Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари

• 140 601
  • 708
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Здравейте!

Ето го и моят кодрит кадир

и сьомга на фурна от снощи

# 691
Браво за баницата, страхотна е, и аз ще пробвам рецептата! Simple Smile Само от къде ще взема две дъски?  Simple Smile

На чашки, купички също става, хубава е баницата, да! Peace Намерих, скролни надолу, ще видиш как изглежда!

Лабрекс, благодаря Hug

# 692
  • SHOOT ME 10 $
Днес е ден за прошка! Ако съм нагрубил някой волно или неволно моля за прошка! Praynig
Бог да прощава прегрешенията на всички!Амин
! bishop

# 693
Здравейте, хора и простете!
Емо, страхотна баница пухкавелка!
labrex, и твоята питка ми намигна.
chrissy, интересни неща показваш, суфлето ми прилича малко на киш, с тесто ли е или така изглежда?
Nordina, харесах си хумуса, тъкмо вчера се рових за рецепти, че никога не съм правила. Даже мисля и сусамовия тахан да си направя, не било сложна работа, но ми се струва, че сама ще си го ям. Твоят ми изглежда много апетитно.
Аз поготвих доста тоя уикенд:
суши ( имах приятелка на гости и се почерпихме)

палачинки, то е ясно

супа с картофи, спанак и пилешко за децата

кюфтенца с грах и картофи, по идея на Илиана от Щъркелово гнездо

кекс с ябълка и канела

миди с ориз

миди салата (последните две са си само за мен)

и една пъстъва на грила за мъжо, който не обича миди ( аз пък не обичам риба)

Това е, отдавам се на заслужена почивка.

# 694
Чопи ти си преизпълнила плана....може ли рецептата за кекса с ябълка и канела, изглежда страхотно, мен не ме бива по сладкишите....! Simple Smile

# 695
  • München, Deutschland
Nordina, много апетитен хумус, у нас много се тачи, а отдавна не съм правила. Благодаря за идеята Simple Smile И ние сме на мекички / пурички днес Simple Smile
AnyHr, мй и при теб кто при Nordina не са го чакали десерта да стегне Wink Със сигурност има защо Wink
choppi, май първо ще ти нападна мидите от всичко, и аз много обичам.
Има тесто отвън, да, но го кръстих суфле, а не киш, защото е с повече белтъци и е високо, пък кишовете са като пайове на височина. Нещо по средата е. Simple Smile

От мен за закуска мекички / пурички със сирене:

# 696
Поздравления за всички прекрасни домакини и мъжката част от темата, приготвяте невероятни неща и сте страхотно вдъхновение за мен  Peace

От мен задължителната за днешния ден баница, чушки бюрек /без снимка/ и рибена чорба Heart Eyes

Скрит текст:

От седмицата - салата със скариди и прясна краставица, локумки по рецептата на Джема, много вкусни Crazy

# 697
# 698
  • SHOOT ME 10 $
За сега ,само една салата от варени яйца(хич не ги обичам).

По-късно ще покажа задължителната за Заговезни баница
(да сгрешиш е човешко, да простиш е божествено)

Последна редакция: нд, 13 мар 2016, 22:52 от midkoo

# 699
  • Бургас
Чопи ти си преизпълнила плана....може ли рецептата за кекса с ябълка и канела, изглежда страхотно, мен не ме бива по сладкишите....! Simple Smile

choppi и аз се нареждам за рецептата за кекс с ябълки и канела,
много добре изглежда

# 700
  • Някъде там
Сега открих тази вкусна и полезна темичка. bouquetЗаписвам се при вас с
кифлички

макарони на фурна с 2 вида сос

# 701
  • Под сянката на разлистените кактуси
choppi, как ми се хапват миди! Има някакви замраени в магаина, но ме е страх да не се разочаровам. Твоите иглеждат много вкусни!

Бате, къде са скрити мръвките в теи мекички?  Grinning

Аз скромно с една салатка с лютиви нахутчета и авокадо дресинг

и бисквитки с овесени ядки и шоколадови парченца

# 702
Бел, Мими, рецептата е от моята кръстница:
7 яйца
2 ч ч захар
2,5 ч ч брашно
2-3 бр средни ябълки
100 мл ябълков сок (изцеден от ябълките)
50 мл олио
1 ч л сода бикарбонат

Ябълките се настъргват и се изцежда сока. Разбиват се яйцата със захарта, прибавят се олиото, ябълковия сок, содата и накрая брашното. Изсипва се във формата до половината, поръсва се с настърганите ябълки и допълва с останалата смес. Аз го пекох на 180 градуса, загрята фурна , но само на долен реотан с вентилатор. Следващия път ще намаля градусите, защото стана с по-дебела, препечена коричка, а аз не обичам.
Рецептата не я спазих точно, защото имах само две чаши брашно и намалих и останалите продукти. А и  две чаши захар ми се струват много,сложих 1 ч и беше ок. И вместо сода, сложих бакпулвер.За подправка сложих канела, защото вкъщи я обичат, но може и ванилия, кой както харесва.
tunata, и аз много обичам миди, но все не намирах. Тези ги купих от Метро, пресни, с черупките, български. Малко дребни бяха, но затова пък доста чисти.

# 703
 midkoo, варените яйца и на мен не са ми любими,  но на салатата минават, пък и за днес ще има на масата задължително.
хлебарка, радва се да те видя тук  Grinning благодаря ти! Понякога в това постоянство чувствам мазохизъм и се бяхме поразредили  ние, готвех по-малко ,обаче сега пак сме пълна къща и всички се хранят с домашна храна дори на работа.
Кристал7 драго ми е, че тук поне се намерихме  Hug

choppi, страхотно е всичко показано при теб!
tunata, много харесвам такива бисквитки, дай моля те твоята рецепта  Grinning

тостер-банички със сирене http://pep-4o.blogspot.bg/2015/02/blog-post_28.html

масала със зеленчуци и свинко http://pep-4o.blogspot.bg/2014/03/blog-post_4.html

свинско с праз http://pep-4o.blogspot.bg/2014/12/blog-post_23.html

руска салата http://pep-4o.blogspot.bg/2013/11/blog-post_22.html

и бобец. Хубава и спорна да ви е новата седмица, момичета и момчета!

Последна редакция: нд, 13 мар 2016, 22:06 от пеп-4o

# 704
  • София
Омлет, ципура, задушен спанак с бекон,патладжан с домати и пилешко филе тонкатцу.

Общи условия

Активация на акаунт