Дениз Чакър "EDHO", Ибрахим Челиккол "Гордиев възел" (Kördüğüm) - Тема 36

• 59 099
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, всички!  wavey

И все пак мисля, че прекалено мноооого екранно време им отделиха...

Сериалът вече получава критики, че историята на моменти се развива "мудно" и "еднообразно" и че именно това е причината за намалелия рейтинг, въпреки чудесната игра на актьорите и големия потенциал на сюжета. Да се надяваме, че сценаристите, режисьорът и продуцентите ще направят необходимото, за да си върнат изгубените зрители и добрите позиции в рейтинг класациите, още повече, че ще имат прекрасна възможност да дадат на историята нов тласък и нова посока с предстоящото завръщане на Енвер (съпругът на Фейза), за който разбираемо се предполага, че е и най-големият враг на Али. Дано тази възможност да бъде използвана максимално добре.  Praynig

Новата двойка Али Наз няяма да я бъде докато Наз не се пребори със скрупулите си и моралните си задръжки...

На Наз ще й трябва време, докато осъзнае, и още повече време, докато приеме спокойно чувствата си към Али, като се има предвид, че опитът й с мъжете се свежда само до Умут, за когото се е омъжила съвсем млада и с когото току-що се е разделила - не би било логично да е по друг начин. Хубавото в случая е, че ни показват Али като безкрайно търпелив (към всички) мъж, който, когато наистина иска нещо, е готов да го преследва докрай и да не се отказва въпреки всички трудности. Като се има предвид колко е влюбен в Наз, тя, милата, с всичките си "скрупули и морални задръжки" просто няма никакъв шанс срещу него, еле пък сега вече, когато бракът й приключи.  smile3503
Да се надяваме сценаристите и режисьорът да продължават да имат нужното вдъхновение и усет, за да направят историята им още по-красива.

Последна редакция: сб, 20 фев 2016, 20:32 от m3ia14

# 676
Съгласна съм с теб, така е,че и трябва време, но не ми харесва ,че прехвърли всичката вина върху Али Неджат, а не посрещна ситуацията с високо вдигната глава, защото на практика тя нищо нередно не е направила. И не ми хареса това, в единия момент : не искам да те  виждам, а  в следващия пътува към дома му посреднощ. А после и увисва чейнето, като видя далматинеца.
Не ми харесва образа и в тези серии, не може да се справи с чувствата си , не иска да си ги признае дори пред себе си и си го изкарва на човек ,който също е жертва на ситуацията, него също го нахока баща му  за пресата. Той също се обясняваше като ученик, но не прехвърли вината върху нея. И някак си , на много важна се направи Наз, поне в моите очи. И не ми казвайте ,че е невинна и наивна, хич даже ,тези чупки и стойки бяха сигнал,че не иска да приеме честно ситуацията

