Първи клас - тема 6

• 86 027
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Е, не се намери.  TiredОставих си телефона, ама умряла работа. С него се усещах защитена, сякаш с броня срещу лоши неща...
Връчиха свидетелствата на вратата- дръж и къш. То вярно, че класът тръгна на екскурзия същия ден.

# 661
И аз да си пуфалъ гаржето - и на трите изходни няма нито една грешка! Но свидетелството го стискат още - на 26ти щели да ги дават. Характеристика видях, когато го местих в новото училище - един лист в който е оценено 4степенно развитието в различните области - абсолютно не отговаряше на моето дете, но директорката още тогава ми каза, че на случаен признак се отбелязват последните 2 графи на различните области, освен ако наистина няма нужда да се работи с детето в някоя област, тогава това се отбелязва в характеристиката.

# 662
Моето момиче вчера завърши с тържество и почерпка.  Tada Всички деца се представиха блестящо със стихчетата си и с двете представяния на няколко деца под формата на песен с танц. Получиха си удостоверенията за първи клас и от предучилищната + характеристиките, за които се говореше по-напред в темата. Всичко й е максималните точки (5), без на две (там е на предното стъпало - 4). И аз получих удостоверение за успешно завършен първи клас, с изброените ми заслуги за това, макар да не покривам изцяло всичко Wink Все пак не съм помагала в писането, четенето и смятането, но пък съм носила раница и съм подготвяла закуска.  Blush

# 663
Нашето тържество мина вчера. Много хубави емоции и за деца, и за родители. Характеристики и ние получихме. Малко съм разочарована. Една таблица, с тикчета, и това е. Нищо де, здраве да е. Взехме си удостоверението и грамотата, ще трябва да почваме да четем задължителните книжки.

# 664
  • София
Нашето тържество е утре, но не може да има почерпка в училище, защото после няколко дни няма да се учи и не можело кошчетата да са пълни  Whistling Не че е важно, де, имаше желаещи да месят питки и баници, но няма да могат да се изявят.
Имахме открит урок по хореография, бяха много сладки. Искаха да си покажат най-засуканите хорА най-напред.

Видяхме си и изходните нива, аз очаквах пълен провал по всичко (моето дете не може да смята над 10, даже и до 10 бърка, отделно срича, съответно не може да си прочете задачите), но се оказа, че има по 10т по БЕЛ и мат, които са оценени на "добър", а по роден край има 8т., което е "среден". Поисках тестовете, защото ни предстои комисия пред ЕКПО за ресурсен учител, но се оказа, че се съхранявали при директора. Какво ги прави директора и къде ги държи всички тези хартии, които трупа през годините е пълна мистерия, ама щом не може - не може. Написали са ми педагогическа характеристика, (пак за въпросната комисия), която също не звучи особено трагично, а аз исках да е по-натъртяваща, че детето има проблем и има нужда от допълнителна помощ. Говорих си с класната за повтаряне на първи клас - нямали право да оставят дете да повтаря, нищо че родителите му искат. Можело единствено по медицински причини, но не е ясно как става и това. А и според нея най-удачно е да се повтори 1 клас, защото когато не си усвоил този материал /който на повечето ви се вижда елементарен, но за моето дете е истинско предизивкателство, с което не може да се справи/ после нещата се задълбочават и положението става наистина много сериозно...
Та ние лятото ще минаваме материала за 1 клас отново, за да може да отидем наесен пак в клас, където децата вече са научили таблицата за умножение предварително  Whistling

# 665
  • София
И нашето тържество беше вчера. Децата бяха подготвили песни, стихчета и няколко малки постановки. На финала трябваше да си заслужат свидетелствата със състезателни игри със задачи по БЕЛ, МАТ и РК.  Представиха се страхотно  Heart Eyes
След тържеството продължихме веселбата с по-голямата част от класа, та се прибрахме чак в 5. Как не им паднаха батериите за цял ден лудуване не знам  Grinning  Мнооого емоции и много доволни дечица.

