Клуб на храбрата шивачка - тема 18

 • 72 845
 • 754
 •   1
Отговори
# 285
 • Мнения: 854
Здравейте!
Имам нужда от съвет.
Не съм шила до сега и нищо не разбирам от машини, за това ми се налага да попитам знаещите.
Имам нужда от машина, която да може да шие толкова дебели неща по този начин: http://www.livemaster.ru/topic/1190451-kak-sdelat-yarkie-volsheb … o-uyutnye-kovriki
Това е вълна, т.е. килимчетата са дебели, но не много и са меки.
Разбрах, че за подобна дейности ми е нужно краче за бродерия - за да може да се движи тъканта свободно.

Тук идва питането ми - имах две шевни машини, от стрите, руски. Които през годините подарих.
Тъй като не мога да си купя скъпа машина, а видях, че се продават същите стари руски за по 40-50 лв - ще може ли подобна машина да шие подобно нещо и възможно ли е да се намери нужното краче за бродерия за такава машина?
Предварително благодаря на откликналите Simple Smile

# 286
 • Бургас
 • Мнения: 1 972
Аз мисля, че крачето от снимките е обикновено краче за зиг-заг, не е краче за бродерия. Загадката за мен е иглата - не я виждам. А  тегелите са обикновени, прави и поради дебелината на материята, "бродерията" изисква да се свали грайфера, за да можеш сама да избутваш материята назад и да направляваш по извивките на цветните елементи.

# 287
 • Мнения: 854
Аз мисля, че крачето от снимките е обикновено краче за зиг-заг, не е краче за бродерия. Загадката за мен е иглата - не я виждам. А  тегелите са обикновени, прави и поради дебелината на материята, "бродерията" изисква да се свали грайфера, за да можеш сама да избутваш материята назад и да направляваш по извивките на цветните елементи.
Благдоаря за отговора.
Това значи ли, че може да се случи с всеки вид машина?

п.п. Ровя още - ето и тук пишат за друг вид краче: http://emily-story-ost.blogspot.bg/2014/10/4.html#more
Това май е техниката, с която се прави пачуърк. И разни дебели ватирани неща - за декоративен шев.
https://www.google.com/search?q=%D0%A1%D1%82%D0%B5%D0%B6%D0%BA%D … ilRnIC0o8C8xcM%3A

Последна редакция: сб, 28 май 2016, 14:19 от bushkata

# 288
 • Мнения: 1 832
Здравей, bushkata! Макар, че знам руски доста добре, не разбрах точно технологията на тези килимчета. Красиви са. Виждам, че са шити на машина Janome, която не е по-здрава от руската, която искаш да купиш. За разлика от повечето съвременни машини, руската има опция за сваляне на зъбите при бродерия. Оригинално си има такова краче за бродерия, ако не са го загубили. Това което виждам на снимката е, че е шито на прав тегел. Не мога да разбера колко е дебело, но щом е зашито на Janome, ще може да се зашие на Union. Питай дали машината има всички крачета. Питай дали като натиснеш педалът, машината тръгва плавно и може ли да шие бавно. Всичко това е да разбереш дали педалът е изправен. На съвременна машина не бих рискувал с такава дебелина, но на Униона не бих се колебал. Тя е изцяло желязна и се иска доста липса на ум, за да я счупиш. И аз подарих моята, но ми липсва здравината й. В крайна сметка и да я развалиш, няма да си загубила много пари. За тази дебелина, трябва да повдигнеш зъбите най-високо за шев на прав тегел и да завиеш винта на крачето за най-силен натиск. Ако шиеш с крачето за бродерия, трябва да свалиш зъбите напълно. Игла с номер 100 или 120.

# 289
 • Бургас
 • Мнения: 1 972
Със сигурност, аз не съм най-вещият човек в тази сфера. Но това е крачето /аз го търсих, но не го открих/, което се ползва за тези дебели тъкани, защото има пружинка. За правия тегел е достатъчна обикновена машина, но ако ще се правят и бодове като зиг-заг, които искат иглата да се имества наляво-надясно, тогава машината иска малко по-друга конструкция.  Сигурно ще се включат момичета, които са на "ти" с това хоби, но аз бях очарована от това, което показа и не се стърпях да отговоря.

Последна редакция: сб, 28 май 2016, 14:41 от armeria

# 290
 • Мнения: 1 832
Това краче е за горен транспорт. Придвижва платовете едновременно и не могат да приплъзнат. С него шиенето на няколко ката плат е песен. Купих си го и е идеално, но става само за съвременни машини със зиг заг. Не става за машина Union.

# 291
 • Мнения: 7 605
Това краче е за горен транспорт. Придвижва платовете едновременно и не могат да приплъзнат. С него шиенето на няколко ката плат е песен.

Да, точно, и аз го имам (машината ми е Janome) и го ползвам редовно.  Peace

# 292
 • Бургас
 • Мнения: 1 972
 Към elektrichar

За " Сингер 1288" има ли крачета за горен транспорт ?
Благодаря.

