Клуб на храбрата шивачка - тема 18

• 77 500
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
Да, така е. И къде да я скриеш и на какво да я поставиш. В краен случай на пода. А, че върши работа е несъмнено.

# 571
  • FRANCE
Значи складиране под леглото а аз така или иначе кроя на земята. Не бях се сетила че на подложкато мога да оставя девойките да се вихрят с макетен нож 😅 (пробвах и плат с макетен нож ама не се получи😈)

# 572
  • София
Аз имам от най-големите подложки и от неправилно съхранение ми се деформира (накъдри) - известно време я държах върху един скрин, обаче тя стърчеше и с времето се изви, а след това я бях подпряла на една стена  Blush

# 573
  • sofia
Изкривяват се. Може вертикално да се съхранява, но трябва да е плътно затисната.
Старата ми дъска се изкриви от слънце. Оставила съм си я на шивашката маса и беше напекло през прозореца следобяд. По никакъв начин не можа да се изправи. Добре че беше в края да си я ползвах леко къдрава.
Вече е сцепена, но за "крафт" занимания е перфектна и не ѝ пречи. На 20 години е таз дъска. Бях в края на гимназията, като я купих  Crazy
madame, страхотно лесно се режат картони, хартии и каквото се сетиш с макетен нож. Правя заготовки за картички и децата после само сглобяват в училище.

От сайта на Бурда са ми пуснали на мейла безплатни мини видео уроци. На английски са.
Изисква регистрация.
Не съм ги гледала и нямам представа на какво ниво са.

Последна редакция: пн, 15 авг 2016, 10:26 от vesi1

# 574
  • FRANCE
https://www.lillypulitzer.com/product/tillie-silk-keyhole-halter … tank-top/7904.uts
Много ми харесва нова потниче. Някой да е намирал кройка за него? Много благодаря

# 575
  • sofia
Това съм го сваляла от някъде. Само да си го направиш според твоите мерки.

# 576
  • FRANCE
Благодаря.  bouquetЗа мерките няма проблеми само исках да видя как горе долу де шие

# 577
  • Балчик
Здравейте , ако проявявате интерес - в магазина за платове , който се намира на кръговото кръстовище на Централна гара в гр. Пловдив между булевардите " Васил Априлов " и " Руски " има големи намаления , за лев - два на метър всякакви платове. Питах дали не го затварят магазина , продавачката сподели , че засега нямат такива намерения , но не вървяла изобщо търговията.

# 578
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Здравейте , ако проявявате интерес - в магазина за платове , който се намира на кръговото кръстовище на Централна гара в гр. Пловдив между булевардите " Васил Априлов " и " Руски " има големи намаления , за лев - два на метър всякакви платове. Питах дали не го затварят магазина , продавачката сподели , че засега нямат такива намерения , но не вървяла изобщо търговията.

там често правят такива намаления. майка ми е взимала от там вълнен плат за 3 лв.  Shocked
то и голяма конкуренция имат - на Ив. Вазов има магазин за платове и в Капана още няколко.

# 579
Да и аз съм купувала евтини еко кожи от тях  Peace Конкуренцията наистина е голяма, а и те нямат кой знае колко избор, което е спънка.

# 580
макар в Пд да има доста магазини за платове, то много рядко намирам хубав "детски" плат.
има някакви кичозни щамповани памучни платове за спално бельо и горе долу е това. хубави трика с "детски" десени не съм виждала.

веднъж когато майка ни беше на гости я заведах на холански пазар за платове. идват за един ден в центъра на града и разпъват масите.
майка гледа, цъка и каза: такива платове в Бг не съм виждала...  hahaha
освен огромния избор на "детски" платове, имаше какви ли не още. майка каза, че и като качество някои от платовете не ги е "пипала" в Бг, а тя си шие.
обаче и цените тук са съвсем други  Whistling

# 581

обаче и цените тук са съвсем други  Whistling

Точно това е. Скоро купих трико за 27,50eвро/метър  Crazy - но качеството е страхотно. Това за тук си е скъпо, какво остава за българския пазар? Нормално е че не предлагат такива платове.
Освен това, тук в момента е модерно да се шие, пазарът много се е разрастнал и предлагането е огромно.

# 582
Това за тук си е скъпо, какво остава за българския пазар? Нормално е че не предлагат такива платове.

ооо не говоря за скъпите платове.
взех един памучен, като шлиферен плат, но фин, за 3Е метъра и майка щеше да припадне....

# 583
  • София
Преди десетина дни ходих до голямото Какаду, на Сливница (в София), и там имаха доста нови платове с красиви щампи. За пръв път видях и детски десени трико и веднага купих 2 метра на някакви делфини за тениски на племениците и плат (трико) на макове за сестра ми. Но, не е сигурно как ще е след изпиране.  Thinking

27,50 евро на метър  Shocked тука естествената коприна (каквато се предлага) е по-евтина Rolling Eyes  Tatjana, да не е от органичен памук трикото? Чела съм, че е страхотно меко, но държи цена.

# 584

27,50 евро на метър  Shocked тука естествената коприна (каквато се предлага) е по-евтина Rolling Eyes  Tatjana, да не е от органичен памук трикото? Чела съм, че е страхотно меко, но държи цена.

тук коприната е май около 40Е метъра. исках да взимам за нещо и като чух цената и се отказах  Crazy
трикото от конвенционален памук с детски шарки е около 19-20Е, та 27Е не ме учудва въобще.
аз не намирам голяма разлика в качеството на био и небио. мисля, че зависи как са изпредени платовете, а не дали е био или не. разликата е, че биото не е пръскано с пестициди и се внимава с боите.

до сега никое подобно трико (конвенционално) не ми е избелявало или да се развлече.
единствено едно стана на бобчета, но не беше памук, а нещо изкуствено (още ме е яд!)...

Общи условия

Активация на акаунт