Любители на котки – Тема 102

• 56 558
  • 767
  •   1
Отговори
# 510
Скрит текст:
Направо ми беше дожаляло да я гледам как едва диша от жега миналото лято, и затова хванах ножиците. Ето го тука чедото ми, стригано, докато помага да оправим леглото за лягане:

Докато си беше рунтава, ми изглеждаше като табуретчица в гръбчето. Като й свалих космарлака, и като опъна едно стройно тяло, едни дълги крака, едни секси бедра - същинска манекенка! А на пипане беше направо неописуемо сладка, козинката й беше като плюшче, направо не ми се пускаше от ръце. Само радост и удоволствие ми носи тази душичка.

Така че, 4eri, ако веднъж се престрашиш да го офъкаш, от една страна ще го облекчиш неимоверно за лятото, а от друга, ти ще се кефиш на прическата му повече и от него.

Мале каква шарена офъканка Heart Eyes

Моят 'убавец беше полуофъкан миналото лято. Под полуофъкан имам предвид, че му подстигах корема - целия, че иначе му висят космите почти до пода; и също както 4eri - бях офъкала и подравнила козината около дупето и по долната част на основата на опашката (демек пак откъм дупето). Понеже не искаше да седи на едно място за да го стрижа, го вардех - като се излегне в коридора на хладните плочки и почне да заспива - фък оттук, фък оттам и го подстригах едно равномерно отвсякъде. Отне ми общо 3 дни тази половин подстрижка. Гледах да режа косъма все където е фугата на плочките, че да му е равна подстрижката. Laughing

Тази година обаче мисля, че цаката ще е машинка с приставка. Иска ми се да го олекотим за лятото и козинката да му е не повече от 3 см. Тепърва ще мисля как да се случи това, защото нещо отвътре ми казва, че ще бъде цяло приключение...

Вие как я излъгахте да изтърпи ножиците?

# 511
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Четирилинке  Hug, този уред едно време го ползваха всички фризьори. Може на някой да му е останал. Само че беше с винтче, точно както и старите самобръсначки, и работи със същите сменяеми бръснарски ножчета. Развиваш винтчето, разглобяваш, махаш старото ножче, слагаш ново, стягаш винтчето и продължаваш с нови сили бръсненето. Laughing

И ей така ще се бранят от вас, като тръгнете да ги подстригвате.   Joy

# 512
  • София
Скрит текст:
Четирилинке  Hug, този уред едно време го ползваха всички фризьори. Може на някой да му е останал. Само че беше с винтче, точно както и старите самобръсначки, и работи със същите сменяеми бръснарски ножчета. Развиваш винтчето, разглобяваш, махаш старото ножче, слагаш ново, стягаш винтчето и продължаваш с нови сили бръсненето. Laughing

И ей така ще се бранят от вас, като тръгнете да ги подстригвате.   Joy

Ааа, нЕма Laughing Моята котощерка ми вярва, че като я подстрижа, ще стане много хубава и затова се оставя да я правя квото си искам Joy  Обаче с машинка, както се кани BeeJuis, хич няма да стане работата. Луцката, като чуе бръмченето на епилатора ми, поглежда като бръкнала в контакт и почва да бие с лапа всичко около себе си, демек да го проверява за опасност hahaha Та с машинка, и то на собствения й гръб? Не стаа. BeeJuis, преди да купуваш машинка, опитай първо как ще се държи, като чуе тоз страшен рев от нея, пък чак тогава купувай. Да не си дадеш парите напразно. Обаче си мисля, че с тоя уред за избръсване ще е доста удобно, да видим. Ако да, ще ви светна, и който иска, да се възползва.

# 513
Все си мисля, че щом не се плаши от сешоара, ще понесе една машинка  newsm78

Той вече веднъж е бръснат веднъж (макар и само локално), когато имаше мазно на опашката и го изтърпя криво-ляво.

# 514
Лелееее, страхотна прическа. Много е плюшена маца. Подобни бръсначи има във Елитис парфюмериите. Те обаче много бързо се задръстват от човешки косми, та не знам за котешките. Коремчето ще подстрижа със сигурност, но на гърба има толкова хубава черна, лъскава козина. Важното обаче на него да му е добре, та ще видим.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 515
  • София
Скрит текст:
Лелееее, страхотна прическа. Много е плюшена маца. Подобни бръсначи има във Елитис парфюмериите. Те обаче много бързо се задръстват от човешки косми, та не знам за котешките. Коремчето ще подстрижа със сигурност, но на гърба има толкова хубава черна, лъскава козина. Важното обаче на него да му е добре, та ще видим.
Скрит текст:
Скрит текст:

Оле каква лъскотия! Да бе, да му е жал на човек да посегне на подобно разкошество Heart Eyes Heart Eyes Обаче пък който не е пипал късо подстриган персиец, той нищо не е пипал Joy 4eri, сигурна съм, ще се влюбиш в топлото и извънредно мекичко плюшче на кот Grinning

Мацки, а за мазнотията в началото на опашката опитайте да почистите с памуче, натопено в спирт. Спиртът много добре обира мазно и ще спасите красивите мъжки опашки Wink

# 516
Нашият доктор ни даде някакъв шампоан с който го изкъпахме за мазната опашка. Той много не се наслаждаваше на душа, та не мога да кажа че помогна шампоана, но в общи линии се поизми. След това последва голямото ресане на опашката. Той първо забравих да кажа че вет. много го реши и буквално оскуба тази част на опашката. Като се захванах с ресането, падаха много мазни косми, ресах докато не падна всичко мазно, след това нямаше вече проблеми.

