Париж 12

• 96 592
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Привет.

Моля да ми кажете колко струва дневния билет Mobilis, има ли намаление за деца, защото от линка на първа страница дава, че е грешка. Опитах да го намеря в сайта, ама нещо не ми се получи. Благодаря!

# 646
  • Burgas, Bulgaria
Привет.

Моля да ми кажете колко струва дневния билет Mobilis, има ли намаление за деца, защото от линка на първа страница дава, че е грешка. Опитах да го намеря в сайта, ама нещо не ми се получи. Благодаря!

http://www.ratp.fr/fr/ratp/c_21148/mobilis/ Цените са в зависимост от зоните. Кликнете върху Tarifs applicables au 1er août 2016

Щом не е посочено намаление за деца, значи нямат такова специално за тези билети. За деца има намаление билета Paris VISITE.

# 647
  • София
Благодаря! Май излиза по-добре да се придвижим с единични билети от Дисни до Париж, и там пеша. Ако се наложи метро/автобус - ще си купим билети. Само за един ден сме и не ми се завира много под земята. Колкото издържим, толкова.

# 648
  • Burgas, Bulgaria
Благодаря! Май излиза по-добре да се придвижим с единични билети от Дисни до Париж, и там пеша. Ако се наложи метро/автобус - ще си купим билети. Само за един ден сме и не ми се завира много под земята. Колкото издържим, толкова.

И аз съм на вашето мнение. Маршрутът, който сте посочила,  си заслужава да се измине пеша. Да са здрави на тате раменете, може да се наложи да носи "на конче". Simple Smile

# 649
  • София
Привет! Утре ни е денят за Париж, живи и здрави. Исках да попитам за Кулата - в коя част на деня има повече шанс да се качим по-бързо? Детето днес сподели как си мечтае да се качи горе 😕 а аз го чух за сефте това..

# 650
  • Торонто
Malini, ние отидохме в 10 сутринта в неделя  ( преди 3 седмици) и нямаше почти никакви хора.
Всъщност никъде не видяхме големи опашки, нямаше особен смисъл от парис пас какъвто си бяхме купили предварително.

# 651
Днес кацнахме от Париж. Не знам дали е късмет, но на 20.09 в 10.30 ч. след 3-4 минути за проверка на багажа , директно застанахме на касата за билети. Е ,за между 2 и 3 ниво си знаете-при нас беше 30-40 минути.
 Благодаря на всички от темата, които ми помагаха с отговори ,както и за всичко прочетено тук.
 За 8 дни  изпълних 150 % от програмата  Laughing.
 Въпреки всичко, което става в държавата Париж е Париж. ...

# 652
  • София
Два пъти отидохме до кулата, но не стана. И си мисля, че по-добре. Денят беше дълъг, изморителен. Поставихме рекорд по вървене - около 22км. Само Кулата ми липсваше. Видяхме я запалена, изчакахме светлинките, много красиво.
Живи и здрави, пак искаме. Обещахме качване следващия път. А милото дете напълни очичките със сълзи, че сега няма да стане..
Взехме телефона на едно много сладко момиче от Търново, кара "тук тук" и дава по-добри цени за българи. Ако някой иска координати, ще му пратя Simple Smile
И аз благодаря за всичко, което споделяте в темите!  
Ще продължавам да ви следя Simple Smile

Последна редакция: нд, 25 сеп 2016, 13:38 от Malini

# 653
Момичета , помагайте ! За няколко дни съм в Париж и съм уплашена от цени ,  всички мои приятели искат сувенир тениска .... като добавим и деца и племеници става ужас .  Давайте места от където да ги купя на по- прилични цени . Бих отишла и до китайският квартал , някакси не ми се дават 300 евро за сувенири .

# 654
  • София
Виж в сувенирните магазинчета в Монмартр, около Сакре кьор. Там ми се стори най-евтино.

# 655
Момичета , помагайте ! За няколко дни съм в Париж и съм уплашена от цени ,  всички мои приятели искат сувенир тениска .... като добавим и деца и племеници става ужас .  Давайте места от където да ги купя на по- прилични цени . Бих отишла и до китайският квартал , някакси не ми се дават 300 евро за сувенири .

Видях евтини тениски и шалчета до Нотр Дам, в няколко сувенирни магазинчета на отсрещната страна на уличката.
На мен на Монмартър всичко ми се видя ултра скъпо.
...
Ние сувенири не купуваме. За мен е напълно излишно харчене на пари. Най- много да вземем някой ключодържател, че поне върши работа. Тениските с айфеловата кула и тем подобни ги има и у нас. Никой не ме е ръчкал за подобни неща. Това си е направо нахално. Взимам неща за почерпка, гледаме снимки и клипове у нас, докато се черпим и толкоз.

# 656
За сувенири най-евтино ми се видя под Сакре кьор до въртележката и от черните с малко пазарене около Айфеловата кулата(ключодържатели за по 20цента).

# 657
  • София
Не съм гледала къде е по-евтино и къде по-скъпо, но аз лично накупих ключодържатели от магазините за сувенири на Айфеловата кула на първото или на второто ниво /вече не помня/.Един ключодържател излизаше около 6 евро.Тези, които подарих не зная как са се "развили" впоследствие, но на детето ключодържателя буквално се разпадна на айфелова куличка, сърчице с катинарче, надпис и въобще всичките му съставни части, та надали цената и мястото са определящи.

# 658
  • София
idiotka, нашият апартамент беше на площада на Център Помпиду - на Rue Saint-Martin. По цялото протежение на улицата по площада имаше сергии, на които продаваха всевъзможни сувенири, включителон и тениски. Имаше някакво много голямо намаление, ако купиш 3 тениски - не помня вече дали бяха 3 за 10 евро или  3 за 15 или 3 за ....??? Дамски, мъжки и детски - бели, черни, всякакви. Какво и да кажа за цената, ще излъжа - не си я спомням вече, но ние решихме, че е повече от изгодна, та така се сдобихме всеки с по една тениска - аз, мъжът ми и синът ни.

# 659
Стреснахте ме с тези коментари за високи цени. Ние ноември ще ходим за 3 дни и съм определила бюджет от 200 евро за 2ма човека, 3 дни. Имаме включени закуски в хотела и тези се надявам да стигнат 😆😆😆 Чудя се дали да купя билети за Айфеловата кула предварително..

Общи условия

Активация на акаунт