# 666
  • София
При нас тържеството вчера беше точно по моя вкус - много кратко, съдържателно и весело. Точно 15 минути. Децята изпяха 2 песни и казаха по едно стихче. Госпожата с право отбеляза, че сигурно доста от родителите в този момент се водят на работя. Накрая им раздадоха в джобче свидетелствата, характеристиката и препоръчителната литература. Госпожата за всяко дете каза по нещо хубаво, даваше свидетелството, ръкуваше се с детето и заедно с другата госпожа по занималня позираха за снимки. Списъкът е точно от 3 (три) книги. Евала на преподавателката, че според нея не е важно какво ще прочетат децата, важното е да четат! Дори каза, че трите дадени книги ако не са интересни на някое дете, да не ги чете. Много съм доволна, още повече, че изобщо не го усетихме този първи клас.

# 667
  • София
Списъкът е точно от 3 (три) книги. Евала на преподавателката, че според нея не е важно какво ще прочетат децата, важното е да четат! Дори каза, че трите дадени книги ако не са интересни на някое дете, да не ги чете. Много съм доволна, още повече, че изобщо не го усетихме този първи клас.
И при нас са 3 книгите Simple Smile
Нашата класна застъпи тезата, че не е добре да се дава прекалено много за четене защото може още от самото начало да се обезкуражат като видят огромна купчина книги.

Моята се зарадва на бройката и след като видя Пипи - нещо й се развали настроението. 
Не знам защо така пораженчески се настройва. Какъв е тоя характер и темперамент...

# 668
  • София
Мина и нашето тържество-купон вчера. Весело и с подаръци за децата - топки. Имат да четат наистина по 5 книги, които да изберат сами и да опитат да вдигнат бройката, ако могат. Дадоха им за домашно по едно помагало за лятната ваканция. Това е като "задължителни" занимания...

Сега съм в процес на издирване на весела таблица за умножение Simple Smile . Мисля да я направя като подложка за хранене - ламинирана и докато си яде десертите да си я чете на ум... Няколко госпожи вече казват, че е добре да я знаят, защото после много бързо препускат през учебната година и не успяват...

Помолиха ни и граматиката да не забравим през лятото Simple Smile, та ще учим преразказ, разказ по картина и какво ли не още...

# 669
  • Mars Hotel
Нашият списък за четене съдържа 4 книги, всички от български автори. Освен тях, мисля да направим някоя и друга диктовка и разказ по картина, както и да упражнява материала по английски. Прибавям и таблицата за умножение и с това се изчерпват учебните ми планове за лятото.

# 670
  • На брега на реката
Сиската, препоръчвам енциклопедията на Фют за умножението.
Нашето тържество е на 24ти и го чакаме с нетърпение.
От изходните нива съм мн доволна. Има отличен по всичко, без грешка по РК и с мн малко по БЕЛ и Математика

# 671
  • София
За това ли става дума - https://www.fiut.bg/umnozhenieto-e-lesno-i-interesno-enciklopedi … -s-kapacheta.html ?

# 672
За това ли става дума - https://www.fiut.bg/umnozhenieto-e-lesno-i-interesno-enciklopedi … -s-kapacheta.html ?

И аз нещо такова търся да взема. Моятаумножава на ум, но аз помня, че това си го зубрехме. Трябва да питам някоя учителка за мнение.

# 673
  • Майничка
Честито на завършилите и весела ваканция!

Нашето тържество е утре, но не може да има почерпка в училище, защото после няколко дни няма да се учи и не можело кошчетата да са пълни  Whistling Не че е важно, де, имаше желаещи да месят питки и баници, но няма да могат да се изявят...

Толкова ли не може някой родител да донесе 2-3 големи чувала за боклук и да поеме ангажимент да ги изхвърли после?

# 674
  • София
Толкова ли не може някой родител да донесе 2-3 големи чувала за боклук и да поеме ангажимент да ги изхвърли после?
Разбира се, че може, но госпожата помоли да не нарушаваме заповедта за забрана на внасяне на хранителни продукти в стаите. Заповедта имала и смисъл - така нямало да се завъдят хлебарки  ooooh! Разбирам я жената /класната/ - ако има изрично разпореждане от ръководството тя да го успорва ли...друг е въпросът колко идиотско е това разпореждане и не може ли просто да се помолят родителите да почистят след почерпката...ми така де, ние няма да въртим чевермета в класните стаи  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт