Париж 12

• 96 567
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Каква бира във Франция,моля ви се.Пийте вино.Истината е в червеното вино в Париж.
Да, да, да!!! Най -добре похарчените ни 30 евро ежедневно Wink че си и донесохме 2 бутилки Simple Smile

# 676
Каква бира във Франция,моля ви се.Пийте вино.Истината е в червеното вино в Париж.
Аз още от самолета го подкарах по френски с бутилчица vin rouge и на обратния полет също Grinning А домакинята ни, чийто апартамент бяхме наели, ни беше оставила плодове и бутилка чудесно червено вино за добре дошли.  Flutter

# 677
  • Пловдив
А дали може да дадете линкове на апартаментите,в които сте отсядали, и да споделите доволни ли сте от мястото,локацията? Искам да разгледам изпитани места. Разглеждам в airbnb и търся добра локация с цел по-рядко използване на градски транспорт Simple Smile,но и близичко до мястото,откъдето тръгват сутрин автобусите за Бове.

# 678
lili_78, изпратих ти на лични. Само не знам от къде тръгват автобусите за Бове, но локацията е централна, та сигурно има удобна връзка.

Попаднах на тези  11 факта за Айфеловата кула Може да ви е интересно Simple Smile

# 679
Lili, ние бяхме в Трокадеро, до метростанция LA Muette. Локацията беше страхотна заради метрото и близостта до Порт Майло / вече писах, че пеша го извървяхме, тъй като не успяхме да си уредим такси/. Същевременно квартала е спокоен, с прекрасни сгради, улички и на 15 мин пеша от АК.

# 680
Ето линк към нашето местенце, в което всички се влюбихме... https://www.vrbo.com/6661037ha#location

Близо до метро и точно над хранителен магазин.

# 681
И вино, и бира...  Laughing Много са им малки разфасовките и на двете по ресторантите и са много скъпи.
Вино сме си поръчвали на заведение, но бира си купувахме от обикновените магазини за вкъщи, че е в пъти по- евтина така и си зареждахме хладилника с нея.  Laughing
Жива бира пихме в Орлеан. Хубава беше, но и нашата, която си пия тук, е не по- лоша. И е поне пет пъти по- евтина.
О, имаме си и неразпечатано червено у нас. Още не сме решили кога ще го пием... Май ще е с едни приятели, с които редовно се събираме на гледане на снимки от екскурзии. Сега ние ще показваме Париж и Лоара, а те - Будапеща. Май тогава ще го отворим.

# 682
  • пак на Рив Гош

Попаднах на тези  11 факта за Айфеловата кула Може да ви е интересно Simple Smile
Simple Smile По повод боядисването на Кулата - боята й е специално разработена за нея и носи името кафяво "Айфелова кула" Simple Smile

# 683
  • София
Lili, ние бяхме в Трокадеро, до метростанция LA Muette. Локацията беше страхотна заради метрото и близостта до Порт Майло / вече писах, че пеша го извървяхме, тъй като не успяхме да си уредим такси/. Същевременно квартала е спокоен, с прекрасни сгради, улички и на 15 мин пеша от АК.
leninka, само едно уточнение - казва се Порт Майо - във френския доста често не се четат букви (aujourd'hui  Mr. Green нещо като ожордуИ). Както и ударението е на последната сричка Peace

# 684
leninka, само едно уточнение - казва се Порт Майо - във френския доста често не се четат букви (aujourd'hui  Mr. Green нещо като ожордуИ). Както и ударението е на последната сричка Peace

Приема се Peace никога не съм го изучавала и съм много боса Grinning

# 685
# 686
  • София
Като ще се поправяме aujourd'hui всъщност  се чете ожурдюи.  Peace

# 687
Като ще минем на френски, да се похваля аз как ги мъчех  hahaha На няколко пъти - тръгвам да поръчам нещо на френнки - едни любезни, усмихнати. Тръгваме на английски - или се нервят или директно казват - Но инглиш!... И аз - така ли?! - и им плямпах на един безумен френски... Blush Юн салад, пом фри, ън вер дьо вен руж е.... chicken!  Mr. Green знаят какво е чикън! Ама се правят на луди, ако не се напънеш да им кажеш нещо на родния език.

# 688
  • София
При нас всички си говореха английски.ММ има доста добри познания по френски и немски.В Париж винаги пробваше 1 на френски,всички му отвръщаха и ставаше разговор.В Берлин например обаче,каквото и да казваше,те му отговаряха на английски. Grinning

# 689
Слабо знам френски, но мога да си поръчам в заведение или да поискам нещо в магазин.
Караме си на английски и общо взето срещахме взаимност. Само в една аптека много се озорихме. Търсехме за сина лекарство
Скрит текст:
за запек
. Как да обясним, как... човекът бъкел не знаеше английски. По едно време загрях, че
Скрит текст:
констипация
би трябвало да свърши работа, ама човекът пак не отцепи. Отидохме заедно до един щанд и аз си намерих едни илачи, на които си пишеше
Скрит текст:
constipation
, та някак се оправихме накрая.  Laughing
Много рядко на продуктите им има превод на английски. Това направи впечатление и на децата, т.к. когато сме ходили по други места, на стоките, освен на местен език, задължително има превод и на английски. Е, във Франция определено това не беше така. Държавна политика, както ни поясниха живеещите там.

Общи условия

Активация на акаунт