Париж 12

• 96 602
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Подкрепям последното мнение. Ние също не си купихме билети онлайн за кулата и чакахме не повече от половин час на място. Хората имат организация, при която се избягва най- тегавата част, тази с изпреварването.

# 631
В същото ме убеждават всички мои приятели, които от юни до сега са били в Париж, че билети има и всички посочват едно и също време за чакане-30-40 минути. А като гледам и прогнозата за нашия свободен ден ,когато можем да отидем до Айфеловата кула ,че ще е студ и дъжд  съвсем не се отчайвам ,че нямаме предварително купени билети...

# 632
Ние като ходихме през март тази година, вечерта в 20,30 ч. имаше само един човек преди нас за билети и полупразно. Чак се учудихме, че няма хора. Беше страхотно, осветено. Есента предполагам, че ще е същото. Напливът е през топлите месеци според мен.

# 633
Аз веднъж чаках повече от два часа(май месец) и вече отивайки в сезона, не планирам качване на Айфеловата кула без предварително купени билети.

А шанса времето да е кофти е абсолютно реален. Тази година дори и пред юли случихме на дъжд точно когато бяхме на кулата. Това не ни попречи да се насладим на гледките, защото летния дъжд не е като есенната мараня.

Случвало ми се е за ноември да има билети буквално ден-два преди да пътувам, защото си спомням, че следях прогнозата до последно и тогава купих билетите.

Май мога да напиша роман за качването на кулата през различните сезони и години.  Joy

# 634
  • пак на Рив Гош
Определено билети на място в момента може да се окаже не чак толкова лоша алтернатива. Особено при сегашното положение на нещата (напр. недай си боже, се получи сигнал за бомба или нещо подобно...)

Аз лично съм се качвала 3 пъти на Кулата, всеки път с билети на място (е, в началото билетите бяха само на място  Mr. Green). Веднъж през ноември (уикенд), където чаках може би 5 минути, веднъж през март (пак уикенд), на студ и вятър, когато нямаше жива душа и веднъж през седмицата в края на юни, когато чакахме над час. Засега смятам да спра дотук, че височините не ми понасят  Grinning

# 635
Благодаря за успокоението! Звучи като да не е толкова страшно чакането за билети. А и колко пъти се стрясках, че ако купим билети за сутринта и вземе, че се успим... Grinning

Ще ни чака кулата - няма да избяга! Wink

# 636
  • София
Почти дойде и нашето пътуване - на 20 септември летим и сега сериозно преглеждам и пренареждам маршрутите.  #Crazy Ще сме в Париж 6 дни и планираме на 22-ри (четвъртък) да посетим Версай. Планирали сме да сме там цял ден - не искаме да препускаме, но пък сега започвам да се чудя - цял ден няма ли да е много? Освен това още не мога да се ориентирам с какво да стигнем най-добре до там - наели сме апартамент в 19-район - точно в противоположната посока е (като гледам картата). Като под "най-добре" аз го разбирам - пътьом да разглеждаме и да се любуваме на гледки и в същото време да не пътуваме половин ден. Май много претенции станаха  Mr. Green

# 637
  • София
Искам да попитам - билетът за RER (A) важи ли и за метрото? Конкретно, като сме на гара Лион например, можем ли да се прехвърлим на метрото, за да отидем към Нотр Дам?

# 638
  • Burgas, Bulgaria
Искам да попитам - билетът за RER (A) важи ли и за метрото? Конкретно, като сме на гара Лион например, можем ли да се прехвърлим на метрото, за да отидем към Нотр Дам?

Да, важи. Можете да се прехвърлите на метрото. Както и от метро на RER (в рамките на 1-2 зона).

# 639
  • София
Много благодаря. Реално посоките биха били Дисни - Париж - Дисни. От Дисни е ясно, че взимаме правилния билет, той май е единственият възможен.
Но тръгвайки от града, какъв билет трябва да изберем, с който да можем да се качим на метро до гарата, от където взимаме RER-a? 

# 640
  • Burgas, Bulgaria
Много благодаря. Реално посоките биха били Дисни - Париж - Дисни. От Дисни е ясно, че взимаме правилния билет, той май е единственият възможен.
Но тръгвайки от града, какъв билет трябва да изберем, с който да можем да се качим на метро до гарата, от където взимаме RER-a? 

