От Франция до България - превоз на покупките ни (24)

• 99 949
  • 517
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте,
и аз съм от потършевшите, откраднаха ми стока на голяма сума, като получих старателно залепен колет с празна опаковка вътре. От прочетеното във форума виждам, че от ноември насам кражбите са станали систематични. Проблемът е в превозвача, който позволява да ни крадат или е в комбина с тези, които ни крадат.
По същество: трябва да си търсим правата. Говоря много добре френски. Начинът не е да се изпрати жалба към пощите. Те са коректни и ако вие живеехте във Франция и си получавахте колетите на домашен адрес нямаше да имате никакви проблеми. Живяла съм във Франция. Пощите са много стриктни. Веднъж за колет до ДДМ Сожетра , който се загуби писах до пощата. Получих имейл след една седмица да им се обадя на телефон, за да им задам въпросите си., защото са претоварени и не отговарят на мейли. От чужбина е много трудно, почти невъзможно да направите нещо, дори да говорите перфектен френски. Вие не сте физическото лице, което е получател на пратката,  на своя домашен или служебен адрес, не забравяйте това.  Единственото, с което разполагате е договорката ви с ДДМ да ви свърши услугата срещу заплатената цена.
ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН ДА ПОЛУЧИМ КОМПЕНСАЦИЯ и виновният да си получи заслуженото е да се ПИШЕ ДО ОРГАНИЗАЦИЯ ЗАЩИТАВАЩА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ. Тук идва въпроса ДДМ КАКВА ФИРМА СА, КЪДЕ СА РЕГИСТРИРАНИ, В БЪЛГАРИЯ ИЛИ ФРАНЦИЯ? Имате ли данните им, за да знаем къде да пуснем случая за разглеждане? Моля, отговорете, ако знаете отговора на този въпрос.
на товарителницата от еконт името на фирмата изпращач е Акт Логистикс АД- такава не излиза в гугъл излиза Акт Лоджистик Ад, но да предположим че е писмена грешка, транспортна фирма...
http://www.act-logistics.com/ никъде нищо за ДДМ ?!

# 121
  • Варна
Аз днес имам отговор от Ларедут,че на 23.02 са ми възстановили парите за изгубената пратка в картата. Но пари в сметката няма. Как мислите лъжат ли или ще се забавят? В Хисторито на поръчката ми пише, че се е върнала при тях и за това ми връщат и парите newsm78 Не знам, но ще се включа и аз в жалбата ако се пуска такава Peace

Е хубава работа. Пакета ти се е върнал в магазина и ти въпреки това ще претендираш за открадната пратка?
За парите - до 5 работни дни парите ти ще бъдат осчетоводени и в наличност по сметката ти.

# 122
  • на морето
Аз днес имам отговор от Ларедут,че на 23.02 са ми възстановили парите за изгубената пратка в картата. Но пари в сметката няма. Как мислите лъжат ли или ще се забавят? В Хисторито на поръчката ми пише, че се е върнала при тях и за това ми връщат и парите newsm78 Не знам, но ще се включа и аз в жалбата ако се пуска такава Peace

Е хубава работа. Пакета ти се е върнал в магазина и ти въпреки това ще претендираш за открадната пратка?
За парите - до 5 работни дни парите ти ще бъдат осчетоводени и в наличност по сметката ти.

Изобщо не претендирам за нищо,просто ще подкрепя всички потърпевши,защото минах през огъня, с хиляди разправии и не съм сигурна,че пратката се е върнала, а просто мисля,че системата си го отбелязва в сайта като такава. На едно място- не имейла пише изгубена пратка, а на друго в сайта- че се е върнала. Не си ме разбрала правилно или аз не съм се изразила правилно Peace

Последна редакция: ср, 24 фев 2016, 23:16 от dodi

# 123
  • Варна
Добре си се изразила и правилно съм разбрала.

# 124
  • Бургас
Моята сага с неполучената пратка от Сефора продължава...
В отговор на мой мейл с текст, подаден от ДДМ (че не съм си получила пратката), от Сефора ми искат декларация, подписана и с дата, че не съм си получила пратката + копие на лична карта, за да можели да задвижат процедурата с пощите. Аз мисля, че не са им нужни тези документи - все пак те са подател на пратката и би трябвало да могат да изискат проследяване, подпис, ако има такъв и т.н.
Сега обмислям какво точно да им пиша...

Този Матю или какъвто е там все още не ми е отговорил на възмутения мейл, който му писах с прикачен мейла от Сефора.  Twisted Evil

Няма да оставя нещата така, не знам на какво се надяват тези от ДДМ. Начини - много...

