Любители на котки – Тема 102

• 56 559
  • 767
  •   1
Отговори
# 300
Дебелее, защото яде храна с малко усвоим протеин за сметка на голямо количество въглехидрати, а се движи малко.  Peace

# 301
  • Пловдив
Опитвам се да я раздвижвам ама не ще. Мързи я. А нямам наоколо магазин, в който да има от трите вида препоръчани гранули. Ще трябва да се поразтърся да видя от къде да взема малко за проба и от тях, и ако ги яде да сменя. Страх ме е да взема цял пакет онлайн, че много е капризна и ако не ги иска, какво ще ги правят толкова много.
Нищо друго не яде, месо, печено, варено, сурово никак не иска. Риба не ще, абе нищо.

На нас от магазина ни дадоха една мерителна чашка, с нея меря гранулите. Засичала съм с кухненската везна. Точно мери.

# 302
  • София
На нас от магазина ни дадоха една мерителна чашка, с нея меря гранулите. Засичала съм с кухненската везна. Точно мери.

А мерителната чашка за Нутрам ли е? Гранулите са различни на големина и тегло и за всеки конкретен вид храна трябва и различна чашка.

Хубави сте всички Simple Smile Голям гуш и съботен данък от Късметка:

Искам да ѝ намачкам тумбака.  Mr. Green

Наско нали е бил безстопанствен и изяжда всичко до дъно. Докато свикна, че трябва да му слагам точно количество мина доста време. Мъро ядеше толкова колкото му се яде. Купичките почти винаги му бяха пълни и си хапваше когато му се прииска. Сега Наско е като бременна булка. Simple Smile Още не е успял да надебелее, но пък корема му е двоен.  Mr. Green Надявам се, че някога ще разбере, че манджата не свършва. Мъро и Мацо също ядяха като невидяли в началото, особено Мъро, който не беше ял повече от 10 дни в гората.

Иначе химията на РК започна да си казва думата и е малко по-контактен. Но за съжаление, аз съм най-страшната от семейството и бяга най-много от мен. Най-много се доверява на мъжа ми. Всъщност аз съм тази, която го държи здраво, докато кака му му слага мехлем в окото. Как да ни има доверие?  Confused Но пък преди 2 нощи се събудих с котка в краката. В момента, в който се усети, че се събудих и избяга като стрела зад дивана.  Mr. Green

# 303
И Мърточката дойде от улицата най-вероятно, но природата беше положила усилие да възпита у него естетическо чувство към храната.  Joy

Вчера и днес яде печени дробчета и сърца- изяде ги. Ако днес и утре яде само печени сърца, ще му стане ли нещо?  Rolling Eyes И да му добавя ли към 250 гр. сърца 20 гр. картофи?

# 304
  • Пловдив

А мерителната чашка за Нутрам ли е? Гранулите са различни на големина и тегло и за всеки конкретен вид храна трябва и различна чашка.

Да, точно за Нутрам е. Тя е разграфена с различни цветове, като всеки цвят отговаря на различната храна. И наистина имат разлика.

http://shop.zoomania.org/kucheta/hrana-za-kucheta/suha-hrana-za- … m-za-kucheta.html
Като тази е, но за котешка храна.

# 305
И моята беше тези дни на сърца, то си е мускул, не мисля, че има с какво да предозираме, както при дроба с вит. А. А относно картофите, тук във форума бяха споменали, че не са добра идея. Аз слагам по малко ориз вместо картофи. Снощи за пръв път сложих моркови с пилешкото филе...филето си го яде за разлика от морковите, но се надявам по случайност да хапва и някой друг морков.

# 306
  • София
Късметка се е разляла.  Laughing

Епона, ти трябва да плащаш данък при всяко влизане в темата.  Heart Eyes

Предишната ми котка имаше винаги храна в купичката, а винаги е била кльощава. На сегашното Добиче също започнах така, но за 2 мес. се "освини" и сега яде 2 пъти на ден, точно премерено количество. Определено предпочита гранули пред всякакво месо. В началото ѝ купувах Аплаус, после Ориджин, сега е на Ягуар.

