Клуб на храбрата шивачка - тема 18

• 77 486
  • 754
  •   1
Отговори
# 555

с какво друго се колосва и гледам картофи, желатин, захар, брашно...
Пробвах с брашно там за едни флагчета и се псувах яко после. Ела да ми видиш ютията, пък да не ти казвам за самия плат  ooooh! Добре че предвидливо пробвах на отделно парче.
Все още търся препарат, който колосва добре различни материи без странични ефекти
Peace

# 556
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
майка е намерила две народни носии.
имате ли идея дали могат да се продадат (къде) и по колко вървят?
тя мислела да ги занесе в Етн. музей...

# 557
здравейте, дами,

темата е много интересна, но в момента нямам никакво време да се
ровя назад да търся.

моля, помогнете ми, ако имате инфо, за кройка на най-обикновен ръкав на блуза - намерих как да си конструирам блузата и мисля, че кройката се получи по указанията и сметките, но не зная как да направя ръкава.

намерих едно видео и сега ще го гледам, ако успея да го разбера.

благодарна съм на всякаква помощ, защото времето страшно ме притиска - шия си рокля, уших полата и аксесоарите към блузата и ми остана този ръкав само.

благодаря Ви предварително.
Маги

# 558
  • Добрич
Ръкавът се прави според блузата. Няма универсален ръкав, дето да става за всички блузи. Потърси кройка на блуза с ръкави. Или поне такава, дето кройката на блузата да съвпада с твоята кройка, за да можеш да и ползваш ръкава.

Ръкавът в раменната извивка може да обикновен, реглан, с набор... Може да не е от 1 част. В китката също има варианти.

# 559
  • София
Ajselqn- в етнографския ще ги вземат, но по моему не купуват.Виж в някой антиквариат. Има и групи, които възраждат традициите във фейса, но не знам дали са склонни да дадат доста пари- виж "Работилница седянка", "Седянката", "Клуб А.Р.И.З  7"

Аз се забавлявам с това https://www.youtube.com/watch?v=h9t5UlT4ypA- даже не съм и подозирала колко крачета има за левашки оверлог Simple Smile

# 560
  • София
Подарявам няколко останали платове, които могат да вършат работа във вашето хоби. За лично предаване в района на Красно село.

# 561
  • FRANCE
Днес ходих до аксиома. Жалко в магазина нямаше крачетата които исках, трябвало да се поръчват. Напазарувах си малко игли и една ножица да не ми е напразно ходенето

# 562
  • София
madame, много тъпо. Аз съм ходила няколко пъти - за крачета, а последните пъти за двойна игла за трико (само там намирам). И никога не съм се обаждала да питам дали имат/нямат каквото ме интересува. Отбелязвам си да проверявам предварително, че магазинът ми е далече и без друго. Като се замисля, всички крачета, по които съм въздишала, впоследствие изобщо не ги ползвам. Мисля, че най-полезното допълнително краче ми е едно тънко издължено за обикновен цип, ето такова:
Скрит текст:
И това, по препоръка от един шивашки онлайн курс, който изгледах преди година и нещо. Стандартното краче някак все иска да слезе от няколкото ката плат около ципа, докато с това е доста по-лесно.

Зимата се бях засилила да си шия вълнен панталон, и от ентусиазъм (и страх да не умра от студ  Mr. Green) си купих твърде дебел плат. Панталон така и не уших, щото след няколко дни съобразих за дебелината и цяла пролет и лято отлежа. Сега, вече почва да се усеща идването на есента и се замислям да го ушия на късо сакенце-палтенце Thinking

# 563
  • София
Подарявам няколко останали платове, които могат да вършат работа във вашето хоби. За лично предаване в района на Красно село.

Подарено.

# 564

Подарено.
Подарено на мен, за което много благодаря на rimar!  bouquet

# 565
  • FRANCE
Все пак съм доволна от аксиомата. Жената за три дена ми намери търсеното от мен краче и ми се обади. (За по не класически неща предложи да и се обаждам особенно в отпускарския сезон) .Сега ми търси едни резервни ножчета. И по темата, взех си ротациннен нож (никога не съм ползвала) имаше такъв и с къдрави ножчета. Някой може ли да ми каже за какво служат? Благодаря

# 566
Madame, за къдравото острие, точен цитат: ,,Окантват ръба на плата, като едновременно с това придават декоративен и функционален завършен външен вид''. Освен ротационният нож, предполагам, че си купила и подложка за рязане, без която не може.

# 567
  • FRANCE
Благодаря за пояснението. За подложката ме предупредиха но нямаше в момента.
Заплеснах се и по разни линийки , формички и всякъкви чудесийки, които не че ми трябват но изглеждат забавни Simple Smile Жалко че нямат доставка за чужбина. Сега ми остана да мина през Gerry на Сливница за запасът ми от конци Simple Smile

# 568
Когато си купуваш подложка за рязане, най-добре е да е възможно най-големият размер. На нашият пазар това е 90 на 120 см. Аз си купих 60 на 90 см., но понякога не ми е достатъчно голяма. Най-голямата е почти три пъти по-скъпа от тази. Родил съм се с нея за кроене с ротационния нож, или с ножица. Цените им са напълно различни и някои са три пъти по-скъпи от други.

# 569
  • sofia
Най-големият размер, ама да има къде да е сложиш  Simple Smile
Иначе подложката и линиите за Пачуърк се ползват чудесно за рязане на тапети, децата редовно режат с макетен нож върху подложката. И с линията последно оразмерявах плочки, преди рязане- много полезен инструмент, разграфен отлично Grinning

Общи условия

Активация на акаунт