# 677
  • Варна
               Загубата на дете и неистовото желание да имаш свое са твърде деликатни теми и от опит/ дълги години работих в институция със сираци и полусираци/ зная, че реакции, които на пръв поглед ни изглеждат нелогични, пресилени, та дори смешни са нерядко явление. В нашия сериал, смятам че сценаристите, режисьорите и актьорите много добре пресъздават чувствата на героите, свързани с тези две деликатни теми- и Фейза, и дядо Хасан, и Али Нежат успяха да ми внушат неистовата болка, която изпитват от непрежалимата загуба. Същото мнение имам и за Наз! Съвсем не ми е нелогично отношението и към Каан и изобщо грам съмнение нямам, че се грижи за него, защото изпитва някакви чувства към Али Нежат, т.е. че се възползва от детето, както смята Катрина. Майчиния инстинкт се пробуди още когато Каан и Дидем бяха в болницата, но се задейства със смъртта на майката. /Катрин, Hug миличка, ако някога ти се отдаде възможност иди в някой от останалите все още домове за сираци особено ако е ден за посещения и гледай; гледай как реагират жени, които са загубили рожби и треперят с надежда да им се усмихне щастието и да гушнат едничко от тези самотни душици. Знаеш ли колко пъти съм ставала свидетел на нервния срив на жените, когато трябва да излязат от институцията и колко пъти съм се чудила как мъжете им издържат, на това, на което ги подлагат дори пред нас!/ Наз се държи съвсем адекватно. Може би, защото знае, че никога няма да му бъде майка, тя и не очаква това. Просто при нея е задействан майчиния инстинкт и тя съвсем несъзнателно се стреми да осигури липсващата майчина ласка. Съвсем нормално, според мен, е да не осъзнава, че с действията си предизвика интереса, а и любовта на Али Нежат. Аз не я видях да кокетничи пред него и да се опитва да спечели вниманието му. Видях в нея по-скоро майката, а не жената.
            И понеже за втори път написа, че е можела да каже на Али Нежат по телефона за дядото на Каан, искам да подчертая, че не тя покани Али Нежат в ресторанта. Погледни отново сцената- тя се обади и каза, че дядото е притеснен и е ходил при нея в болницата. Тогава Али Нежат почти я прекъсна и предложи да се срещнат и да обсъдят проблема. Да, вярно е, че можеше да откаже, но няма логична причина да го направи, още повече, че тя очакваше той да откаже да заведе детето, предвид факта, че знаеше какво е отношението му към него в момента, когато го загуби на гарата. А когато очакваш, че някой ще ти опонира, винаги предпочиташ това да става очи в очи, не по телефона. Ако смятаме, че е можела да предаде съобщението без да настоява, пък Али Нежат да решава какво да прави, отново ще сбъркаме. Нейното разбиране е, че детето не бива да къса връзката с дядо си, че на него също му липсва дядо му. Тогава? Тя е човека, който ще убеди Али Нежат, че заради детето трябва да направи това. Това е нейното разбиране. И към всичко това като прибавим, че Наз е човек готов да помогне на всеки/а това го видяхме и във Франция, когато помогна на Айхан/, няма как да очакваме да не изпитва състрадание към дядо Хасан и да не се опитва да му помогне. Ето, заради всичко горенаписано, смятам че Наз постъпи логично отивайки в ресторанта за да се срещне с Али Нежат и не го направи, защото се е влюбила в него и се опитва да го спечели. Що се отнася до собствените и чувства, смятам че тепърва ще ги открива у себе си. Тепърва и предстои да се влюби в него, а началото вероятно ще бъде, когато изпита първите болезнени трепети на ревността след срещата с Неслихан на вратата.

