Париж 12

• 96 592
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Ех, нашата бърза парижка разходка мина. Беше прекрасно! И Париж, и времето, и апартаментът, който наехме. Бях заформила една гъста програма, но още първия ден видях, че така няма да приключи добре, та отпаднаха част от местата, за да може да се насладим на други, които са ни по-приятни.

Айфеловата кула - отидохме в събота към 10 ч. сутринта, доста бързо взехме билети и се качихме до върха (15 мин. максимум). Към 12 ч. като слязохме вче се виеха стабилни опашки.

В Лувъра опашката за проверка също беше внушителна, но вървеше бързо. На детето му доскуча бързо, на мен също след час и половина-два. Но пък после попаднахме в древноегипетската част и събуди отново интерес.

Две места, които силно препоръчвам за деца - Jardin d'Acclimatation в Булонската гора. Малко встрани от повечето забележителности, но пък очарователно място. Има малка менажерия с козички, магаренца, крави, зайчета и много птици. Най-различни пауни и патета се разхождат из парка сред посетителите. Хубави дървени пързалки, съоръжения за катерене, тролейче, криви огледала, а за родителите - удобни шезлонги Laughing Има и разни въртележки, мини скоростни влакчета (мини, мини, ама от адреналина ми се разтрепериха краката Mr. Green), езда на понита, влакче (което май води до някоя метро станция). И всичко чистичко, подреденичко - много кокетен парк!

Другото, което ни беше много забавно е музеят Градът на науките и индустрията (Cite des sciences et l'industrie) - както основните експозиции Explora, така и Cite d'Enfants - детският сектор, за който е нужен отделен билет. Напомня Музейко - с много възможности за експерименти, но целият комплекс е доста по-мащабен. Идеално място за любознателни деца и родители.

Цените - ами високи са си в сравнение с тук. 200 евро за 3 дни ми се вижда доста пестеливо, особено ако планирате да посещавате забележителности. За пример - 15 евро на човек е в Лувъра, 17 евро билет до върха на айфеловата. Нищо и никакво хапване в макдоналдс излезе 17 евро (не знам цените тук, но едва ли детско меню, хамбургер с картофки и салата са 35 лв.) Хапване за двама + злоядо дете Simple Smile в средно бистро - 50ина евро. (Включително и в ресторантчето, където е сниман Амели Пулен  Flutter) Само придвижването от летището до града е 11,50 за автобус - общо 46 евро в двете посоки за двама души, отделно билети за метро/автобуси. Така де, възможно е да стигнат, но трябва внимателно да си обмисляте разходите.

Ние сувенири почти не купувахме, само някакви ползваеми неща - някоя и друга чаша, портфейл и разни подаръчета, но не типични парижки. Но от каквото огледах, май магазинчетата край Монмартър и в латинския квартал бяха с по-нормални цени.

# 661
Явно ще преосмисля бюджета. Ние ще пътуваме с влак от Лондон, така че няма да имаме кой знае какви разходи за транспорт в самия град.  Бюджета ще е стеснен, то е ясно, тъй като ще сме и 4 дни в Лондон. Мислих да купя билети за Айфеловата кула предварително, за да ми отпадне и този разход. Имам още месец и малко, ще го мисля на момента.  Heart Eyes

# 662
  • София
И за другите забележителности можеш да купиш билетите предварително. (ако смятате да посетите такива) Ако не ядете по ресторанти може и да се справите,но някак си и на мен ми се струват малко.  Rolling Eyes

# 663
За двама души, за три дни могат и да ви стигнат 200 евро, ако сте си платили предварително хотел и закуска, както и входовете на обектите и си пазарувате, например, от местния Лидл /много са сходни там цените с тукашните/, бихте могли и да се справите.

# 664
  • София
Като си представя как за нула време опукахме сума ти пари, направо 200 евро ми се струва нищо.

За по-малко от 12 часа:

Кафе, капучино и фреш на промоция, сандвич, два макарона и още нещо тестено - 29 евро. 3 сладоледа/frozen yoghurt - 21 евро (корекция в цената, бях се объркала, оказа се 6 евро повече).
Три дюнера, кола и вода - 19 евро.
Два пъти се возихме на тук тук, че детето каталяса - общо излезна 35 евро.
Мъжът ми си взе биричка в заведението близо до хотела (в района на Сейнт Лазар) - 10.50 евро - не знам дали са такива цените и на другите места, но тази бира буквално изби рибата..

Последна редакция: вт, 27 сеп 2016, 21:10 от Malini

# 665
Като си представя как за нула време опукахме сума ти пари, направо 200 евро ми се струва нищо.
...

От любопитство попитах мъжа ми с колко пари сме тръгнали и с колко се върнахме... Ау, в потрес съм.  Shocked За известно време ще спра да го врънкам да планираме следващо пътуване Mr. Green Rolling Eyes

# 666
  • София
ММ съм сигурна,че може 5 дена да изкара и  със 100 евро.  Laughing Аз обаче сувенирче да купя,нещо за мен да си взема и то отишъл конят у реката.  Laughing

# 667
  • София
Допълнение - кафе, вода, и фреш - 17 евро  Crazy (водата е между 6.5 и 7 евро навсякъде). Просто не си поръчвайте вода като сядате в заведение. Безмислено е, и всичко е заради стъклената бутилка

Със сигурност може и икономично да се изкара - преди 8г. като бях за пръв път в Париж спахме при приятелка (бяхме за десет дни).
Сутрин закуска в къщи, предварително сме си напазарували неща от супера и си правехме сандвичи за през деня (със сьомга и разни други вкуснотии, и пак излизаше доста изгодно), вечер - в къщи; оставаше да си доставим кефа в някое кафе с десертче и капучино.
Два или три пъти ходихме в заведение - това за десет дни.  
Иначе плащахме за входове, но те бяха планирани като разход.

# 668
Човек знае 2 и 200

# 669
  • пак на Рив Гош
И преди съм казвала, но да напомня (може да включим и като препоръка в първия пост Wink) - в заведенията ще ви излезе по-евтино ако не поръчвате минерална вода, а поръчвате "караф д'о" (carafe d'eau). Това е чешмяна вода, която не само че е напълно годна за пиене, но е и безплатна.

# 670
  • София
В някои заведения са ни носили чешмяна вода и без да сме поръчвали Simple Smile

# 671
Аз като виден НЕлюбител на водата не си и помислях да си поръчвам (5-6 евро за половинка, че и с гаден вкус... да бе). Взимахме си от магазин и си носехме за по път. Но почти всички, които пробвахме, имаха силно минерален вкус. Не се престраших да пия от чешмата, но като донесяха към кафето и си я пиех без да се замисля, че е чешмяна Simple Smile

# 672
Благодаря за отговорите  bouquet Ще се опитам  да уредя поне децата /8 на брой / с тениски .  Колкото до бюджета , забелязах парижани масово да се хранят от суперите с готови сандвичи и салати .  За бирата - голяма е 4-6 евро от 16 до 20, 22 часа .

# 673
Каква бира във Франция,моля ви се.Пийте вино.Истината е в червеното вино в Париж.

# 674
  • София
Каква бира във Франция,моля ви се.Пийте вино.Истината е в червеното вино в Париж.
Принципно е така Peace просто каталясали от цял ден ходене (навъртяхме 22км) виното нямаше кой да го пие бавно и с наслада, предвид спящото дете на стола до нас  Mr. Green а и аз исках да си лягам newsm46

Вода си купувахме от магазините, ама сме жаби и съответно шаркахме за вода и в кафенетата ooooh! другия път няма  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт