Съвместно съжителство или брак

• 38 413
  • 804
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Ау, любимата ми тема. Предната такава стигна 100 страници. Добре, че беше nofelet тогава да ми обясни, че не съм се омъжила, защото мъжа ми бил с празен портфейл и малка пи*ка  Laughing
Много се забавлявам да чета правно неосведомени хора да се пенят на тема  правните аспекти на брака или да ми вадят цитати от турските сериали как брака е центъра на вселената и всичко се върти около "едното уважение".

П.П. Тони, прецака се, душицо. Не трябваше да слушаш nofelet. Сега ще трябва да делиш с миУто  Mr. Green

# 151
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Бронте, добре обяснени са в поста ти мотивите ти, но нямаше ли да се получат същите последици, ако се бяхте оженили и бяхте декларирали режим на разделност на собствеността?

Не, нямаше  да  са същите.

Разделността  е  досежно  придобиването   и  разпореждането   с имотите  по  време  на  брака, както и при прекратяване  на брака в  случай  на  развод.
Но при  смърт  на единия  брачен партньор другия  няма  как  да бъде обезнаследен.И стигаме д началната  точка: аз гушвам букета, той  наследява  с детето. Но и  той  гушва букета. Наследената  от него  част  вече  се наследява  не  само  от общото  ни  дете, но  и  от   само неговото. И моето  ще изпадне  в ситуация  да   изплаща  на  брат  си  нещо,  което  не му  се  полага  от морална гледна  точка.

Е, от рационална гледна  точка  за чий  ми е  да  сключвам брак Simple Smile

Не  ща  да наследявам  мъжото, не  ща  той  мен   да наследява; до  пенсия  надали  ще доживеем, че  да   чакаме добавки от  починалия съпрут...
Каква  ми е  ползата  от  един брак? Само дето  ще  се  занимавам  с вадене  на  документи,  губене  на време  за подпис, такси  и пр.
Пък  кво  щели  да  кажат  хората- ич, ама ич  не  ме  касае Flutter

# 152
Тонка като оформя документите за новозакупеното жилище само трябва да даде на миУто да подпише една декларация за отказ пред нотариуса,че няма претенции за дял от тоя апартамент и готово....ще спи спокойно. Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 яну 2016, 12:20 от Zhani

# 153
Като  чуя някой  да  говори  за вечна  любов, цветя, рози  и  преплетени  страстно пръсти  во веки  веков, получавам уртикарии.
Аналогично:
Като чуя някой да говори за наследства, пари, апартаменти, ниви и имоти, наричайки това любов, получавам уртикарии.     Laughing

# 154
  • Варна
Мисля,че е най-вече въпрос на възпитание  Peace
След това вече е въпрос на разбиране Simple Smile
Не одобрявам все повече модата на незаконни или по-скоро неузаконени деца  Peace
За мен дете - извънбрачно дори и признато си е незаконно
Сега ще  скочат 358 000 майки с извънбрачни деца- все ми е тая  Mr. Green
Живях 10 години без брак с приятеля си/защото той без брак е приятел а не мъж/,но когато поиска да имаме дете му казах- без брак дете не раждам  Peace

# 155
  • София
Като  чуя някой  да  говори  за вечна  любов, цветя, рози  и  преплетени  страстно пръсти  во веки  веков, получавам уртикарии.
Аналогично:
Като чуя някой да говори за наследства, пари, апартаменти, ниви и имоти, наричайки това любов, получавам уртикарии.     Laughing

Когато децата са само общи, е едно, но когато има намесени деца от предишни бракове/връзки, е съвсем различно.

