Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари

• 140 688
  • 708
  •   1
Отговори
# 165
  • München, Deutschland
Tari Tasartir, да ти е жива и здрава малката дама, тортичката изглежда чудесно, да не говорим пък, че ти е и за първи път!
megansg, от теб ще си взема една пилешка кълка, че ме поглежда апетитно, ама сигурно вече е свършила...
i_peych, от теб воденички ще взема, че аз ги обичам, ама у нас бих си ги яла сама.
doroty3, жива и здрава, ти си третия човек, който срещам с рд на 06.02.  Simple Smile Да си жива и здрава и мн щастлива! Хареса ми питието ви  Peace и си взимам само салатка, да пазя линия.
tutulina, от теб си взимам рибка, но всичко е много апетитно, напомня ми на манджите на баба, да ми е жива и здрава. А ти ми напомняш на една потребилка zi4e по начина на снимане, тя все едни такива вкусни ги редеше и по много...
Ух, талиателите на mama Tin...  Heart Eyes Ако още нямаш машина за паста, НЕ си взимай! Laughing Огромна краста е и само към такива талиатели те тегли  Joy
mimi.7299, как се престраши да го сготвиш този рак  Embarassed И аз бих пробвала рак, иначе, ама да го сготви някой друг, че нали жив се пъха във водата...
Тайна, много апетитна пица, аз искам от частта с чушчицата, ако може.  Sunglasses

извинявайте, ако някой пропуснах, неволно е било.  Wink

Ще се редактирам след малко с моите снимки.

Един немски сладкиш с тиквички и шоколадова заливка. С намигване към labrex и нейните тиквичкови периоди, хехе  Wink

Малко мезенце за ракията с една разядка с орехи и сушени сливи. Идеята взех от другата тема само със снимките и я изпълних както ние бихме я яли. Чудесна стана.  Peace

Хлебче със сусам, забравих да снимам разрез:

И за финал, коктейлчета с ром, тоник и лимети, абе почти Мохито, но нямахме мента. Изпълнение на моя приятел. Айде надраве!

И суши имахме, нямам снимка за него.

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 10:59 от chrissy

# 166
  • София
Страхотни неща сте показали на последните 2 страници Hug
От мен стърган сладкиш със сладко от малини, т.е. трябваше да е стърган, но по някаква причина при печенето се разтопи и оформи плътна кора newsm78 Пак беше вкусен и не му простихме

Скрит текст:

# 167
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
                wavey   wavey   wavey    wavey

mimi.7299 и  labrex хайде, не се чудете, вземайте ножа и режете, после похапнете  Mr. Green

megansg, не ме плашиш, мила, хайде чакам те! Аз отдавна подадох молба за осиновяване при теб, ама то много кандидати и  редът ми още не е дошъл..... Joy   Joy   Joy    А дано!

Тайна, на мен парченце от пицата с кИфтаците, моля!  smile3503

mama Tin, дразниш лъва с тези талиатели, ама да видим ..... tooth   tooth   tooth

chrissy, радваш ми ушето, ама ЗИЧЕ си е ЗИЧЕ, много голЕма кулинарка е!  Laughing

Отчупвам си от хлебчето ти, че щерката вчера донесе селско сирене, кашкавал и масло....Кеф, а?

Onna-bugeisha, след хлебчето ще рече и нещо сладичко да хапна, че може да загубя линията си.... Joy Joy Joy
и хоп ти поднасяш сладкишчееее. Резвам се едно гоооолямо парче.
А за това, че се е оформила плътна кора, причината според мен е, че не ти е било достатъчно твърдо отделеното тесто за стъргане. То се измесва допълнително със брашно за да стане твърдо и като го рендосаш да не се разлее при печенето. Следващия път пробвай и докладвай! Ама не вЕрвам да е останало нещо и от този, нали?  newsm47

хайде на мекичките, напълнени със сиренце и осукани

мусака от тиквички

тройка кебепчета за месоядните

и след обед за кафенцето - бисквитена тортичка

lovekiss     Flowers Bouquet      Kissing Heart     Flowers Bouquet

# 168
chrissy, за всичко стават тиквичките, и за сладко, и за солено! Много апетитни парченца! Heart Eyes bouquet

От мен снощният десерт по идея от рецептата на Маги bouquet. Стана сочен и вкусен, не го правих точно по рецептата, а слагах от нарязаните парчета на пластове върху долния блат, ръсих орехи и стафиди между тях, напоявах с прясно мляко с кафе и кафеен ликьор, най-отгоре наръсих с разтопен натурален шоколад. Домашните ми любимци първо казаха, че съм направила сладиш от стар хляб, на такова им приличал, после, след като го излапаха, че и допълнително рязаха парчета, заявиха, че трябвало да го направя с много шоколад, както е по рецептата. Така че, ще се явявам на поправителен, въпреки че на мен ще ми е тежко с толкова шоколад, колкото сложих ми беше достатъчно. Хареса ми блата, ще го ползвам и за други сладкиши/тортички. И сладкишът не е за пренебрегване, бързо става и е доста вкусен, а за шокохолици ще е съвсем добър. Heart Eyes

tutulina, тичам на мекичките! Heart Eyes bouquet

# 169
labrex , все интересни сладкиши правиш.  bouquet Допадна ми и този. На мен ми хрумна да залея с течна сметана и шоколад, смесени на котлона, като крем. А долният блат не остава ли сух, нужно ли е да се сиропира малко?

