Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари

• 140 622
  • 708
  •   1
Отговори
# 60
Лабрекс, това руло има ли си рецепта? Ще правя козуначено тесто в хлебопекарната вече, а козуначените рула са ми любими, но все купувам  Mr. Green
пеп-4о, малко наизуст е правено, три яйца + белтъка на четвъртото, прясно мляко, домашна мас, захар, ............плънката от орехи, стафиди в ром и захар, всъщност, ако не си я правила досега, пробвай рецептата на Танита, хубави стават козунаците по нея. Heart Eyes Peace

Като таласъм съм, по кое време висна в темата!  Simple Smile

# 61
благодаря  bouquet Не съм правила козунаци от десетилетие Simple Smile и  newsm78 newsm78съм решила с Танитината рецепта да пробвам, ще я ползвам и за рулото. 
Едни пилешки хапки в сладко кисел сос и с чайот да покажа . мексиканска краставица, който плод се хареса от младите хора у дома и го приключих прединте дни, а последните две бройки засадих.

Хубава и спорна сряда да ви е, момичета и момчета!  bouquet

# 62
  • София
пеп-4о, много интересно изглежда този чайот. Жалко че не съм го виждала никъде по магазините, но ако попадна на него, обезателно ще взема за да го пробвам.

От мен
домашно кондензирано мляко

и мъфинки с пилешко

# 63
sем22,с какво слепи вафлените кори?

[пеп-4o (Цитат)
sem, много се радвам за зелето, и така апетитно изглежда сготвено в гърнето! Ще чакам да кажеш за вафлите,  че има и аз едни кори в шкафа]

много е лесно - могат да се намажат с каквото имате в шкафа.
тези са със: 1 кутийка варено кондензирано мляко; 100 гр меко масло; около 200 гр течен шоколад и 2-3 лъжици карамелен сироп. Всичко се обърква с миксер за по-лесно и мажеме корите (добре е да не е нито обилно, нито много малко). Слагаме хартия, и отгоре тежести. Дебелината е по-желание, но аз ги правя по-тънички. След 24 часа режа и МММММ....
*ако не намерите варено мляко - слагате кутийката в тенджера с вода и варите 3 часа.
Ето и един линк с 23 рецепти - http://www.gotovim.ru/recepts/bake/vawel/

**не мога да пусна снимка на днешното ми творение (синковеца не е у дома); може би довечера? ще редактирам. Моля някой да ми каже на ЛС с коя програма качвате снимките си  Embarassed

# 64
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Привет дружина славна!!!!    wavey    wavey    wavey

Най-после и ние с наше си кътче!
И аз по понятни причини спрях да публикувам и много се радвам, че виждам тук част от "старите муцуни"!
Колко хубаво си ни беше, нали? Е, надявам се сега пак да е така!

Преди всичко да не забравяме за добрият и ведър тон!
А който ревниво си пази рецептите, значи е сбъркал "мястото на срещата"
Нека има и закачки, но преди всичко да сме  позитивни, за да има настроение в темата! newsm10

Аелис, радвам се  да те видя момиче  Hug Защо си изостави блога?
Имаш толкова хубави рецепти! Хайде, зарадвай ни отново, имаш потенциал, че и отгоре.... smile3521

Пепи, пробвай рецептите на Елексирчето, на Нели / забравих и ника /, на Зиче,
а от фейса и на Мамчето.
Пригодени са за хлебопекарна - месене и печене в нея и само месене и втасване на тестото.