Ами взимате си билет до Дисни, а с него в рамките на Париж може да си сменяте и метро. По-точно казано: от вашата си спирка си купувате билет за Дисни, качвате се на метрото с него, пътувате до най-близката спирка на RER A, прекачвате се на RER-a в посока Дисни и... слизате на последната му спирка. Simple Smile в обратната посока е по същия начин - когато слезете в Париж, със същия билет се прекачвате на метрото и така до вашата спирка.

Последна редакция: ср, 14 сеп 2016, 00:55 от mamsity

# 641
  • София

Ами взимате си билет до Дисни, а с него в рамките на Париж може да си сменяте и метро. По-точно казано: от вашата си спирка си купувате билет за Дисни, качвате се на метрото с него, пътувате до най-близката спирка на RER A, прекачвате се на RER-a в посока Дисни и... слизате на последната му спирка. Simple Smile в обратната посока е по същия начин - когато слезете в Париж, със същия билет се прекачвате на метрото и така до вашата спирка.

Чудесно. Това ще ни улесни придвижването, защото не знам дребната (на 6г.) колко ще иска да ходи, а целта е Кулата  Joy но все пак има и баща, който не е бил в Париж, та ще й се наложи и да повърви някой и друг километър Mr. Green Обмислях hop on, hop off, който все още стои на дневен ред, разбира се.

И все пак, мислите ли, че е постижимо пеша за дете - от Нотр Дам, през Лувъра, Тюйлери и Обелиска, през моста на княз Александър до Айфеловата? Аз съм го правила преди години, и ми беше ок. Но аз съм ултра пешеходец и не съм критерий.

# 642
...
И все пак, мислите ли, че е постижимо пеша за дете - от Нотр Дам, през Лувъра, Тюйлери и Обелиска, през моста на княз Александър до Айфеловата? Аз съм го правила преди години, и ми беше ок. Но аз съм ултра пешеходец и не съм критерий.
Постижимо е, но дали е необходимо?  Laughing
Аз съм го правила и с дете този маршрут, но сега не бих го направила отново.
Просто детето няма нашите очи за да види това, което виждаме ние.  Grinning

# 643
  • София
...
Постижимо е, но дали е необходимо?  Laughing
Аз съм го правила и с дете този маршрут, но сега не бих го направила отново.
Просто детето няма нашите очи за да види това, което виждаме ние.  Grinning

Значи май ще остане вариантът с автобус  Blush Или ако й се разхожда, тогава пеша. Факт е, че децата, докато са по-малки, не възприемат нещата като нас.

# 644
  • Burgas, Bulgaria
Почти дойде и нашето пътуване - на 20 септември летим и сега сериозно преглеждам и пренареждам маршрутите.  #Crazy Ще сме в Париж 6 дни и планираме на 22-ри (четвъртък) да посетим Версай. Планирали сме да сме там цял ден - не искаме да препускаме, но пък сега започвам да се чудя - цял ден няма ли да е много? Освен това още не мога да се ориентирам с какво да стигнем най-добре до там - наели сме апартамент в 19-район - точно в противоположната посока е (като гледам картата). Като под "най-добре" аз го разбирам - пътьом да разглеждаме и да се любуваме на гледки и в същото време да не пътуваме половин ден. Май много претенции станаха  Mr. Green

Аз принципно не се наемам да давам съвети относно необходимо време за дадена забележителност, защото всеки различно разбира понятието време. Например под "цял ден" за разглеждане на Версай аз го разбирам от 10 до 18 часа. Ако е така и за вас, то идва другият въпрос: какво смятате да посетите там. Ако визитата ви включва и селището на Мария-Антоанета, то денят ви може и да се запълни. Ако обаче ще разглеждате само двореца и евентуално каналите, то време може и да ви остане. И да кажа, че зависи и как се разглежда. Малката ми дъщеря например разглежда двореца за 1 час, а на голямата не и стигат 3 часа. Simple Smile
Относно питането с какво да се стигне до Версай, аз се сещам за два начина - с RЕR С и влак от гара Сен Лазар. Освен ако не сте решили да вземете такси, или кола под наем.
Отдавна не съм ползвала влаковете до там, понеже ходим с кола, но ми се струва, че пътят е около 30-40 мин.

Общи условия

Активация на акаунт