Клуб на храбрата шивачка - тема 18

• 77 469
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
  • софия
W за София Влади наумов(излиза из нета) До несмаш има един арменец на ъгъла(има голям сервоиз) една девойка на Симеон до Мария луиза в един безистен + Петър един на Аксиома.
и аз ползвам Влади Наумов

# 616
Невенски, в Мимоко проверила ли си?
Не съм. Къде се намира горе-долу?

# 617
На Опълченска, близо до у-ще Кирил и Методий.

# 618
На Опълченска, близо до у-ще Кирил и Методий.
Много благодаря, ще ги проверя.

# 619
Знам, че често е задаван този въпрос, но каква може да е причината машината да прескача бод?

# 620
При мен това се случва когато иглата е за смяна.  Peace

# 621
  • София
Добро утро, момичета и момчета! Имам една древна машина Сингер, от баба, вероятно е на 100 + години. Какви са стъпките за привеждането й  в действие? Да добавя, че на нея съм се учила да шия, не се е поврежала, просто много години не е работено на нея. Машината е ръчна, а е приспособена и за крачно управление с ремък и голям железен педал.

# 622
  • софия
момичета ще ми трябва плат за детски чершафи с детски картинки ,освен Какаду виждали ли сте на друго място

# 623
  • София
момичета ще ми трябва плат за детски чершафи с детски картинки ,освен Какаду виждали ли сте на друго място
На Екзарх Йосиф има един базар, на втория етаж има хасета, вкл. и с детски картинки, цените са подобни на Какаду. Изобщо по цялата улица има текстилни магазини.

# 624
 Към мама Барба. Вярно е, че принципът на действие на машините е един и същ, но е добре да се знае каква е машината, предисторията на проблема и на какъв плат прескача. Добър съвет е да се смени иглата. Ако пак прескача, смъкни иглата с 0,5-1 мм.! Ако и след това прескача, явно ще трябва да я види техник.
 Към izoma. Ако машината работи, трябва да се смаже навсякъде. Развиват се винтовете на капака на който е бремзата и повдигайки го нагоре, се маха. Капва се по капка масло за шевна машина на всички плъзгащи, въртящи и триещи се части. Отгоре на машината има отвори за смазване и в тях капваш по 1-2 капки масло!. Накланяш машината и повтаряш същата процедура и отдолу! Махни иглената плочка и почисти зъбите! Преди да шиеш нещо отговорно, поший на парцал, за да се обере маслото! Недостатък на тази машина е, че няма затяжка, макар да има регулиране гъстотата на тегела. За да направиш затяжка, трябва да направиш 3-4 бода, да завъртиш плата, пак 3-4 бода и след завъртането да шиеш. Накрая пак същото.   

# 625
  • София
elektrichar Благодаря ти! За последното знам, нали някога така затягах нещата, шити на нея. Все пак е много гъделичкащо да шиеш на такава антика  Laughing

# 626
Благодаря за съветите! Като намеря време ще сменя иглата. Междувременно си свърших работа на "антиката" на баба. Нямат грешка тези стари машинки. Party

# 627
elektrichar, може ли да използваме вместо масло силоконов спрей? Преди два три месеца напръсках с един спрей на мъжа ми, изглежда ОК. Много по-лесно отколкото с масльонката. След това уших доста неща, включително тента за терасата на вилата, от доста плътен плат. Машинката работи като швейцарски часовник  Mr. Green
Преди  година капех едни течни силиконови кристали за коса http://parfumi-kozmetika.com/product-2214.html, които си миришат на машинно масло и за коса не ги харесвам. За машинката ми бяха съвсем ОК.

# 628
Здравей, Фри! Честно казано, не знам. Знам много добре какво е силиконов спрей и в какви случаи се използва, но в този случай, ти ще проправиш пъртина в снега с твоят опит. Предполагам, че наистина ще е добре за машината, но не знам в дългосрочен план как ще се държи. Наистина е по-лесно със спрея, отколкото с масльонката. Аз ползвам бяло вазелиново масло за трите си машини и след цялостно отваряне, почистване и смазване, имат коренно различен звук. Наистина не се бях замислял за спрея и направо ме хвърли в тъч. Ако след време има някакъв отрицателен ефект, пиши за да знаем, макар не вярвам да има!

# 629
  • софия
Момичета наближава първият учебен ден ,уших една поличка за детенце, но ще ми трябва и сако .Ако се сещате за кройка или от къде да си сваля или закупя ,ще съм ви много благодарна   

Общи условия

Активация на акаунт