# 293
 • Мнения: 854
Много ви благодаря!!!
Ще се заема с търсенето на машина, която си има всички атрибути.
Живот и здраве - тогава може да подосаждам отново, ако имам въпроси по същество.

Това, килимчето от линка е филцвана вълна, на български - плъстена вълна, плъсти.

Ние сме две прохождащи в тази материя ентусиастки. Плъстенето предлага безкрайни възможности за комбиниране на техники и за това можеш да се учиш и още, и още. Имаме малко опит в тази сфера - ето няколко неща, които са правени от плъст и след това шити: https://www.facebook.com/niesmetuk/photos/a.206143946411704.1073 … ype=3&theater

Но ние сме две, а машината ни е една. И затова разпитвам, защото аз съм тази, която няма машина.
Ето това килимче: https://www.facebook.com/niesmetuk/photos/a.127345690958197.1073 … ype=3&theater , искам да го направя по тази техника - да го мина цялото с декоративни шевове.

Наистина се получават много красиви неща, за това трябва да се обзаведа с нужната техника и да продължа да експериментирам.

Отново много благодаря за отзивчивостта Simple Smile

п.п. Виждам по обявите, че има Юнион-и, които си нямат електирчески педал. Дали ще става и с крачна?

И още малко:
Тук има аксесоари (повече машини май си нямат запазени крачета и дреболии) - дали средното краче не е точно това, което ми трябва?
Ето тук го има показано: http://dorrrrrrrrra.snimka.bg/hobby/up-tvane-na-shevna-mashina-y … 0753.15833880.big . Ще трябва да го позная някак и "на живо".

Последна редакция: сб, 28 май 2016, 16:30 от bushkata

# 294
 • Бургас
 • Мнения: 1 972
Към крачна машина може да монтираш мотор с педал и тя ще стане електрическа. Аз направих така, когато се учих да бродирам-не се уморяват краката. От друга страна с крачната машина командваш скоростта ти, добавяйки мотор, машината работи по-бързо. Така че направи малко сметки, и реши каква машина да си купиш. Когато бродирах, ползвах машината само за бродерия-регулирана, готова във всеки момент да чуе "дий". А другите шивашки дейности-на другата машина с повече функции. Еlektrichar обясни много точно нещата . Пък и най-напред провери колко ще продължи ентусиазма ви. Успех! Нещата които показа са много интересни.

# 295
 • Мнения: 854
Благодаря! Simple Smile

# 296
 • Мнения: 190
Момичета искам да направя едни играчки от плат,но не знам как да кача тук снимка за да ги покажа Rolling Eyes
И въобще
от къде мога да намеря кройки на котенца,бухали и други подобни?
Благодаря предварително!

# 297
 • Мнения: 1 832
Armeria, не мога да преценя точно за твоят Сингер дали става това краче.  Преди да го купя прочетох доста неща и разбрах, че има общо взето два вида такива крачета. Едните са на Aurora, а другите са за Janome. Това обаче не значи, че те стават само за тези машини. Като го поръчвах от тук: http://www.axioma-hobby-shop.com/bg/products/category22/product67.html
като ми се обадиха да потвърдя поръчката, попитах ще стане ли за моята машина и се оказа, че наистина става. Можеш да се обадиш и да ги попиташ дали става за твоята. В превод от английски значи ходещо краче. Струва 25 лева, но ти спестява толкова нерви, че наистина си струва парите. Ето и тук: http://vladi95.com/site/aksesoari.html
можеш да провериш.

# 298
 • Добрич
 • Мнения: 5 380
Момичета искам да направя едни играчки от плат,но не знам как да кача тук снимка за да ги покажа Rolling Eyes
И въобще
от къде мога да намеря кройки на котенца,бухали и други подобни?
Благодаря предварително!

В предната тема момичетата бяха дали линк - http://prettytoys.ru/workroom/vykroyki/

 

# 299
 • Добрич
 • Мнения: 5 380
....

п.п. Ровя още - ето и тук пишат за друг вид краче: http://emily-story-ost.blogspot.bg/2014/10/4.html#more
Това май е техниката, с която се прави пачуърк. И разни дебели ватирани неща - за декоративен шев.
https://www.google.com/search?q=%D0%A1%D1%82%D0%B5%D0%B6%D0%BA%D … ilRnIC0o8C8xcM%3A

Точно.  Peace

Машината ми е Toyota Quiltmaster 50 и в нейния комплект крачета си имаше краче за двоен транспорт.

Елечетата и килимите са разкошни!


Тази седмица съм много продуктивна в шиене - две дънкови раници /една за щерката и една за подарък/. За основа използвах готови дънкови поли и въпреки това ми отнеха доста време. Отдавна не бях шила раници, но съм доволна, защото се получиха много добре. Отказах се да им правя цветни бродерии. Използвах само готови апликации. Пъстър конец все още търся, но държа да е памучен /за други проекти/.

Иначе като си сметна материалите и труда - раниците са непродаваеми.  Mr. Green Не, че шия за продан. само констатирам.

Последна редакция: сб, 28 май 2016, 19:50 от Вела

Общи условия

Активация на акаунт