П.П. А ако има и обединяване от неполучилите пратки и предприемане на някакви действия срещу ДДМ, ще се включа обезателно.  Peace

# 125
Поръчката ми от Ларедут е намерена, имам имейл от Матийо, че :

Получихме пакет за Вас на 25.02.16 в нашия френски склад

Заминаване от Френския склад: 26.02.2016
Колета ще пристигне в България на: 01.03.2016

чакам я вече почти месец, МНОГО СЪМ БЛАГОДАРНА!!! Пожелавам на всички да си получат поръчките, да са спокойни и да се случва всичко както трябва, уверена съм, че това ще стане, знам, че има много негативни настроения четейки последните дни, но за мен е факт, че Матийо от ДДМ работи да помага на всички, той няма никакъв интерес да има изгубени поръчки толкова колкото нас самите!!!
 Peace Peace Peace Peace Peace Peace Peace

# 126
  • Бургас
Чудесна новина, Меги! Дано не си единствената късметлийка Peace
Аз писах и на френските пощи, освен на ЛаРедут, и преди малко получих копие от писмено заведената ми жалба с уверение, че ще проверят случая и че ще пишат до 5 дни. Да видим дали някой някъде в крайна сметка ще свърши нещо... Rolling Eyes

# 127
Дано, аз доста почаках, но си струва, ееее би било най-добре да става по нормалния начин, но понякога не е така за жалост, пусках имейли  не знам колко на брой (говоря перфектно езика и съм работила години във Франция) и Матийо ми съдейства с пощите, та си попочаках хубавко, на всичко  отгоре поръчката е за детенцето на моята приятелка, та .....

Но имейла на Матийо снощи много ме зарадва МНОООГО!!! ИСКАМ ВСИЧКИ ДА СИ ПОЛУЧАТ ПОРЪЧКИТЕ!!! Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

Последна редакция: пт, 26 фев 2016, 13:08 от megy_25

# 128
момичета, току що бях много изненадана след около три месеца писане с ЛР и т.н. сега видях в пощата ми мейл от ПП с който ме уведомяват че ЛР ми връща парите  Mr. Green
те хубаво ми ги върнаха, но колко нерви и време съм си изгубила... с писане говорене по тел и т.н. не е истина
проблема си остава не може всеки път като пуснеш поръчка да ти треперят гащите ще дойде ли или не... #Crazy майката му е да си много настоятелен  Peace

# 129
И  аз искам да се включа към тези с липсващи пратки - маратонки. Моята е от 22.12.15г. Вече ми писна да си пиша с Матю, който всеки път ми казва пишете на Ла редут, чакайте те да ви отговорят и т.н. Отворих диспут в ПП и чакам там да видя какво ще стане. Но и аз мисля, че е редно да сезираме КЗП, защото не може да продължава някой да ни краде, а ние да си губим времето с кореспонденции и да се молим ПП да ни върнат парите.

# 130
Сега като прегледах старите теми, видях че с Акт Лоджистик са работели и предните превозвачи: Франсетобг. Те май са само транспортна фирма, на която ДДМ възлага да ги докарат до България. А пратаките ни се губят, т.е. не достигат до френския адрес. Трябва да намерим фирмата на ДДМ.

# 131
Момичета от ЛР ми писаха, че съжаляват, но не могат да ми изпратят отново артикулите защото са изчерпани и ще ми възстановят парите за изгубената пратка по сметката ми в Пейпал. Laughing Благодаря на Матйо от ДДМ, който ми съдействаше в кореспонденцията с ЛР. Бих се радвала повече на това да си получа поръчката а не парите, но и това е нещо. Успех на всички с изгубени пратки, и дано проблема да се разреши и това повече да не се повтаря.  Praynig

# 132
  • София, Манастирски ливади
Момичета, аз пък имам имейл за получена пратка от Ларедут, а пък аз не чакам нищо. Писахме си с Матю и човека каза, че пратката е с моето ID. Така, че ако ви липсва пратка получена на 23.02 погледнете си данните.

# 133
Момичета, аз пък имам имейл за получена пратка от Ларедут, а пък аз не чакам нищо. Писахме си с Матю и човека каза, че пратката е с моето ID. Така, че ако ви липсва пратка получена на 23.02 погледнете си данните.
Аз имам пратка,която трябваше да е на адрес на 23.02.но нямам мейл от ДДм,че е пристигнала  Peace

# 134
  • София, Манастирски ливади
Аз имам пратка,която трябваше да е на адрес на 23.02.но нямам мейл от ДДм,че е пристигнала  Peace

Свържете се с него и по колисимото и други детайли ще разберете дали е вашата.

Общи условия

Активация на акаунт