# 678
  • Бургас
               Загубата на дете и неистовото желание да имаш свое са твърде деликатни теми и от опит/ дълги години работих в институция със сираци и полусираци/ зная, че реакции, които на пръв поглед ни изглеждат нелогични, пресилени, та дори смешни са нерядко явление. В нашия сериал, смятам че сценаристите, режисьорите и актьорите много добре пресъздават чувствата на героите, свързани с тези две деликатни теми- и Фейза, и дядо Хасан, и Али Нежат успяха да ми внушат неистовата болка, която изпитват от непрежалимата загуба. Същото мнение имам и за Наз! Съвсем не ми е нелогично отношението и към Каан и изобщо грам съмнение нямам, че се грижи за него, защото изпитва някакви чувства към Али Нежат, т.е. че се възползва от детето, както смята Катрина. Майчиния инстинкт се пробуди още когато Каан и Дидем бяха в болницата, но се задейства със смъртта на майката. /Катрин, Hug миличка, ако някога ти се отдаде възможност иди в някой от останалите все още домове за сираци особено ако е ден за посещения и гледай; гледай как реагират жени, които са загубили рожби и треперят с надежда да им се усмихне щастието и да гушнат едничко от тези самотни душици. Знаеш ли колко пъти съм ставала свидетел на нервния срив на жените, когато трябва да излязат от институцията и колко пъти съм се чудила как мъжете им издържат, на това, на което ги подлагат дори пред нас!/ Наз се държи съвсем адекватно. Може би, защото знае, че никога няма да му бъде майка, тя и не очаква това. Просто при нея е задействан майчиния инстинкт и тя съвсем несъзнателно се стреми да осигури липсващата майчина ласка. Съвсем нормално, според мен, е да не осъзнава, че с действията си предизвика интереса, а и любовта на Али Нежат. Аз не я видях да кокетничи пред него и да се опитва да спечели вниманието му. Видях в нея по-скоро майката, а не жената.
            И понеже за втори път написа, че е можела да каже на Али Нежат по телефона за дядото на Каан, искам да подчертая, че не тя покани Али Нежат в ресторанта. Погледни отново сцената- тя се обади и каза, че дядото е притеснен и е ходил при нея в болницата. Тогава Али Нежат почти я прекъсна и предложи да се срещнат и да обсъдят проблема. Да, вярно е, че можеше да откаже, но няма логична причина да го направи, още повече, че тя очакваше той да откаже да заведе детето, предвид факта, че знаеше какво е отношението му към него в момента, когато го загуби на гарата. А когато очакваш, че някой ще ти опонира, винаги предпочиташ това да става очи в очи, не по телефона. Ако смятаме, че е можела да предаде съобщението без да настоява, пък Али Нежат да решава какво да прави, отново ще сбъркаме. Нейното разбиране е, че детето не бива да къса връзката с дядо си, че на него също му липсва дядо му. Тогава? Тя е човека, който ще убеди Али Нежат, че заради детето трябва да направи това. Това е нейното разбиране. И към всичко това като прибавим, че Наз е човек готов да помогне на всеки/а това го видяхме и във Франция, когато помогна на Айхан/, няма как да очакваме да не изпитва състрадание към дядо Хасан и да не се опитва да му помогне. Ето, заради всичко горенаписано, смятам че Наз постъпи логично отивайки в ресторанта за да се срещне с Али Нежат и не го направи, защото се е влюбила в него и се опитва да го спечели. Що се отнася до собствените и чувства, смятам че тепърва ще ги открива у себе си. Тепърва и предстои да се влюби в него, а началото вероятно ще бъде, когато изпита първите болезнени трепети на ревността след срещата с Неслихан на вратата.

Абсолютно съм съгласна с тези разсъждения! Има деликатни теми, които не са за телефон. И постъпките на Наз са много логични, защото тя обикна това дете/как да не го обикнеш!/ Да, може би нещо я влече към Али, но не мисля, че е осъзнат флирт, още по-малко пък, да използва детето за това. Много добра игра, много! Карат ме да им вярвам! А актрисата, която играе Фейза /гледах я и в "Гордата Аси"/ ми прилича много на една американска актриса.  newsm78

