Париж 12

• 96 541
  • 742
  •   2
Отговори
# 690
За туристи на навършени точно 26 години има ли безплатни входове или трябва да си под 26?

И един въпрос извън Парижката тема, но мисля полезен за всички. Къде паркирате колите си, когато летите от София? На паркинга на летището или някъде другаде? Става въпрос за 8 дни, което ще излезе 85 лв на паркинга на Летището. Има ли някакъв по-бюджетен вариант?

# 691
За туристи на навършени точно 26 години има ли безплатни входове или трябва да си под 26?

И един въпрос извън Парижката тема, но мисля полезен за всички. Къде паркирате колите си, когато летите от София? На паркинга на летището или някъде другаде? Става въпрос за 8 дни, което ще излезе 85 лв на паркинга на Летището. Има ли някакъв по-бюджетен вариант?

Едно от семействата, с което бяхме заедно беше от Варна и споделиха,че са много доволни от хотел АТМ на Цариградско. Ние също бяхме 8 дни, а и полета на излитане рано, на прибиране късен следобяд, та те си бяха и с  две нощувки за по 60 лв. за двойна стая. Паркингът за 8 дни-33лв. Освен това и безплатен трансфер до и от летището. И все пак е на 5 минути от летището.

# 692
Аз търся само паркинг. Нощувки няма да са ни нужни, тъй като излитаме в 12:10 на обяд и кацаме в 22:00. Пътуването не е проблем, тъй като сме само по магистрала. Все пак ако има по-запознати давайте идеи Simple Smile по другия въпрос също. Благодаря Simple Smile

# 693
Ами най-евтино е да си оставите колата пред блока на ваши роднини/приятели и оттам с такси до летището.

# 694
  • София
Аз съм под 26 г и със сигурност за Версай платих по-малка такса,ама сега колко точно беще ще те излъжа.  Rolling Eyes За другите места нямам спомен да съм имала отстъпка.

# 695
  • Burgas, Bulgaria

За младежи до 26 години - граждани на страни от ЕС има безплатни входове на някои от забележителностите. Ако сте ги навръшили, дори и преди един ден да е, безплатното не важи. Ще ви искат лична карта. Naughty

# 696
Благодаря  bouquet

# 697

Ние си ползвахме един от охраняемите паркинги на летището. Доволни сме и занапред пак ще ползваме услугата.

# 698
Здравейте,
приключи моята трета ваканция в Париж Laughing
По отношение на организация, транспорт, забележителности няма какво да добавя, темата е достатъчно изчерпателна, аз с информация от тук съм организирала пътуванията по тази дестинация.
Новото този път, което искам да споделя с вас, е апартаментът, в който отседнахме :
https://www.airbnb.com/rooms/13567049
Намира се на 15 минути от Порт Майо, може би по-малко от километър. Хубав квартал, чист, уреден и най-вече, доста сигурен, от това което съм виждала в Париж предишните ми пътувания. За сутрешния полет се придвижихме пеш до автобусната спирка, две жени в 5.30 сутринта, никакъв дискомфорт, светли улици, спокойствие. Спестява пари за таксита и притеснения за придвижване с метро в ранния час.
В близост до апартамента, в рамките на 200 метра има два супермаркета, единия Карфур, пекарна, японски ресторант, арабски ресторант, няколко бистра. Спирката на метрото по линия 3 е на 300 метра.
Уникален хост, Едуард, организира ранно настаняване, 10.30, директно от автобуса - в апартамента, ранно тръгване, поддържаше постоянен контакт по УотсАп, и като цяло би бил много полезен за туристи, които са за първи път в Париж.
Цената за 4 нощувки през AirBnb, беше 570 лева, супер като за Париж и за това, което се предлага като локация и удобства.

# 699
Не мога да намеря информация до колко часа е отворен двореца във Версай. Някой ходил ли е в късния следобед и осветени ли са градините като се стъмни.Чудя се дали да не го посетим след 17 часа

# 700
  • Варна
Нещо като 18.30 ми се върти. Онзи ден бяхме там, но по обяд.

# 701
  • Burgas, Bulgaria
Не мога да намеря информация до колко часа е отворен двореца във Версай. Някой ходил ли е в късния следобед и осветени ли са градините като се стъмни.Чудя се дали да не го посетим след 17 часа

От 1 април до 31 октомври - от 9:00 до 18:30. Касите затварят в 17:50.
От 1 ноември до 31 март   - от 9:00 до 17:30. Касите затварят в 16:50.

Това е за двореца. Градините са отворени до по-късно.

http://www.chateauversailles.fr/preparer-ma-visite/toutes-les-in … rmations/horaires

# 702
Предполагам че е писано поне 100 пъти но аз не го намирам.Къде се намира моста с катинарите.Или кой по точно е този мост
Първият път не го намерих

# 703
  • Burgas, Bulgaria
Предполагам че е писано поне 100 пъти но аз не го намирам.Къде се намира моста с катинарите.Или кой по точно е този мост
Първият път не го намерих

https://www.google.fr/maps/place/Pont+des+Arts/@48.8583424,2.3375084,15z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x4a478d68db24dc95!8m2!3d48.8583424!4d2.3375084

Pont des Arts  е така да се каже официалния.

Има и още един зад Нотр Дам - казва се Pont de l'Archevêché, ама май му свалиха катинарите.

Последна редакция: пн, 10 окт 2016, 13:31 от mamsity

# 704
  • пак на Рив Гош
И на двата им свалиха катинарите.
Последно гледах по Понт Ньоф... но се надявам и там да ги махнат Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт