Клуб на храбрата шивачка - тема 18

• 77 464
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
Electricar, а дали става смазване на машина с Балистол?
http://starforce.bg/product.php?ProductID=961

# 631
Лично аз не бих рискувал.

# 632
Здравейте bouquet
Приемате ли пълни новобранци сред вас?
Обичам да вдъхвам живот на разни стари парцалки от гардероба, но до сега шиех само на ръка. Но днес реших да извадя от мазата старата шевна машина Union (автоматична, на ток) за да видя дали въобще работи и ако да - да потренирам малко на нея преди да реша да влагам пари в някоя по-съвременна такава.
За съжаление след няколко оборота къса горният конец и тъй като нищо не разбирам от шевни машини мисля да помоля приятел на баща ми, който се занимава с поправка на такива, да я погледне, смаже и да ми обясни основните неща.
Записвам се и се връщам да чета темата за да се образовам малко от малко Hug

# 633
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
уших две игри на детето - морски шах и не се сърди човече...
утре, ако намеря време, ще ги снимам... Mr. Green

# 634
  • Добрич
А аз ших пликове за учебниците и тетрадките. Госпожицата иска по всеки предмет - в отделен плик. Остана ми да им зашия различни копчета, че да ги различава, без да наднича вътре.

# 635
Здравейте bouquet
Приемате ли пълни новобранци сред вас?
Обичам да вдъхвам живот на разни стари парцалки от гардероба, но до сега шиех само на ръка. Но днес реших да извадя от мазата старата шевна машина Union (автоматична, на ток) за да видя дали въобще работи и ако да - да потренирам малко на нея преди да реша да влагам пари в някоя по-съвременна такава.
За съжаление след няколко оборота къса горният конец и тъй като нищо не разбирам от шевни машини мисля да помоля приятел на баща ми, който се занимава с поправка на такива, да я погледне, смаже и да ми обясни основните неща.
Записвам се и се връщам да чета темата за да се образовам малко от малко Hug

Union са яки машинки, имам такава от 37 години. Миналата година нещо и беше станало (36 години употреба) и ми я прегледа майстор. Работи като нова. От 3 години имам и друга машина - Силвър крест от Лидл, но я използвам за по-фини тъкани. А на Юниона поправям дънки, окантовам хавлии и одеяла...руска машина, не я губи.

# 636
temenuga2, да разбирам ли, че с по-тънките платове не се справя добре, защото аз още си чакам майстора, че е на почивка, но по принцип исках да ушия няколко калъфа за книги от тънък памучен плат Thinking

# 637
temenuga2, да разбирам ли, че с по-тънките платове не се справя добре, защото аз още си чакам майстора, че е на почивка, но по принцип исках да ушия няколко калъфа за книги от тънък памучен плат Thinking
Напротив, справя се чудесно и с тънки платове, но другата машина си я купих, защото има и други функции, правя си украсителни шевове, апликации и бродерии. В последното не съм много спец, но имам желание да се понауча. А навремето Юниона го купих точно за да си шия калъфки, чаршафи, кухненски кърпи, ръкохватки и др. дреболии.

# 638
Страхотно! Hug Значи ще мога да се уча на нея, а след време, живот и здраве, ще взема нова, защото се занимавам любителски и със скрапбукинг, където интересните шевове са много предпочитани Peace

# 639
  • София
Към Невенски-батик можш сама да си направиш изключително лесно. връзваш, боя-може и в мв . Веенелинапо моему е във варна и боядисва, не знам дали продава.Платове има и в Домошар.

# 640
  • FRANCE
Здравейте, търся кройка на рокля с качулка и джобове за девет годишна девойка. И вобще идеи за есенно зимни рокли на каката. Изведнъж превклчи че иска рокли (ще се търси вълнено трико), но незнае какви.  Crazy Готови мъка, тя е доста слаба с дълги крака и ръще, но среден ръст. Готовите рокли и стоят като торба или са супер къси малките размери. Помагаите с идеи моля bouquet Основно шия на дребното, но там са буфанчета, дантелки все кифленски истории. А каката иска нещо стилно, изщистено и модерно удобно за училище с клин или слим дънки newsm78

Иначе спретнах една ризка от летния Отобре. Като се върне Алекс от училище ще я снимам.

# 641
Здравейте, моля за съвет как се шият този вид пердета. http://www.kralicamoda.bg/images/data/imgs/0403958l.jpg
Изглежда лесно, но има ли някаква философия, на колко см. се поставят лентите, за да стои добре, когато са събрани встрани, а не да се отварят големи дупки? Ако въпросът ми не е за тук, моля да ме насочите, откъде мога да получа идеи! /тема или фейсбук група/

# 642
Мадам, препоръчвам тази кройка: http://www.ki-ba-doo.eu/ebook-Sunje-Ebook-Schnittmuster-und-Anle … versandkostenfrei  - не е широка  Peace  Идеална е в комбинация с клин или тесни дънки, моята 10годишна много я обича.

# 643
  • FRANCE
Златна си bouquet Поръчах я, изпринтих я, девойката я одобри, имам едни парчета трико и почвам Simple Smile

# 644
  • FRANCE
Здравейте, моля за съвет как се шият този вид пердета. http://www.kralicamoda.bg/images/data/imgs/0403958l.jpg
Изглежда лесно, но има ли някаква философия, на колко см. се поставят лентите, за да стои добре, когато са събрани встрани, а не да се отварят големи дупки? Ако въпросът ми не е за тук, моля да ме насочите, откъде мога да получа идеи! /тема или фейсбук група/

Аз иамм такива купувани. Разстоянието от средата на едната лента до средата на другата е около 17.5 см, лентите ми са дебели около 4 см

Общи условия

Активация на акаунт