Първи клас - тема 6

• 85 443
  • 751
  •   1
Отговори
# 30
Моят тренира гимнастика от четири годишен. Вече втора година е всеки ден по 3 часа в залата. Той е доволен, аз също. Тренировка пропуска само ако е болен, не просто хрема, а наистина болен. Почивка имат един месец лятото след републиканското и една седмица по Коледа. За миналата календарна година има 9 състезания - 7 по гимнастика и 2 по акробатика. Нямам амбиции да стане голям гимнастик, въпреки че определено е талантлив и вече има медали, но това, което му дава спортът като основа, според мен не може да получи от другаде. Разсъждавам така може би, защото и аз съм тренирала активно в ученическите си години и това ми е донесло само ползи. Радвам се, че тренира с желание и старание.

Учебната програма през ваканцията се състои във всекидневно писане на няколко реда,  6-7 логически задачи и четене на книга. Сега довършваме "Д-р Дулитъл". Четем по една глава на ден - една страница аз, една той. Като следваща книжка си избра " 101 далматинци". За задачи и книжка сам ме търси и настова да се занимаваме. От една страна, защото наистина му е интересно, а от друга, знае, че след това има пълната свобода да си играе на таблета.
С него по принцип е много лесно и приятно да се работи. Казва му се какво се изисква от него и той го изпълнява много бързо и съсредоточено. Батко му е съвсем друга работа - схваща много по-бързо, обаче винаги са едни спорове, уговорки, ама трябва ли, ама точно сега ли... направо е способен да ти скъса нервите и да съжаляваш, че го караш да свърши нещо.

# 31
Синът ми с хиляда уговорки си прави домашните, а имат доста, особено по математика. ooooh! Иначе си починахме няколко дни активно. Сега ще наваксва. Вчера му паднаха двата горни зъба. С няколко часа разлика. Crazy Сега фъфли, но според него - не. Naughty Много е смешен. Grinning

# 32
Мандаринка, при нас беше същото, но по-бледо, де.  Mr. Green Тренираше на стадион Васил Левски, където са два клуба- ЦСКА и Академик. Останах крайно разочарована и я преместих на Червено знаме, но там пък е такава мизерия .... Герена ни е крайна неудобно към момента.

# 33
  • Варна
ston Всеки ден по 3 часа спортна гимнастика не е ли голямо натоварване за тази възраст? Не се ли притеснявате от травми? Може и да ми е леко глупав въпросът, но такова натоварване като при спортна гимнастика в тази възраст не пречи ли на израстването?

# 34
Нищо им няма. Не забелязвам да са се претоварили или преуморили нито той, нито другите. Големият също тренира и въпреки че не се старае много-много е заприличал на младо биче. Общо взето, ако не отиде на тренировки, за него ще е все едно наказание. Там са му приятелите, там се забавлява.
Израстването си е до ген. Между големите момчета в залата, на около 16 години, има дребни, но има и истински върлини.

# 35
  • Майничка
При нас програмата за втори срок е променана. Съотвено часовете по физкултура са орязани на 2  #Cussing out Няма добавени нови. Какво има пречи физкултурата???

Часовете в редовната програма са 2 + 1 допълнителен, който може да бъде взет като трети час всяка седмица, като двучасов модул през седмица или като допълнителни занимания /екскурзии, спортни дни и т.н./, съответно с натрупване за някакъв период от време. Всяко училище решава индивидуално как да бъде разпределен този час.

# 36
  • София
При нас програмата за втори срок е променана. Съотвено часовете по физкултура са орязани на 2  #Cussing out Няма добавени нови. Какво има пречи физкултурата???
Програмата за годината се прави много преди началото й - като хорариум. Няма как нещо да се "ореже" просто ей така, по средата на годината  Peace
Нашето училище е решило тези 2+1 часове физическо, които се полагат за годината да бъдат разпределени като 3 часа седмично и за двата срока. При синът ми, в същото училище, си имаха по 2 часа седмично и през седмица - двоен час "модул". Това е голяма какафония - никога не знаеш тази седмица имаш или нямаш модул...Във вашето училище явно са решили да са 4 часа първия срок и 2 часа втория - предполагам е свързано с натовареността на салона.

Аз съм с особено мнение за тези часове по физическо в училище, единствено са някаква почивка от писане и смятане, но не са кой-знае какво движение. Толкова време им отнема да се преоблекат, да се строят, да замълчат, да стигнат тихичко до салона покрай стаи, в които другите класове учат, че става време да се връщат. А и като няма отделен учител-физкултурник, а госпожата измисля игри, и като са 5 класа в салона...нещата са сериозно размити...

# 37
  • в здрача
Tsv, съгласна съм с всички изброени предимства. Просто ...Но пък тя е толкова въодушевена, щяла да има медали и купи - златни, с 2 дръжки ..
Мда, би било добре да я подготвиш, че с купата ще има само снимка за спомен, че те не се отнасят в къщи, както и че красивите трика, с които се играе по състезанията също не са за  домашно ползване.
А ти се подготви за ежедневни тренировки по 4-5 часа /ученето само вечер и през уикендите, ваканциите тренировки по цял ден. Дано поне да имате осигурен транспорт за състезанията от клуба, а не да се налага да транспортирате самостоятелно вие децата из страната.

Радвам се, че малката не изяви желание да продължи с худ. гимнастика, просто не мога да го мина този път още веднъж.

Последен ден от ваканцията, а домашните не са поглеждани.

# 38
  • Mars Hotel
Благодаря за темата!

Домашни за ваканцията нямаше, така че я оставих да почива. Вчера сама взе няколко теста от "Аз и числата", които бях разпечатала, и си ги реши абсолютно сама, почти без грешки. Четенето също се случва някак междудругото и изчита по няколко страници на ден, но с писането не можем да се разберем. Изобщо не ѝ се занимава.

# 39
  • Пловдив
Успешен втори срок на учениците! Ние домашни имахме, 5 страници от работната тетрадка с буквите /последните стр./, диктовка и 1 страница задачи. Всичко си написа, по страница на ден. Обаче пишем толкова, колкото е казала госпожата, нито буква повече  Laughing.

# 40
  • На брега на реката
Успешен втори срок и доволни и щастливи първолаци. За мен мина неочаквано първия срок и вече правим планове за длед края на учебната година  Mr. Green
Три дни беше на село, само инструкции за диктовка имаха с баба си. Вчера като се прибра, преговорихме, прочети си домашното прекрасно, при положиние, че последно го беше чела в понеделник. Има надежда...
Обаче на диктовката направи 3 грешки и орева света. И този номер само на мен го прави. На бабите си и госпожата не  ooooh! А нито се карам, нито наказвам. Направо и мен ме психират тия диктовки.
Гласят и тържеството за буквите. Вчера благоволи да ми каже, че има думички. А можехме да ги понаучим през ваканцията. Въобще добре ме работи моята шерка  Embarassed

# 41
Успешен втори срок!
Ние днес отидохме със програмата от първия срок. Нямаме информация за програма за втори срок, предполагам днес, утре ще стане ясна.
И при нас ще има тържество на буквите, но още не е ясно кога.
За днес трябваше да потвърдим участие в Аз Таралежа .
Имате ли впечатления за състезанията под името "Аз таралежа" . Тази година ще има за първолаци по БЕЛ и по математика, но в нета информацията е малко.

# 42
  • Майничка
При нас обявиха грипна ваканция от утре. Добре че и моята сфера е училищна, че иначе не ми се мисли как бих се оправила с отпуските.
Милана, състезанието не е ли само Таралеж? Има тестове в нета, но моят е много бавен и не мога да заредя линк в момента.

# 43
Успешен втори срок!

Нашата програма ще си е същата - каквато си беше и първия срок. През ваканцията нищо не сме смятали и писали. Но в съботата като бяхме на гости у баба й и дядо й, и тя помоли дядо си да й дава задачи с три цифрени числа и тя да ги събира. Толкова много й хареса, че се справя, че продължи и с четири цифрени  като събира от две до четири числа едно под друго. Справи се блестящо и с едно и с две наум. Simple Smile

# 44
И нашата програма е същата. Четенето е мъка, но пък повече от това, което е казала госпожата, че трябва да се чете вкъщи, не иска да чете.  Confused
Четвъртък имаме родителска среща  Confused

Общи условия

Активация на акаунт