И на мен ми липсва Бонго.... Mr. Green

Пейч, ти ме "размаза" за пореден път.....сега пък с реване... smile3503
Да не мислиш,(е няма да си чакам палачинките всяка неделя..... Mr. Green

Батето, ти уби рибата с тая шунка.....май да взема моите лами и да тръгваме.... Само дай посоката....travel

Лабрекс, усещаш ли в колко къщи ще се яде карамализирана юфка  tooth tooth tooth

Тайна, твоето лукче също чака.... thumbsup   yes

sem22 аз ползвам  този сайт за качване на снимки   -   http://radikal.ru/

Всички, които не споменах - представяте се чудесно КОМПЛИМЕНТИ за вас  newsm51

да ви покажа нещо и от мен

пържени картофки с крилца

пица

печени дюли

НЕЩО с ориз, зеленийки, пилешко и свинско месо, пресен лук и подправки

Радвам се на всички вас момичета и момчета / под и над 32 г. / и ви желая спорен ден

newsm47       smile3521       newsm53

# 65
Много приятна тема, а щом може и да се коментира още повече!  Heart Eyes
Само вкусни неща показвате, взимам си от всичко.  Mr. Green

# 66
  • София
Понички, директно от тигана, ненапудрени и неаранжирани, защото гладните гърла не чакат Laughing

# 67
Понички, директно от тигана, ненапудрени и неаранжирани, защото гладните гърла не чакат Laughing

Честно, изглеждат хиляди пъти по- вкусни от доста лустросани блюда в другата тема   Heart Eyes

Вдъхновете ме с някоя салатка, моля ви..изчерпана съм в този сезон, а имам повод и се чудя какво да направя  Confused

# 68
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Каква точно салатка?Имам любима за този сезон  Simple Smile .Яйчена с кисели краставички.

# 69
Каква точно салатка?Имам любима за този сезон  Simple Smile .Яйчена с кисели краставички.

Аз ако знаех  Mr. Green
Не ми се ще майонезени, тежки са ми, писнаха ми цвекло, ряпа, моркови.....
Кажи твоята  Heart Eyes

# 70
Здравейте, дами, и поздравление за темата!  Peace

Рая, прясна ли трябва да е или друга? Може да направиш макаронена с кисели краставички, шунка, майонеза, може лютика - сварени картофи, лук, печени чушки намачкано всичко, може ряпа с моркови и цвекло, може зелена салата с орехи, пармезан и меден дресинг... Дай насока  Peace

Едит: писали сме заедно и 2 от предложенията ми рЕзко отпаднаха!  Joy

Добре, може капрезе, а тези дни ядох една много интересна в Сърбия - салата от пресен спанак, гъби, препечено пилешко филе и майонезено-млечен дресинг.

# 71
Да се разпиша и аз с една патица:

# 72
  • София
Рая, бобена салата с кисели краставички и доматено пюре (или лютеница)

# 73
Веднага давам идея за салата.
Айсбег-накъсано или на по-едро.
Отгоре слагам царевица, краставица, но без семките, че разводнява. Може и чери домати.
Отделно слагам печена червена чушка. Ако имам на тефлонов тиган за минута- две с капка мазнина запичам гъби. Правя и бланширан морков. Режа го с картофобелачката. После с вода го слагам за малко в микровълновата и след това го обливам със студена вода. Поизцеждам го. Ако искаш слагаш бейби спанак, рукула...каквото се сетиш и имаш. Слагала съм дори грилована тиквичка. Отделно си правя домашни кубети- на хартия за печене слагам кубчета хляб, малко зехтин, подправки-чубрица, риган, червен пипер. Обърквам и запичам във фурната за малко. Като изстинат стават хрупкави и много вкусни.
Сос- в кана слагам зехтин, слънчогледови семки, горчица, малко мед, лимонов сок, балсамико, сол, черен пипер, малко портокалов сок, магданоз и копър. После с пасатора и става идеално.  При сервиране може да поръсиш с пармезан, нарязани на едро орехи. А ако искаш може да сложиш и риба тон. Става божествена и всеки път различна.

# 74
Рая, бобена салата с кисели краставички и доматено пюре (или лютеница)

Да, супер!
И картофеата на Ту ми хареса като идея  Heart Eyes

Тази патица чудесно изглежда  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт