Първи клас - тема 6

• 85 466
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
Мен не ме притеснява, че някой път нашите са по-назад. За мен това означава, че са отделили повече време на нещо, което е затруднявало класа. Моето има малко грешки на диктовките, но за сметка на това са много смешни - УриС (ориз), съмнантимретра (см). Laughing Предполагам, че като започне да чете хубаво, ще ги изчисти. По математика е идеална, чак не ми се вярва, че вече няма нужда да решаваме допълнително вкъщи.

# 76
  • Mars Hotel
Много са смешни понякога. Моята беше написала думата умрял като омриауCrazy

# 77
  • На брега на реката
Ние си измислихме нова игра. Казвам й дума, я тя трябва да ми я спелува. Получават се уникални думи, особено при по-дългите като забрави до къде е стигнала. Последно на щъркел много се смях - Ш Т Ъ Р К А Л А Л..., по едно време я питах кога ще спре с А и Л и защо се търкаля щъркела, голям смях падна  Mr. Green
И тя има сериозни попадения по диктовки. Но пък ориз е дума с много подводни камъни  Joy

# 78
  • София
И моята дъщеря допуска грешки, пишейки каквото чува, напр. щаслив, колешки... Но диктовката от преди няколко дни ми е любимаLaughing
Краснописът много куца, и чак се плаша като махнат и тесните редове какво ще стане...
Иначе по БЕЛ последно са взели "Ц", по МАТ са на/след "сантиметър".

# 79
  • Варна
И моята дъщеря допуска грешки, пишейки каквото чува, напр. щаслив, колешки... Но диктовката от преди няколко дни ми е любимаLaughing
Краснописът много куца, и чак се плаша като махнат и тесните редове какво ще стане...
Иначе по БЕЛ последно са взели "Ц", по МАТ са на/след "сантиметър".

Единствената грешка според мен е едно изпуснато "а", трябва да е "джаза".  Laughing

# 80
Здравейте!
С писането и смятането, се справят децата, особено като се има в предвид, колко бързо вземат материала, направо са герои. Е има и грешки..ще ги изчистят с времето.
А с любовните вълнения как сте?
Моят вчера преди лягане, реши че ще направи две картички-сърца, за две девойки. Явно му е трудно да реши, коя харесва повече. Едната уж му е гадже още от миналата година, но последния месец, харесва другата.... Направихме картичките, той реши , че сутринта преди училище дори ще ги парфюмира....   Simple Smileно когато му казах, че не бива едновременно да подарява картички на две момичета ..сериозно се смути. Каза, че го е срам и.... вече не беше сигурен дали иска да им даде картичките. Чакам да свърши училище , за да разбера какво е решил....и дали любовта е победила или срамежливостта  Laughing

# 81
  • Варна
Oo, Милана твоят син е напред с материала. Моята щерка играе с момчетата на футбол и си говорят за разни компютърни игри. Трепети няма. 

# 82
  • На брега на реката
И моята се изявяваше до скоро като любовчийка. Имаше си едно "гадже" от първа група в градината, много близки си бяха, но ги приеха в различни училища и пътищата им се разделиха. В началото на учебната година пък се сближи с един съученик и минаха на вълна "гаджета". И така за рождения й ден през декември, покани и гаджето от градината, и гаджето от училище. доста неловко щеше да се получи, ако бяха успели да уважат празника й и двамата. За късмет, градинското беше ангажирано и не успя да дойде. Тогава оста сериозно си поговорихме на тази тема, брой на гаджетата, етика, уважение, ала-бала  Mr. Green И се кротна уж.
Не, че не се канят на гости с училищното, което по мое мнение е и доста настоятелно хлапе. За сега графиците ни с майка му се разминават и не сме ги събирали. А мъжа ми откача и ми мели на главата какви работи я вълнували щерката и защо не мисли за училище  ooooh! Mr. Green
Валентинки не е правила. Нейната теория беше, че трябвало да й подаряват, а не тя а прави  hahaha

# 83
  • Варна
Относно диктовките,
синът ми пише някои трудни думи без грешка,
но на последната диктовка
беше написал "Ас".

