Грях ли е аборта и може ли да бъде оправдан ?

• 27 585
  • 269
  •   1
Отговори
# 135
Ех, не можете да се въздържите значи и все в перверзни крайности ви избива.
Истината е проста: аборт пожелание в огромният процент на статистиката правят обикновени жени, чукали се доброволно с партньорите си.

# 136
Ех, не можете да се въздържите значи и все в перверзни крайности ви избива.
Истината е проста: аборт пожелание в огромният процент на статистиката правят обикновени жени, чукали се доброволно с партньорите си.

И? Контрацептивите не са 100% ефективни за съжаление, така че по-добре аборт, отколкото повече деца отколкото искаш/можеш да си позволиш. Че няма да станем монахини е ясно.

# 137
Рядко пиша в Интернет, това е вторият ми коментар в този форум. Твърдо заставам зад аборта като избор, който една жена може да вземе. "Грях" е дума изпълнена с прекалено негативно значение за да се използва толкова небрежно, щом става дума за тежък избор. Да, факт е че има жени, които не съжаляват за това си решение, но това не значи, че те не се измъчват психически за избора си. Може да е било единственото възможно решение и жената да е доволна, че го е взела, но все пак съвестта да я измъчва. Много по правилно би било да се насочи дискусията към друг аспект- има ли мъжът, баща на детето, правото на участие в това решение. Боговете, обществото и леля ви Пепа нямат значение, но ако мъжът е против, то има ли той право на глас? Кога един мъж става равноправен родител? И има ли той право да реши за нещо случващо се в тялото на друг човек? Доколко решението за един аборт, трябва да лежи само върху жената? А когато жената иска детето, а мъжът не?
Друг аспект са абортите в късна бременност-бихте ли абортирали в 7 месец, ако детето би живяло само няколко часа. Кое е по-добре да го убие "хуманно" и родите мъртво, или да го родите знаейки че ще живее с болка и мъка едва няколко часа?

# 138
Желателното премахване на напълно здрав ембрион при наличие на здрава майка е грях, да.

За вярващите - пред Бог, за невярвашщите - пред съвестта им (ако имат такава).

А такъв аборт през 21 век, при наличие на всякакъв вид контрацепция, освен грях, е признак и на ниска култура (та ако не и простащина).

Много си наивна- контрацепцията дава гаранция между 90 и 98 процента сигурност. Дори и презервативът. Лично аз познавам семейство, на  което въпреки оралния контрацептив и презерватива се роди един прекрасен бузан. 5-ти поред. С цветна бременност. Цикълът на жената идваше най-редовно до края на бременността. След случката двамата се подложиха на вазектомия, съответно "връзване на тръбите", тя продължава да ползва хапчета, а той- презерватив.
Та така за ниската култура в мнението ти.

# 139
  • София
Скрит текст:
Рядко пиша в Интернет, това е вторият ми коментар в този форум. Твърдо заставам зад аборта като избор, който една жена може да вземе. "Грях" е дума изпълнена с прекалено негативно значение за да се използва толкова небрежно, щом става дума за тежък избор. Да, факт е че има жени, които не съжаляват за това си решение, но това не значи, че те не се измъчват психически за избора си. Може да е било единственото възможно решение и жената да е доволна, че го е взела, но все пак съвестта да я измъчва. Много по правилно би било да се насочи дискусията към друг аспект-
има ли мъжът, баща на детето, правото на участие в това решение.
Скрит текст:
Боговете, обществото и леля ви Пепа нямат значение, но ако мъжът е против, то има ли той право на глас? Кога един мъж става равноправен родител? И има ли той право да реши за нещо случващо се в тялото на друг човек? Доколко решението за един аборт, трябва да лежи само върху жената? А когато жената иска детето, а мъжът не?
Друг аспект са абортите в късна бременност-бихте ли абортирали в 7 месец, ако детето би живяло само няколко часа. Кое е по-добре да го убие "хуманно" и родите мъртво, или да го родите знаейки че ще живее с болка и мъка едва няколко часа?
За мен - да, има право на глас. Освен ако не го е загубил. Със задължителна уговорка, че правата и задълженията вървят заедно. Ако се е отказал от едното, няма да му предоставя и другото.

# 140

Да не спамим повече, но ми се струва, че ако наистина може да спре света, е меко казано садистично да насажда нежелани бременности ей така за спорта, както казах и в по-горния си пост. Замисли се ти би ли причинила подобно нещо на собствените си деца, съзнателно да им причиниш изнасилване примерно с цел да забременеят,  и ако не, защо смяташ за правилно подобно поведение от предполагаемо по-умно и по-състрадателно от теб същество.

Да  наистина , за мен също това е твърде грозен спам.  Темата е формулирана по начин , който предполага Божия намеса в зачеването ,  също така предполага разбиране за понятия като грях и Бог.

По-гадно е да твърдиш, че е грях изнасилено от баща си малолетно момиче да направи аборт, щото можело бебето да е айнщайн, затова се дразня на дрънканиците за богове аз лично.

Ооооо , не  не твърдя никъде нищо подобно , подобно твърдение за мен лично , граничи с краен цинизъм.

# 141
Рядко пиша в Интернет, това е вторият ми коментар в този форум. Твърдо заставам зад аборта като избор, който една жена може да вземе. "Грях" е дума изпълнена с прекалено негативно значение за да се използва толкова небрежно, щом става дума за тежък избор. Да, факт е че има жени, които не съжаляват за това си решение, но това не значи, че те не се измъчват психически за избора си. Може да е било единственото възможно решение и жената да е доволна, че го е взела, но все пак съвестта да я измъчва. Много по правилно би било да се насочи дискусията към друг аспект- има ли мъжът, баща на детето, правото на участие в това решение. Боговете, обществото и леля ви Пепа нямат значение, но ако мъжът е против, то има ли той право на глас?  Не. Кога един мъж става равноправен родител? Когато бебето се роди. И има ли той право да реши за нещо случващо се в тялото на друг човек? Не.Доколко решението за един аборт, трябва да лежи само върху жената? Изцяло. А когато жената иска детето, а мъжът не? Когато измислят утробни репликатори, може да се спори, дотогава- жената решава.
Друг аспект са абортите в късна бременност-бихте ли абортирали в 7 месец, ако детето би живяло само няколко часа. Кое е по-добре да го убие "хуманно" и родите мъртво, или да го родите знаейки че ще живее с болка и мъка едва няколко часа? Аборта в 7 месец представлява индуциране на ранно  раждане. Така че въпроса е безсмислен.

# 142
Наистина е тежък изборът да задържиш ли увредено дете, но няма никаква гаранция, че можеш да избегнеш този проблем. Може бременността да премине без проблеми и да няма никакви индикации, че има проблем с детето, а след раждането да се установи, че е с нелечимо увреждане. Тогава? Много ни се иска да дирижираме събитията в живота си и често превишаваме правата си, но трябва да си носим кръста и ако животът е решил, че е дошло време да страдаме, няма да ни се размине.

Такива случаи към днешна дата са рядкост-има достатъчно мощни апарати,които да засекат навреме нещата и да се вземат мерки,макар и крайни.Ясно е,че не можем всичко да контролираме,но поне известните предварително неща можем да променим.

Седалище на човешката душа е сърцето,така че няма как от самото зачеване да носи духа.

" Седалището"  на човешката душа  не е сърцето. Peace  Местообитанието на човешката душа
все още , науката не е успяла да позиционира точно. Църквите и религиите ,също мълчат по въпроса. Никой човек , който използва израза" боли ме душата "  не може с пръст да посочи ,  точно мястото на болката .

