Отговори
# 675
Контракцията е рязка болка и втърдяваме на корема. Истинските са ниски сили, все едно менстръални, но често, регулярни и много по-болезнени.

Сноуче, това, което описваш, за мен не е контракция, а просто болка, защото бебето няма място и като се мърда, те боли -още повече щом болката е горе. Бракстън хикс контракции са си сили ниско,но за разлика от истинските родилни спират и не зачестяват с времето.
Който иска контракции, мога да му дам в излишък. Имам си го нон стоп, даже се чудя дали ще устискам до петък.
Луничка, радвам се за добрите новини и ще си отиваш вкъщи. Почивка активно сега и добро настроение.
Честит празник на всички. Най-голямата ни любов и истинско щастие тепърва ще се появи при нас. Затова желая лек и хубав ден и много добро настроение Wink

# 676
  • Nearby
Ох, на мен напоследък секс ми се прави постоянно. А до скоро не ми се и помишляше.  Tired ММ обаче се притеснява нещо..

Болки и стягания да иска човек при мен. Заради такива лижах в болницата преди време.
Моето човече съсем го удри на мързел и рядко шава, а мен това ме влудява. Остават ми още 2 седмици и нямам търпение да си го гушна. Чантата за родилното е нагласена най-накрая.

Стискам палци на мамите с насрочена дата за другата седмица. Всичко ще мине по вода.  Hug

Преди 8 години на днешна дата се сблъскахме виртуално с ММ. На 25.02 и физически  Grinning

# 677
  • USA
сноуче е напълно възможно да е контракции или да доведе до такива по регулярни.Аз усещах такива 2 дни преди да ми падне тапата с големия и после ми изтекоха водите.Сега пак ги имам,но не им забелязвам,защото с всяко следващо  матката се изнежва и усещанията са по-силни. Имам и само стягания особено след качване на стълби,внезапно ставане,ходене,но пък на тях съвсем не им обръщам внимание,само дето ми затрудняват ходенето и намалявам темпото или поспирам за малко.
Успех на всички които ще раждат тази седмица! Да минава всичко като по книга и без усложнения!

# 678
Здравейте. Видях, че три от вас са родили преждевременно. Аз също родих второто ми дете месец и половина преди термин и искам да ви дам една голяма прегръдка и да ви пожелая много кураж. Макар че стартът не беше точно такъв, какъвто сте очаквали, не падайте духом, с времето става по-леко. Чудесно е, ако давате кърма (в началото почти всички трябва да помпат или изцеждат на ръка) и не се отказвайте, ами помпайте на всеки три часа. Когато мъничетата пораснат и започнат да сучат (повечето го правят), ще имат нужда от по-големи количества и ще е добре да не си намалявате продукцията преди това. Аз се помпах с механична помпа 9 месеца през 3 часа преди да реша, че повече не мога, защото моето дете отказваше гърда, но пиеше от шише с биберон. Стискам палци дечицата да растат здрави и силни, те са едни малки герои!

# 679
Момичета стискам палци на всички, които са планувани за секцио през другата седмица. Peace
Моето секцио е планувано между 22.02-25.02 в зависимост от здравословното ми състояние. До тогава съм в болница. В момента съм в Св. Георги в Пловдив. Много съм доволна от профисионализма и отношението на всички, лекари, акушерки и т.н. Впечатлението ми от едноседмичен престой е, че всички си гледат съвестно работата независимо дали си българин, от ромски произход или някой друг. Това наклони везните да раждам тук. Бях се насочила към Майчин дом, но се отказах.

# 680
Момичета, да ви питам контракциите, които имате какви са? От тези, които са като стягания, но без болки или по-скоро като менструални болки?

От два дни започнах да имам менструални болки, които започват от кръста отзад и се изместват отпред, но в горната част на корема. Четох, че това били истинските подготвителни контракции. Аз не се стряскам де, защото моите са много кратки, но ми е интересно да разбера какво точно изпитвате?

Е и аз съм така. Имам и от двата вида и или се редуват или са заедно  newsm62 smile3521

# 681
Сноуче, моят корем става целия твърд и болезнен. Усещам като се задава, изтръпвам и после ме свива болката. Снощи ги засичах, бяха на 45 минути, после на 30, пих но-шпа и по някое време съм заспала. Док ми каза, че са контракции - от понеделник до петък шийката ми се беше скъсила с 0,5см, изгладила и леко разтворила.

Диване, честито намиране с ТМ!

Анастасия, пожелавам ти лека раждане, с живо и здраво бебе на финал! Да прегърнеш своята мечта!