Има някакви любовни трепети,
по - точно момичетата го закачат,
но като го бъзикнах за валентинки,
сърчица, картички,
изпръхтя възмутено  Mr. Green

Относно Математика без граници,
къде видяхте точките в таблицата?
Аз виждам само сертификат и медали.

# 84
Здравейте!
Да ви попитам :  в какво състояние са ви учебниците?!

При нас практиката е такава, че всички учебници и тетрадки се носят в чантата в понеделник и се взимат чак в петък. Целодневна форма  на обучение сме и не носим домашни вкъщи. Може би това е и причината учебниците толкова много да се мачкат - по 10 пъти на ден се вадят и слагат неща в препълнената раница... Лично нашите, въпреки че съм ги обвила подобаващо с картон, са в плачевно състояние. Днес пак купих материали да пре-обвиваме, че вече се притеснявам как ще изкараме до края на учебната година.  ooooh!

По математика не знам как е при вас, но аз малко се разочаровах наскоро - първия срок бавно-бавно си взимаха цифрите до 10 и всичко си беше наред. После изведнъж взеха цифрите до 20 и започнаха да събират и изваждат с тях. Дъщеря ми уж нямаше проблеми със задачите, виждам я, че малко се пообърква...  newsm78

# 85
  • На брега на реката
Всеки предмет ни е облечен в еднакви по цвят облекла и прибрани в съответния цвят джоб с копче. Така не се мачкат, не са на мекица и всичко върви в комплект и е лесно да извади джоба според часа, който има. Четене в жълто, математика в синьо, роден край в червено и т.н. До сега само по математика смених джоба, че се беше скъсал, облекла не съм подменяла, всички са найлонови, самозалепващи от Джъмбо и здрави. Понякога има някоя намачкана страница, но то е от невнимание като си сложи ръцете отгоре.

# 86
Не съм се сетила да слагам в джобове с копче...  Rolling EyesЩе взема да купя.
Ама те имат по два сборника и по три тетрадки малки по математика и български... Но пак ще са отделени предметите. Благодаря за идеята!

# 87
  • На брега на реката
О, да, по няколко неща са в джоб. По БЕЛ са с буквар, учебна тетрадка, помагало и 3 тетрадки за писане. Но поне всичко си седи послушно в джоба, не рови непрекъснато в раницата, а и определено предпочитам измачкан и скъсан джоб, пред учебници, тетрадки и помагала Simple Smile

# 88
  • в здрача
Всеки предмет ни е облечен в еднакви по цвят облекла и прибрани в съответния цвят джоб с копче...
Същото и при нас. По заявка на класната папките са с точно определен цвят по всеки предмет. Даже на програмата бяхме отбелязали в началото и цветовете на папките. Детето много бързо се ориентира и сама си приготвяше раницата.
Не е на целодневно - раницата се носи на училище и обратно - в къщи се пишат домашните, преглеждаме всичко - в идеален ред е.
Е, смених 2 папки, че дадоха фира, особено едната, че прекалено се издуваше за да събере всичко, а на другата и се счупи копчето, но само папките - всичко друго е тип-топ.
Учебниците са с обикновени прозрачни найлонови облекла от книжарницата.

# 89
Днес ми похвалиха момчето, че има голям напредък с четенето.  Party

Аа, любовните трепети  Laughing Има си едно момиченце, с което бяха влюбени един в друг и си разменяха писма  Crazy т.е. той ми диктуваше, аз пишех.  Crazy Нейната майка също  Crazy Вече втора година се обичат, но девойката се премести в друг град. Мислех, че ще я забрави във времето, но не! Сега ми говори за една кака от 8 ми клас  Shocked Има и едно съседче, с което се търсят, защото се харесват - то е в 5ти клас  ooooh! Май по каки ще си пада  Crazy Laughing

Общи условия

Активация на акаунт