Като не е сърцето защо при молитва ръцете се събират точно пред него? Когато човек го боли душата,посочва точно областта на сърцето,тъй като то е мястото на нашите емоции.Произхода на думата душа идва от  дъх,дишане,дихание,а емоциите и дишането са свързани-това не е тайна за науката.При силно емоционално въздействие дъха излиза от ритъм и посредством контролирано дишане можем да го върнем в нормално състояние.Вярващите казвате "Отче наш" и си мислите,че Бог помага,докато истината е,че с тази молитва се контролира дишането.Същото правят и някои мантри.Същото върши жеста със скръстване на ръцeте пред гърди,прекръстването и много други неща.

# 143
  • Лутаща се
Бях с вътрематочна спирала и въпреки това забременях. Махнах детето. Само си представях как се ражда и спиралата се е врастнала в оченцето му. Или се е забила в крачето му.
Е, грях ли е това или не е?
Доста плаках за това дете. Още го мисля. Но въпреки това го махнах.

По темата: Грях е, ако жената го чувства по този начин.

Тялото ми си е мое и ще правя с него каквото реша. Ако съм дебела дали е грях да си направя липосукция?
А грях ли е да си сложа комплект цици?

Ембрионът расте в моето тяло и ако е желан, но по някаква причина не се роди плача за него. Но ако не е желан - изборът какво да правя с него си е лично мой.

PS: До колкото знам душата се вселява в тялото в момента на раждането, а не в момента на зачеването.

Последна редакция: сб, 30 яну 2016, 21:13 от skarlet71

# 144
PS: До колкото знам душата се вселява в тялото в момента на раждането, а не в момента на зачеването.

Ами за нещо такова намеква и Библията май с цитата от Битието.Едно дете е готово за раждане,след като дробовете му са се развили-към 39 седмица.Ако трябва да се роди по-рано се вземат мерки като му развиват дробовете с намеса,което не знам как би се изтълкувало от Библията.

# 145
И? Контрацептивите не са 100% ефективни за съжаление, така че по-добре аборт, отколкото повече деца отколкото искаш/можеш да си позволиш. Че няма да станем монахини е ясно.

Когато е ползвана конрацепция. Защото прекъснатия полов акт не следва да се брои за такава, нали така.

# 146

Ами за нещо такова намеква и Библията май с цитата от Битието.Едно дете е готово за раждане,след като дробовете му са се развили-към 39 седмица.Ако трябва да се роди по-рано се вземат мерки като му развиват дробовете с намеса,което не знам как би се изтълкувало от Библията.

Скрит текст:
Еремия 1:5 Преди да ти дам образ в корема познах те, и преди да излезеш из утробата осветих те.

„Ни едно [врабче] няма да падне на земята без волята [знанието — НС] на Отца ви. А вам и космите на главата са всички преброени.“ — МАТЕЙ 10:29, 30.

# 147
Защото прекъснатия полов акт не следва да се брои за такава, нали така.
МИ и аз не го броя. Ама това значело, че нямаш никакво доверие на партньора ти? как може? Срамота!

# 148
Желателното премахване на напълно здрав ембрион при наличие на здрава майка е грях, да.

За вярващите - пред Бог, за невярвашщите - пред съвестта им (ако имат такава).

А такъв аборт през 21 век, при наличие на всякакъв вид контрацепция, освен грях, е признак и на ниска култура (та ако не и простащина).

Ндей така! Как простащина????
Дори и с вързани тръби и вазектомия има случаи на концепция. А тези методи са неприложими при нераждали жени, които искат да имат деца вбъдеще. Останалите методи не са 100% сигурни.

От къде се пръкват такива идеални хора,на които не им се случва никога да сгрешат, не знам? Освен в бг-мама, май не съществуват в реала...

# 149

Как 39 седмица??? От 37 нататък се смята за родено в термин. Дори в 34 седмица може да са развити дробовете. Виж, мозъкът претърпява много сериозно вътреутробно развитие в последните седмици на бременността.

Общи условия

Активация на акаунт