# 307
Епона, всеки път ми остават очите в петнистия красавец. Някаква порода ли е или природата така си е играла? А Късметка е жестока с тази поза. Mr. Green

# 308
  • с/у ОколоМръсТното

Да, точно за Нутрам е. Тя е разграфена с различни цветове, като всеки цвят отговаря на различната храна. И наистина имат разлика.

http://shop.zoomania.org/kucheta/hrana-za-kucheta/suha-hrana-za- … m-za-kucheta.html
Като тази е, но за котешка храна.

И аз получих чашката, но гребвам с една супена лъжица. За нощем слагам по 2-2.5сл. И аз като Касита винаги й сипвам прясна вода за нощта.
За сега не я лишавам от храна... По всяко време, ако я усетя, че е гладна й давам. Отделно от нощната дажба й остава и ако е отворена спалнята веднага ги почва.
Може да поставим рекорд по беснеене... По около 2-2.5 часа сутрин. Понякога и цял предиобед не се кротва. Малка и слабичка е... Около 2.200кг.
Танче и аз тази нощ имах гостенче. Но понеже още не съм свикнала (тя предпочита да спи при мъжО) и при завъртането си я вдигнах във въздуха. За да ми отмъсти, се разбесня още от 05ч. И до 11-11.30ч. не се спря.

Аз не разбрах... сварените зеленчуци ги пасирате с месото и давате нещо като пастет ли? Или всичко отделно?

# 309
Пасирам с месото, да. Прибавям и капка-две растителна мазнина, както и буквално няколко кристалчета сол. И пека. Варено не ядеше нищо освен пилешки дробчета с ориз. Току що зоби печени сърца с картофи. Като на 250 гр. сърца сложих 1/4 картоф.

# 310
  • с/у ОколоМръсТното
Мерси, Кас Simple Smile

А-а-а   ooooh!, ще ме подяжда със сърцата...  Twisted Evil

Ето сега дойде от някоя стая... сънена..., но измяука, че е гладна. Много ми говори. Ммммммммммр...
Дадох й, какво да я правя.  Laughing

ТАЗИ храна й давам... Мнение?

# 311
Епона е спецът по храните в темата, като и ние покрай нея се поизучихме.
Та, тя, както и ние, групата съветски учени, в съответствие с обявения състав на храните, считаме, че марките в топ три са както следва:

1. Jaguar
2. Orijen
3. Applaws

Всичко останало е компромис.

# 312
  • На края на вселената!
Епона е спецът по храните в темата, като и ние покрай нея се поизучихме.
Та, тя, както и ние, групата съветски учени, в съответствие с обявения състав на храните, считаме, че марките в топ три са както следва:

1. Jaguar
2. Orijen
3. Applaws

Всичко останало е компромис.
към номер три добавям Акана

# 313
  • с/у ОколоМръсТното

ОК.
Ще ги търся тях...

bouquet пак благодаря

# 314
Като чета по колко давате на котките си направо Бела все едно е на диета, пък пак й дебелее тумбака. Тя е 4 кг и от зоомагазина ми казаха да давам 45-50 гр. гранули на ден. Яде Нутрам също. Разпределям го на две порции - сутрин и вечер. Не го изяжда наведнъж, а в продължени на 2-3 часа. Ако давам пауч вечер, сутрин давам 20 гр. гранули и вечер 100 гр. пауч. Това е за целия ден. И пак дебелее ли дебелее. А е мноооого мързелива. Само гледа да полегне. Млада е - няма 2 години, а поиграе 5 минути и гледа да полегне. Опитвам се да я разиграя, ама не - лежи и гледа само. Много голям мързел е.

Описала си наш Мърчо - 35 гр. гранули Аплаус сутрин, и 135 гр. Анимонда /мека/ вечер. Така почнахме кога беше 5кг, а вече гони 7 кг. newsm78 Май много "между другото" получава, а и мързела е като гореописания.

И да споделя, това нашето коте не е "нормално" - в банята не можеш го вкара за нищо на света, стои на 3 метра от вратата. Е, днес като взех да чистя с препарати, мерак да влиза, че и да лочи, май повече го гоних отколкото да чистя, ма това друга тема.

Общи условия

Активация на акаунт