# 170
  • Русе
Норче, тази тортичка си я забърсвам цялата, няма какво да си режа.Егоист човек съм. Simple Smile, Че и мекиците отнесох. bouquet
Labrex , наистина интересен сладкиш. Peace
Chrissy , налял съм една кайсиева в очакване на разрядката. Simple Smile
Направо сте се развихрили в кухнята всички. bouquet bouquet bouquet
Megansg , времето се затопли, но една пача винаги мога да похапна. bouquet

Мариновани свински ребърца на фурна

и любимият ми крем карамел

# 171
labrex , все интересни сладкиши правиш.  bouquet Допадна ми и този. На мен ми хрумна да залея с течна сметана и шоколад, смесени на котлона, като крем. А долният блат не остава ли сух, нужно ли е да се сиропира малко?

Dara888В, оригинала не знам, но при мен долния половин блат просто се сиропира от млякото с кафето, ръсках с една голяма лъжица върху първия ред парчета, после и върху следващите и не го жалех, стигна и до основата. Самият блат е мекичък такъв, не е сух, аз затова си го харесах и за други варианти. Виж за твоя не се сетих, а имам заквасена сметана в хладилнике и течен шоколад дори (щото много не се задържа), мисля, че ще е добра комбинация. Орехите са добре, стафидите също, може и плодове да се наслагат, портокали ще се вържат с вкуса. Да, предложената от теб комбинация ще ми допадне повече, отколкото многото шоколад, въпреки че иначе го обичам. Само трябва хубава сметанка да си набавя. bouquet

Еее, i_peych, уби ме с тоя стъклен крем карамел. Без ни инъ шупличка! Разкошен! Heart Eyes chef bouquet

# 172
  • München, Deutschland
Ехх, какви мекички, tutulina...
labrex, подкукуросваш! Мисля си от няколко седмици да правя един Maulwurfkuchen, сега само ме доближаваш до него и непряко допринасяш да качвам кг  Rolling Eyes Laughing
i_peych, грабвам си крем карамел, а за кайсиевата ти пращам малко мезе по пощата...

В момента си хапвам едни готови лебкухени и дебелея, а упражненията за отслабване ги почнах и след 2 седм ми писна... А идва лятоооо....  ooooh! И с ваште вкусотийки тука...  ooooh!

# 173
  • София
Благодаря, tutulina! Наистина стърганата част не съм я доомесвала с още брашно. Това не го пишеше в рецептата, по която правих сладкиша. Следващия път ще пробвам така.

i_peych, страхотен крем карамел!  Shocked Никога не съм могла да го напряв толкова гладък

# 174
labrex, подкукуросваш! Мисля си от няколко седмици да правя един Maulwurfkuchen, сега само ме доближаваш до него и непряко допринасяш да качвам кг  Rolling Eyes Laughing

chrissy, направи го с извара, по-здравословен ще е и няма да ти е съвестно! Simple Smile Иначе и аз на колко от темата съм им набрала, че пряко и непряко ми предизвикват лакомията, ама.......... hahaha bouquet

# 175
labrex,  твоите вкусотийки всеки път стават любими Hug
 Разядката на chrissy  ще се пробва.Много ми хареса Simple Smile. Ако може рецептата!!!
От мен:

Салата Винегрет

Пържолки на грил-тигана с туршийка

# 176
  • München, Deutschland
Разядката на chrissy  ще се пробва.Много ми хареса Simple Smile. Ако може рецептата!!!

Сложих:
- 250г извара (тукашната е по-креместа, маже се)
- заквасена сметана - около 120г
- лешници - една шепа, 15тина броя (не много ситно смлени) - по-горе писах орехи, извинявам се, исках с орехи, но нямах
- сушени сливи - около 15 бройки и те, като тукашните са много едри и доста мокри, затова не казвам грамаж, защото в Бг са значително по-сухи (евентуално може българските да трябва да се изкиснат малко във водичка). Сладнее леко разядката с това количество, но това ми беше целта на мен, за да си подхожда и с ядките, но ако искаш можеш да го намалиш по ваш вкус.
- сол
- босилек - неочаквано, но придаде страхотен вкус в тази комбинация, а аз се колебаех да сложа ли

Това го разбърках всичкото с лъжица и след 15тина мин го хапвахме. Вижда се на снимката, че сместа вече не е чисто бяла - сливите вече са пуснали "сосче" и са оцветили леко сместа, но ако има как да се почака повече след приготвянето, според мен ще е по-добре.  Peace
Може с гъсто мляко да се замени сметаната, ако така ти се струва тежко, но поне половината сметана ти трябва за консистенция.

# 177
  • София
Хачапури с шунка, сирене и кашкавал.Вчера правих и с плънка от сурова наденица, но май не снимах.

# 178
Норче, тази тортичка си я забърсвам цялата, няма какво да си режа.Егоист човек съм. Simple Smile, Че и мекиците отнесох. bouquet
Labrex , наистина интересен сладкиш. Peace
Chrissy , налял съм една кайсиева в очакване на разрядката. Simple Smile
Направо сте се развихрили в кухнята всички. bouquet bouquet bouquet
Megansg , времето се затопли, но една пача винаги мога да похапна. bouquet

Мариновани свински ребърца на фурна

и любимият ми крем карамел

Може ли рецептата за ребърцата!?!

# 179

Общи условия

Активация на акаунт