# 517
  • В най - голямото село
Здравейте, преди време писах тук с молба за съвет от къде да купим коте. Е, коте вече имаме

това е красавеца Дъстин, който обаче е много непослушен. Катери се навсякъде. Моля дайте ми съвети за възпитанието му. Благодаря ви.

# 518
Дъстин е много сладък! Но това че се катери навсякъде не значи, че е невъзпитан Wink котките са любопитни животни и особено много обичат да се катерят по шкафове, хладилници, секции и да гледат отвисоко. Освен това сега е в такава възраст и има толкова много енергия, че няма как да няма лудории и пакости.

# 519
Абсолютно. Много е сладък. Heart Eyes

# 520
Оо, колко е сладък Дъстин  Heart Eyes Каква порода е?

# 521
Страхотен е Дъстин с тази опушена муцуна! Heart Eyes

А котака на 4eri е жесток. И на мен би ми било жал да острижа тая лъскава грива, а пък си представям и колко е гладичка на пипане Whistling

Иначе нашето мазно - и аз му реша опашката много, падат мазните косми, падат ли падат, обаче не всичките и пак си седи мазно. То е концентрирано конкретно в един участък... затова и го обръснахме преди, поне аз си мисля, че това е по-добър вариант от скубането. А и така или иначе като се среши и оскубе целият участък, котката пак губи толкова козина, колкото и ако просто я избръснеш.

На мен друго ми беше направило впечатление тогава - ветката го обръсна и после го почисти с марля натопена в нещо, което обра мазнината от самата кожа (защото все пак тя оттам идва). Ще пробвам със спирт, дано да не изквичи. Ама се притеснявам ако после се ближе там, да не се натрови нещо Sad

# 522
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Дъстин е страхотна муцка  Crazy Heart Eyes Heart Eyes

BeeJuis спиртът се изпарява за отрицателно време. Няма как да се натрови, ако му отвлечеш вниманието за минутка-две след изчистването, така че да не почне да се ближе веднага.

# 523
Ама този Дъстин има много сладка муцунка!  Heart Eyes
cikoni, едно малко коте е точно такова - игриво и понякога пакостливо Simple Smile

За да не върши неща, които не искате са необходими няколко трика и малко постоянство от ваша страна.
Всеки път като реши да се катери на забранено място извиквате силно и категорично НЕ, придружено с пляскане на ръце във въздуха. Котето се научава много бързо и после дори само НЕ-то върши работа.
Друг вариант е пръскането с вода - шишенце с помпичка се пълни с вода и се пръсва леко котето, като пак се повтаря няколко пъти НЕ.
Трети начин е поставянето на ленти от тиксо с лепкавата страна навън върху местата, където се катери. Не съм го прилагала и не знам как подробно да опиша, но в интернет има информация.

# 524
При нас "НЕ"-то не работи и никога не е работело. Пробвали сме да навием лист хартия и като прави нещо нередно, да го тупваме леко по главата (не го удряме, а просто леко го перваме). В началото това действаше, но с времето съвсем спря да обръща внимание и да асоциира тупването с белята.

Котките доста трудно се поддават на дресировка, най-добре да се правят тия неща докато са много мънички. От личен опит - по-лесно е да го отблъснеш от ходене по непозволени места, като намажеш мястото с нещо, което го отблъсква (лимон, оцет; вариантът с тиксото също звучи добре). Така той ще свикне, че там е "гадно" и скоро ще спре да любопитства. "НЕ"-кането и пляскането не работят, защото котките не откликват на наказания така както кучетата и децата Laughing .
---
Момичета, след дискусията тук, се обадих и запазих час за кастриране! Другият петък официално ще ни отнемат възможността да правим бебета (а с това и риска за нередно пишкане в къщата) Heart Eyes Ще правим манипулацията в денонощната клиника "Вяра, Надежда и Любов" в Люлин. Досега винаги и за всичко съм го водила там, лекарките са много сладки и грижовни, така че нямам притеснения. Обещаха да му направят пълна кръвна картина преди манипулацията и да ми се обадят с резултатите, преди да го вкарат в анестезия. Ще го огледат и за зъбен камък и ще се възползват докато е в упойка, за да го почистят. Морис ще прекара деня и нощта там на стационар, и ще си го вземем на другата сутрин.

Малко инфо - ако някой има същите чудения като мен относно кастриране + ваксинация; казаха, че ако в края на февруари го кастрираме, средата на март спокойно ще можем да му сложим годишната ваксина.

Общи условия

Активация на акаунт