# 679
Съгласна съм с теб, така е,че и трябва време, но не ми харесва ,че прехвърли всичката вина върху Али Неджат, а не посрещна ситуацията с високо вдигната глава, защото на практика тя нищо нередно не е направила. И не ми хареса това, в единия момент : не искам да те  виждам, а  в следващия пътува към дома му посреднощ. А после и увисва чейнето, като видя далматинеца.
Не ми харесва образа и в тези серии, не може да се справи с чувствата си , не иска да си ги признае дори пред себе си и си го изкарва на човек ,който също е жертва на ситуацията, него също го нахока баща му  за пресата. Той също се обясняваше като ученик, но не прехвърли вината върху нея. И някак си , на много важна се направи Наз, поне в моите очи. И не ми казвайте ,че е невинна и наивна, хич даже ,тези чупки и стойки бяха сигнал,че не иска да приеме честно ситуацията
Сори ама както ти можеш да си казваш мислите така и ние и да ще ти кажа отново ,че е невина
и наивна , на този етап не ми е предизвикала и капчица съмнение ,че е направила нещо с цел и умишлено . Даже след толкова повторения от твоя страна колко е виновна гледам по два пъти нещата за които я обвиняваш и не виждам нищо подобно.
Тя нахока Али ,защото като човек който знае ,че пресата е постоянно зад гърба му може да е знаел и за това или да е можел да го предотврати , да не става така да се изясни ситуацията, но я разбирам защо избухна от нейната камбанария си е права.
Не иска да го вижда в пристъп на ярост го каза, аз също го правя, после като нормален човек размислям и се извинявам, това искаше и тя да направи затова звънна , но Каан отново си изигра своята роля в създаването на семейството за което мечтае и и каза ,че баща му спи и е много зле и затова и той е зле и я помоли да иде, тя не бе тръгнала натам, увисна и ченето не защото изревнува, а защото не е очаквала подобна гледка нито знае че са двойка с тая , пък и не стана ясно от разговора с Каан ,че има и друг в къщата , па и като има дете в къщата не е нормално баща му да си води любовниците ,  Wink чисто възпитателно на този етап.

# 680
  • София
Наз е един от най-невинните хора, тя няма ама няма никакви помисли към Али Нежат, за нея той е бащата на Каан, а не красивия, богат, нежен, мил мъж, а баща. Тя тепърва ще осъзнае, че Али Нежат, че освен баща на Каан е и мъж. Имам чувството, че някой хора смятат Наз, за голяма въртиопашка, ала тя не е, тя е толкоз наивна и добра, че беше готова да прости на оня муню, който накрая за края на връзката им обвини нея. Колкото до това, което каза на Али, тя тогава беше напълно съсипана, а той беше единствения, който можеше да обвини,  разбирам я. Аз бих постъпила по същия начин, ами той е знаел какво може да стане, а след като стана не направи нищо, за да опровергае слуховете. Думите на шефа и също и дойдоха в повече и когато го видя, просто си изпусна нервите, както би го направил всеки. Според мен чак след 3/4 епизода ще почне Наз да осъзнава, че има нещо към Али, че има привличане и т.н. За сега той е бащата на Каан.

# 681
Такаааааа, виждам че пак разбуних духовете! Виждам и че пак не сте ме разбрали за някои неща, но така е при интернет комуникацията. Къде казах, че Наз се преструва към чувствата си към Каан, къде казах че се грижи за него заради Али, къде казах ,че кокетничи или нещо подобно ?
На дамата ,която ме посъветва да отида в някой дом, ще и кажа едно, домове вече няма, закриха ги и го знам със сигуррност,защото аз моето дете го осинових от приемна майка
Жалко ,че аз говоря за едно,вие разбирате друго.

# 682
  • София
Такаааааа, виждам че пак разбуних духовете! Виждам и че пак не сте ме разбрали за някои неща, но така е при интернет комуникацията. Къде казах, че Наз се преструва към чувствата си към Каан, къде казах че се грижи за него заради Али, къде казах ,че кокетничи или нещо подобно ?
На дамата ,която ме посъветва да отида в някой дом, ще и кажа едно, домове вече няма, закриха ги и го знам със сигуррност,защото аз моето дете го осинових от приемна майка
Жалко ,че аз говоря за едно,вие разбирате друго.

Катрин - Далеч от темата, но домове има още, за огромно съжаление, не всички деца са в приемни домове, при това го казвам от личен опит. Моята майка към момента се обучава за професионален приемен родител, в институциите има много по-малко деца, но ги има. Всяко оставено новородено дете отива в приемно семейство, но по-големите деца са все още по домовете.

Колкото до филма, наистина на моменти не мога да разбера какво точно мислиш, за мен това е неправилен подбор на думи, защото виждам, че и други момичета не те разбират.

