Първи клас - тема 6

• 85 472
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Моят е много любвеобилен. В групата му в ДГ май всички бяха такива и имаха много близки отношения. Прегръдки, водене за ръчички. Страхотна група бяха. Още се търсят и се виждат, събират се и по рождени дни.
Сега обаче в училище, момичетата се оплакват, че Ради ги прегръщал и им се радвал. Предупредих го да не ги закача, като не им е приятно и спря. Та - няма желаещи за "любовни трепети" в новата среда. Но големите прегръдки продължават с пълна сила с децата от ДГ.

# 91
  • София
Това с прегръщането е някаква мода сега при нас - вчера я взимам от занималня /бяха на двора/ и започна едно 10-минутно прегръщане с всички останали, за сбогуване. Излязохме от сградата и настигнахме някакво дете, което го били взели точно преди нея и като се видяха двете - хайде нови прегръдки, а до преди 5 мин са били заедно  Crazy
Иначе относно любовните трепети - в градината бяха много по-емоционални, там смени 5-6 "гаджета", като винаги имаше поне по двама "текущи", защото основният може да отсъства Laughing А имаше едно момченце, който си й остана верен до последно, той я успокояваше когато се удари, ако има гръмотевици или други подобни. Сега в класа явно не са толкова любвеобилни.
И нашите учебници са в папки, сменяла съм ги веднъж, че се разлепиха по ръбчетата. Но самите учебници и тетрадки стават на баница, защото моята някак - като си слага ръката върху тетрадката и подгъва оставащите страниците. Постоянно й се карам да внимава, да не си влачи ръката върху тетрадката, но няма ефект, "новите" страници са подгънати и измачкани още преди да е започнала да пише по тях  Confused
Още пишат с молив и вече виждам лоша тенденция - не внимава, все повече трие, но някак - много леко изтрива сбърканото и после пише отгоре, но се виждат и двете  и е страшно мазало. На всичкото отгоре, при налични 5-6 молива в несесера, подострени до откат, острилка и 3 гуми тя упорито пише с най-тъпия молив без да го остри - вижда се как в началото на деня буквите са тънки и стройни, а към края /домашното в занималнята/ вече са дебели и някак - станали по-широки. Особено т, ш - тези са толкова разляти, почти 1см в дължина  Crazy

# 92
Нашата учителка не ни е казвала за тия папки, но благодаря на вас, че ми казахте!  bouquet Снощи купих!

Ние пишем с химикал. Обаче и нейните думички са доста разпънати на тоя етап.  Crazy

# 93
Здравейте,

Искам да ви питам с какви умения очаквате децата да завършат първи клас? По програма мисля, че е да четат, да пишат под диктовка и да смятат до 20, да знаят какво е час и междучасие, да спазват някаква дисциплина в училище. Моите се движат с различно темпо и докато с единият още четем по букви, а на другия правя диктовки все имам усещането, че нещо пропускам. Срещите с класната протичат с непрекъснато оплакване от единия и като цяло от нея не мога да получа адекватна информация.

# 94
И моята имаше любовни трепети и май още има, макар че й обясних да не казва на момченцата които харесва - гадже. Нека са си приятели, с които й харесва да си говори и играе. Още в началото на учебната година се засякоха с момченце от детската градина, с което не се бяха виждали поне една година (бях я преместила в училище да кара предучилищната). Той е в съседен клас. И много се търсеха да си играят. Той е й голям кавалер - носеше й раницата, водеше я за ръчичка. По някое време спряха да се засичат  и моята почна да си разменя рисунки със сърчица с момченце от класа. По някога седят заедно, говорят си, играят си.  Simple Smile

Учебниците ни са в доста добра форма. И ние сме с папки, но не от тези с копчетата, а от тези с ципчета. Изглеждат ми по-здрави, издръжливи и големи. Всичките са сини, няма различни цветове от тях и някак са като платнени. В началото се опита да скъса една такава, като й извади ципа, но се разбрахме как да ги ползва по-внимателно и заших ципа, така че да не може да се разваля. Имаме и няколко скъсали се подвързии (от найлоновите), но до там. Научих я как да си поставя внимателно учебниците и тетрадките в папките, че да не се мачка нищо и тя внимава.

vanibo не съм се замисляла. Знам че трябва да умеят всичко което си изброила, но моята си го умееше още преди да стане първи клас. Сега само си доусъвършенства уменията и се наслаждава да ходи на училище и да се среща с новите си приятели там.  Heart Eyes

# 95
Детето в първи клас основно трябва да се научи да чете, да пише и да смята до 20. Според класната, след изучаване на всички букви, ще наблягат оттук нататък на краснопис, но предполагам и на правописа успоредно. Май второто трябва да е водещо. В края на краищата не всеки би могъл да пише красиво. Синът ми покрива тези основни неща до тук. Дисциплината ни куца малко. Много ме мори, а него още повече заниманията в къщи след училище. Завиждам на тези от вас, на които не се налага да го правят. Но не мога да го оставя и да разчитам на подготовката само там. Което ме навежда на мисълта, че  в занималнята нещата не са съвсем ок като обучение.
Любовни трепети няма. Но като цяло предпочита компанията на момичетата, с момчета не дружи. Коли и тем подобни не го вълнуват. В градината обаче имаше поне по три гаджета наведнъж, които периодично подменяше. Sunglasses
Тетрадките и учебниците са като мекици. За догодина ще предвидя от самото начало да подвържа всичко с твърд картон или каквото там се слага.

# 96
  • Велико Търново
Днес са качени резултатите от състезанието "Аз и числата". Забелязах също, че и теста от тази година по "Аз, природата и светът" е качен - спомням си, че някой искаше да го види

# 97
  • у дома
От"аз и числата",дъщеря ми е с 46т.

# 98
  • около Варна
На Аз и числата се е представила отлично с максимум точки, за разлика от Математика без граници,но и нивото е различно и задачите са от учебния материал.
Учебниците ни са запазени, без папки сме, но очаквах да е по-прилежна, вечно има изгубени моливи или нахвърлени в раницата молив, гума, лепило,при наличие на два несесера .
Относно знанията и уменията,в ДОИ са формулирани, в края на първи клас ученикът трябва да може....

# 99
  • Майничка
Девойката също е с максимум точки, но много-много не се впечатли - твърде лесно било.

# 100
В нашето училище това състезание не се провежда Confused. Къде мога да видя задачите ?

# 101
  • Майничка
... Къде мога да видя задачите ?
В сайта на СБНУ.

# 102
И аз не знаех за това състезание. Доста лесни ми се виждат задачите от миналата година...  Rolling Eyes

# 103
  • Пловдив
От класа на дъщеря ми повечето деца са с 50 точки. На мен тези задачи ми приличат като за контролна работа, а не като за състезание.

# 104
Момичета..., направо не знам дали ми се пише по въпроса, защото не искам да се вкарвам в излишни филми. Но имам едно притеснение напоследък : Дъщеря ми каза, че имала един чичко приятел в училище. Тя го нарече така.  Rolling Eyes Миналата седмица й беше дал стикер с миньон. Онази вечер го разминахме на двора и й каза довиждане, а снощи дори й подаде ръка за довиждане.  Shocked Rolling Eyes
След кратко разследване от моя страна кой е този човек се установи, че не е учител, а възпитател, който дежури междучасията по коридорите и наглежда децата.
Моята дъщеря е ужасно срамежлива и това да нарече този човек "приятел" ми направи огромно впечатление. Да не кажа, че направо ме притесни. Обадих се на класната и на още една позната учителка и те и двете ми казаха, че няма повод за притеснение, че той си бил такъв - закачал се с децата и бил техен колега от години.  Thinking
Обаче това да й подава ръка за довиждане... честно казано не го намирам за нормално подобно фамилиарничене.

Вкъщи се опитах завоалирано да я предупредя и да й напомня, че само с учителките си да се движи и с никой друг да не ходи никъде, приятел или не.

Попитах я дали я е щипал по бузите примерно. Тя ми каза не, само й подавал ръка.  Shocked Shocked

Попитах я също дали с всички деца така се държи, тя каза, че не съвсем.   Rolling Eyes

Не знам какво да правя. Притеснявам се...  Sad
Дали да не ходя да говоря с директора, ама какво да му кажа??????????????????????

Общи условия

Активация на акаунт