# 156
Най-добре да има: "моето и твоето бият нашето"... Че да не се чудим как да поделим имотите. Wink

# 157
аз пък основно от хора с брак слушам и съм виждала да с разправят за имоти и коли. При нас никога не е обсъждано,в момента в който решим да си купим нещо, се обаждаме на адвоката и казваме да го уреди в полза на двамата и да няма ощетени и до там  Shocked Shocked По същият начин и детето като забременях един телефонен разговор до адвоката с въпрос как да е законно признато и на двамата/щото то си е такова, не е брачно ама си е напълно законно , защото закона ни е такъв и го позволява, това че някой не познава закона си  него проблем, акта му за раждане по никакъв начин не се различава, нито поведението и отношението и отглеждането на родителите му  hahaha Joy Joy Joy и си е признато на двамата/

# 158
как може да издребнявате толкова,акъла не ми го побира. Според мен ,ако не се оженят жените все нещо ги гложди,че не е наред.Сякаш не са ги приели като хората.

# 159
Не съм прочела всички отговори и не знам дали е обсъждана такава ситуация, но случай наскоро ме замисли. Става дума за бременност и починал бъдещ баща. Когато имат сключен брак, детето е на починалия баща, получава името му, получава пенсия за сирак, наследник му е и всичко останало, но ако не са имали брак, какво става тогава? Покрай случая в едно варненско село, в дискотека при сбиване убиха единия участник, който след седмица щеше да се жени, а бъдещата булка беше бременна. Тя как ще докаже кой е бащата и възможно ли е според българските закони?

Съда назначава днк тест, като чрез  съда се  изисква от роднините на починалия да дадат материал ( май трябваше да е брат сестра, не помня конкретиката), за да се съпостави с днк-то на детето. Процедурата я четох законово и като дела с решения.

Поне преди 5 г. можеше и без ДНК тест. Близка в сходна ситуация - бременна без брак и починал баща - след като се роди детето с - един свидетел и съгласие от страна на родителите на бащата пред съда и със съдебно решение детето се записа на името на баща си.  Точно тази ситуация /макар и рядко срещана и гадна като цяло/ ми е добър пример "За брака"
Никой не ги мисли тези неща, но се случват  и ако родителите на бащата бяха опъки хора едва ли някой щеше да тръгне да се занимава с ДНК -тестове и прочее

Аз съм си твърдо за брака  - така го виждам и чувстам.
А най-ми е любимо - "Майката на децата ми"  Sick Sick Sick - тя му родила две деца и не му е никаква   #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 160
  • София
Не одобрявам все повече модата на незаконни или по-скоро неузаконени деца  Peace
За мен дете - извънбрачно дори и признато си е незаконно
Няма да се учудя, ако в речника на такива като теб присъства и думата копеле.
Няма незаконни деца. Явно само в болното ти въображение.
Дори смятам, че е грозно за деца да се разсъждава по този начин.
Моето дете, милото, го узаконихме на 6-тата година от раждането му.  Mr. Green

# 161
Това с отношението и обръщението е много относително. Ние не сме женени , ама мъжът ми се обръща към мен и коментира за мен с жена ми /както и аз очевадно, винаги сме се обръщали с подобни нарицателни за него/.... Детето може да се припознае в момента в който е заченато, че и преди това  Wink Wink Но да, това е малко известно и не се мисли толкова и понякога поставя в риск децата от подобни житейски казуси.  Нас лично ни информираха още в ин витро центъра, но там няма как да не е припознато, щото донора е документиран Rolling Eyes Rolling Eyes но пък си знаехме за след това

# 162
Herz, как се разтрогва църковен брак? newsm78

mariq91, църковният брак се разтрогва като се подава молба в Митрополията, на територията на която е сключен. Към молбата се прилага решението за развод и поне едно от свидетелствата за църковен брак. Цената е 30 лв. Издава се удостоверение за разтрогнат църковен брак.

Хм. Явно в различните митрополии е различно. Ние 2015 година минахме с 15 лв.

В София е 30 лв. със сигурност.

# 163
  • София
Сега ще  скочат 358 000 майки с извънбрачни деца- все ми е тая  Mr. Green

А, да бе, ще скочат, знаеш ли колко им дреме за твоето мнение  Laughing Ще си го преместят в другия крачол  Laughing

Тони - и ние нашето второто го узаконихме в последствие, на годинка и нещо беше  Laughing

# 164
Бърди, направо черна завист ме загриза. Ти се ожени два пъти, а аз не мога още и веднъж  Joy

Общи условия

Активация на акаунт