овес, 25 вида ядки, сушени плодове и бадемово мляко, сега изпитвам огромно удоволствие да прескоча супермега здравословната закуска у дома и да грабна една току-що опечена баничка или кренвиршка преди да отида на работа.

И до нас има такава баничарница. Един път видях собственикът какво пазарува.

Същото, каквото пазаруват собствениците на заведенията с тристепенно обедно меню за 5 лева.

# 592
  • София
Каквото и да ми кажете, от баниците не се отказвам  Mr. Green  Laughing

# 593
А аз май ще си купя термо чаша.  Simple Smile

# 594
Което ме кара да се зачудя дали не е време да пусна подобна тема "Защо си носим храна от вкъщи" Simple Smile

Закъснял си. Такава тема имаше, даже май не беше една. Едва ли някой ще ти сподели нещо различно ако пуснеш поредната. Peace

# 595
Аз пък днес си хапнах 1/2 вафла морени
/ изпратени от мама и тате специално / и си изпих енергийната напитка в автобуса ... Голяма съм демонстраторка и простачка, а две госпожици пред си поеха кафето и то ухаеше страхотно , но не аз трябва да се възмутя сега защото не е изтънчено да
Консумираш в ГТ

# 596
Продължавайте, скоро не съм в метрото в Лондон ще има плъхове, а ще плъзнат и по автобусите.

# 597

Разбира се, би могъл, но имай предвид, че тя ще бъде точно толкова достоверна, колкото и тази. Пълна със собствени гадания и твърдения, които описват всъщност автора им, а не хората, за които пише.  Peace

Продължавайте, скоро не съм в метрото в Лондон ще има плъхове, а ще плъзнат и по автобусите.

Това не го разбрах, в смисъл,че ако падне троха или капка кафе или енергийна напитка и плъховете ще се заселят, така ли?
Защото наистина не съм виждала изоставени кафета по станциите, или пък храна, въпреки че някои хора закусват там.

# 598

Разбира се, би могъл, но имай предвид, че тя ще бъде точно толкова достоверна, колкото и тази. Пълна със собствени гадания и твърдения, които описват всъщност автора им, а не хората, за които пише.  Peace

Къде я носим тая храна от вкъщи?

# 599
Вероятно,защо някои хора си носят закуска и обяд на работа, приготвени вкъщи,  а не пазаруват еди къде си, по усмотрение на автора. И вероятно какво демонстрират с това.
Предварително се извинявам на потребител7777, ако без да искам съм предположила неправилно и съм го обидила.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт