Първи клас - тема 6

• 85 445
  • 751
  •   1
Отговори
# 45
И ние сме в грипна ваканция. Програмата ни е същата и втория срок.
  Днес съм много радостна от резултата на Али от "Математика без граници "- цели 3 точки newsm44. Не е много , но аз съм доволна. В началото на учебната години мислех ,че детето ми има дискалкулия. Математиката беше мъка, трудно събиране и изваждане, бъркане на + и-, задачите с думи -неразбираеми /не можех да повярвам, че на едно дете може да му е толкова трудно събирането и изваждането на елементарни числа/. Сега месеци по-късно нещата са коренно различни- смята без грешки /все още ползва пръсти, но установих, че се справя и без тях, просто е автоматизирала процеса/, задачите с думи се решават без затруднения, дори сама започна да решава книжки със задачи вкъщи Grinning.
 По БЕЛ положението беше подобно- като взеха  ръкописните букви започна да бърка П и Р, Б  и В, диктовките бяха абсолютна мъка /буквално плачеше/, разместваше срички и букви. Сега няма и помен от това  Grinning. На последните две контролни по Бел и Математика има 6-ци, започна и в клас да работи без грешка.
   Единствено четенето и е трудно, но започна да слива сричките и буквите. Не обича да чете от буквара, затова преди лягане чете по малко гатанки Simple Smile.
   За съжаление се наложи да я спра от занималнята и игрите с децата много и липсват /пише домашните с баба си, а аз вечерта обяснявам всичко неясно/.Ходи веднъж седмично на мажоретки, смятам да я запиша и на рисуване, за да не скучае вкъщи.

# 46
  • около Варна
Като ви казвам, че ще се научат децата, не ми вярвате Simple Smile))
Моята изкарала 5 т., не очаквах и толкова,като я гледах вкъщи как логиката не и се отдава.
Ваканцията писа само домашни и чете книжки по избор.

# 47
  • София
Бихте ли ми казали къде видяхте резултатите от "Математика без граници"? Залепени списъци по училищата ли?
Защото моето е болно вкъщи и не съм ходила до училището.
В сайта не ги виждам качени ....

# 48
ninnann, в нашето училище слагат  списък с резултатите!

# 49
  • София
ninnann, в нашето училище слагат  списък с резултатите!

Така си и помислих  Peace
vita  bouquet

п.п. Дано ги качат скоро и на сайта ...

# 50
  • София
п.п. Дано ги качат скоро и на сайта ...
Има ги.
http://www.mathematicalmail.com/category.php?id=123

# 51
  • София

*Ирина* bouquet
Аз вече ги разбрах от родител на детенце от нашия клас.
6 точки има моята мома.

# 52
  • Варна
А условията има ли ги някъде?

# 53
На този сайт са и условията, и отговорите :

http://www.mathematicalmail.com/category.php?id=124

# 54
  • около Варна
Тази година ми се виждат по-лесни задачите, има повече за пресмятане, обаче нашите деца смятаха само до 10,а в теста има задачи с пресмятане до 20.

# 55
Ние сме го пропуснали това съзтезание. Кога е било?

Какви са следващите съзтезания до края на учебната година?

# 56
  • около Варна
Класната трябва да ви каже в кои състезания участва училището.

# 57
  • Майничка
При нас, например, "Математика без граници" не се провежда в училище и родителите сами си търсят инфо.

# 58
Тази година ми се виждат по-лесни задачите, има повече за пресмятане, обаче нашите деца смятаха само до 10,а в теста има задачи с пресмятане до 20.

Защо смятат само до 10?

# 59

Защо смятат само до 10?

И на мен това ми направи впечатление. До 20 смятат отпреди нова година при нас. Не че ми харесва. Имам чувството, че много бързо минават през материала. И на родителската среща преди няколко вечери акцентираха върху това, че не можели все още автоматично като погледнат числата, и да сметнат отговора. Whistling Иначе ги нахвалиха, нахвалиха, малко пресилено според мен. То вярно, че така на човек крила му растат, ама като няма покритие, кому е нужно....

Общи условия

Активация на акаунт