# 683
Ами мисля,че няма значение ,какво мисля, така или иначе вие ще ми повтаряте в захлас за бялото и доброто и няма да видите и другите нюанси . А на мен ми се коментират точно нюансите, за бялото всичко е ясно

# 684
Обедно да кажа - добър ден в неделя!
Снощи сте били в сериозна полемика и днес ви няма никакви!
Не исках да пиша преди да изгледам серията с превод и затова реших и аз да се включа сега.
Всяка от нас си има своите чувства, опит и преживявания, и коментира сцените и героите както казва Нервакова от своята камбанария. Аз съм от тези, които няма много време за да пише и четейки ви , се включвам с къси постове. Пиша понякога сякаш вие сте ми в главата и знаете какво мисля по определен въпрос, получават се  леки недоразумения , които се оправят по време на дискусия с другите момичета. Е, понякога хвърчат искри, но това е нормално, важното е да се запази добрия тон, без да се обиждаме за мнението на другите или да се правим, че не сме прочели нещо Wink
За да не ви накъртва моя пост - по същество : Абсолютно съм съгласна с Бризчето, чудно го е написала / професия! Wink , всеки от героите си е прав за себе си в реакциите си, дори този .... Умут, който както беше със сведена глава и изпитващ вина за прекараната нощ с онази жена / името не е важно/, като видя репортажа с Наз и Али Неджат, се опери и взе да я обвинява , че тя е също е виновна за случващото се с тях....
За всички останали няма смисъл да пиша - и Наз, и Али Неджат, и малката сладка бубулечка - Каан, и Фейза, и дядо Хасан, който извади онези приготвени за неговото погребение пари и ги даде на Али-Неджат заради паметника на Дидем ...

Хубав ден, момичета!

# 685
Леле,момичета,откога не съм писала....
Виждам,че има нови попълнения!Добре дошли! welcome
Не гледам сериалите,но мисля да почна.Не съм ви и чела,сега отивам да чета.
Може ли да ми споделите мнението си от сериалите?
 Hug Hug Hug Hug

# 686
Не исках да пиша преди да изгледам серията с превод и затова реших и аз да се включа сега.
Всяка от нас си има своите чувства, опит и преживявания, и коментира сцените и героите както казва Нервакова от своята камбанария. Аз съм от тези, които няма много време за да пише и четейки ви , се включвам с къси постове. Пиша понякога сякаш вие сте ми в главата и знаете какво мисля по определен въпрос, получават се  леки недоразумения , които се оправят по време на дискусия с другите момичета. Е, понякога хвърчат искри, но това е нормално, важното е да се запази добрия тон, без да се обиждаме за мнението на другите или да се правим, че не сме прочели нещо Wink
За да не ви накъртва моя пост - по същество : Абсолютно съм съгласна с Бризчето, чудно го е написала / професия! Wink , всеки от героите си е прав за себе си в реакциите си, дори този .... Умут, който както беше със сведена глава и изпитващ вина за прекараната нощ с онази жена / името не е важно/, като видя репортажа с Наз и Али Неджат, се опери и взе да я обвинява , че тя е също е виновна за случващото се с тях....
За всички останали няма смисъл да пиша - и Наз, и Али Неджат, и малката сладка бубулечка - Каан, и Фейза, и дядо Хасан, който извади онези приготвени за неговото погребение пари и ги даде на Али-Неджат заради паметника на Дидем ...

Хубав ден, момичета!

Добър ден.
Къде сте я гледали с превод, може ли линк?

# 687
  • София

Хубав ден, момичета!

Добър ден.
Къде сте я гледали с превод, може ли линк?
data

# 688
Аз 7 епизод в Датата не виждам БУ, има го с руски субки в бокса и, ще се захващам там да го гледам.

# 689
Аз го гледам през ВК.ком. Рускините винаги са бързи и излиза серията или късно в петък вечер или в събота сутрин.

Общи условия

Активация на акаунт