# 682
[Диване диво, пожелавам ти малчо да се появи на 25.02 тогава, за да бъде още по-специална датата за вас.
Много изморени се чувствам напоследък. Моето пък не се спира и вечер особено едва дишам, чак лошо ми става, а то ми раздава лупинги и крошета. Не знам какво прави, но направо си завиждам, че вашите кротуват. Не ми се мисли колко ще е диво, като се роди...  ooooh!
То другото тук нонстоп върти километраж, представям си какво ще е като са две Simple Smile килцата ще ги стопя доста бързо май....
Утре съм на преглед и на тонове, за последно. Да видим какво ще кажат докторите.
Стискам палци на всички мами тази седмица. До тук много добре се представяме - тази седмица всички устискахме...

# 683
Успех на мамите със секцио тази седмица!
На мен ми насрочиха дата - 21.03, и се надявам да си издържа дотогава. Започнах и следенето на тонове, вс е спокойно, нямам контракции, а само ми се караха за кг - 34 г.с. + 15 кг  Embarassed явно съм се поотпуснала последния месец Sad
Приятно изкарване на празника днес  bouquet

# 684
Успех и от мен на всички,  които другата седмица вече ще гушкат бебчетата си Simple Smile
Аз искам да попитам тези от вас, които са се насочили за раждане в МД София, кой лекар сте си избрали и дали сте се следяли преди това при него? Аз обмислям варианта за д-р Нашар, но има както позитивни, така и някои доста негативни мнения за нея, а вече трябва да избера лекар, при когото да раждам, тъй като моята АГ не изражда.
Хубава вечер на всички Simple Smile

# 685
Успех и от мен на всички,  които другата седмица вече ще гушкат бебчетата си Simple Smile
Аз искам да попитам тези от вас, които са се насочили за раждане в МД София, кой лекар сте си избрали и дали сте се следяли преди това при него? Аз обмислям варианта за д-р Нашар, но има както позитивни, така и някои доста негативни мнения за нея, а вече трябва да избера лекар, при когото да раждам, тъй като моята АГ не изражда.

Здравей,
аз съм в МД София. Избрах си проф. Асен Николов. Зет ми е лекар, но се занимава с дистрибуция на лекарства. Познава го както от лекции като студент, така и служебно. Когато го помолих да проучи за лекарите в МД ме насочи към професора  tooth  ... а ден преди това вече бях минала на консултация при него по женски усет  newsm08.  От два месеца съм на проследяване при него и мога да кажа че в четвъртък в приемното му време е пълно с бъдещи мами. Аз съм доволна ... ще видим как ще ми е и секциото ... а да забравих да пиша - израждал е малката ми племенница - сестра ми също е доволна  smile3521

# 686

Здрасти, три мои близки раждаха при нея. Всички са доволни. Не знам лекар, за който да има само позитивни коментари. Това да не те плаши. Така трябва да е, за да няма корупция. Един да те следи, друг да те изражда. Ако се спреш на нея, звънни й и помни два ходиш на тонове и й занеси изследванията си и всички документи. Това мога да кажа от опита си до този момент. Успех  Hug

# 687

Здрасти, три мои близки раждаха при нея. Всички са доволни. Не знам лекар, за който да има само позитивни коментари. Това да не те плаши. Така трябва да е, за да няма корупция. Един да те следи, друг да те изражда. Ако се спреш на нея, звънни й и помни два ходиш на тонове и й занеси изследванията си и всички документи. Това мога да кажа от опита си до този момент. Успех  Hug

Мерси много, дано наистина да е добър избор Simple Smile

# 688
Мили момичета,
ако може за малко помощ, за нещо което ме тормози от известно време. Ако си избера екип /както и мисля/,  на израждащият ме лекар също ли се плаща или всичко е в таксата за избор на екип. Неудобно ми е да попитам лекаря, а и не искам да съм неподготвена и да се излагам в болницата  Embarassed
Моля за съдействие - може да пишете и на лични.

# 689
Здравейте,
Радвам се да чуя, че рано родилите се бебковци се развиват добре и че радват вече своите родители.

Включвам се сега защото скоро попаднах на темата, в която намерих много полезни и интересни неща. на 25 години съм, чакам с нетърпение момченце  и термина ми е 06 март. Може да съм изпуснала някъде из темата, случайно да има мами, които ще раждат в Бургас?

Според наблюдаващия ми бебко ще се роди голям към 4 кг. С почти всичко сме готови в нас, само бебко да реши да излиза Simple Smile

Приятна вечер и весело изкарване!

Общи условия

Активация на акаунт