Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари

• 140 646
  • 708
  •   1
Отговори
# 90

Мен снощи ме глезиха с домашни кебапчета на грил тиган, с добавка на белено доматче и то без питие (ужас) ...

Току що научих за новата тема . Hug

Батето,незнам кой те е глезил ,но можеш ли да искаш рецептата,щото ми изтекоха очите /тук при мен кебапчета  нЕма... Cry/

bowuu

# 91
  • Варна
Поздравления за прекрасната и вкусна тема  newsm51...мога ли и аз да се присъединя към многото стари и нови приятели...че
Скрит текст:
от толкова много ред,правила и ограничения ми беше станало тягосно и неуютно да споделиш нещо от прекрасно и красиво приготвените от вас неща.Много неща съм научила от всички вас за което съм ви благодарна  newsm51
За обяд една салатка и пилешки крилца[/i]

# 92

Батето,не знам кой те е глезил ,но можеш ли да искаш рецептата,щото ми изтекоха очите /тук при мен кебапчета  нЕма... Cry/

bowuu

Разбира се, че домашните, че нещо съм болен ....
ето и домашни кебепчета - как да си ги направим в къщи

и от мене - една "мусака" от брюкселско зеле с ориз, която скоро ще си има и рецепта

# 93
Едно пиле с ориз от мен:

# 94

megansg, както винаги с вкусотии! Heart Eyes bouquet chef
Батето, записах си рецептата за домашните кебапчета, ако не ме поглезят, може и сама да се поглезя с тях! Simple Smile bouquet
И за добруджанките не съм се сетила да ги "подобря с мръФка", ама ето, подсетихте ме! Simple Smile bouquet

Но тутманика днес го подобрих малко точно в тЪз насока! Simple Smile

# 95
И аз благодаря на Батето за кебапченцата .  Hug - това, с пластм. бутилка е гениално..  Peace

Лабрекс, както винаги ,ти ме убиваш с твоите произведения .. ooooh! Hug

п.с. То да беше само ти.... ooooh! Mr. Green  hahaha

# 96
  • Русе
Пача-желе

Моркови по корейски

Последна редакция: чт, 04 фев 2016, 21:37 от i_peych

# 97
  • София
Чудех се къде сте и защо никой не готви днес newsm78  
Пък вие новодомци... Честито!  Hug Ще си готвим, ще си бърборкаме, ще си снимаме!
Записвам се се с днешната вечеря.
Мусака

и крилца на фурна с някакъв измислен (но много вкусен) сос

Последна редакция: чт, 04 фев 2016, 23:24 от AnyHr

# 98

AnyHr, сподели как правиш тази хубава заливка на мусаката. На мен все не ми се получава.

# 99
  • София
Добро утро, приятели!

AnyHr, сподели как правиш тази хубава заливка на мусаката. На мен все не ми се получава.

Чак се изчервих  Embarassed
1 яйце, няколко лъжици брашно и кофичка кисело мляко- всичко добре разбито. "Нанасям" внимателно с лъжица и пека на горния реотани на фурната. Това е.

# 100
  • SHOOT ME 10 $
Добро утро! Всички сте различни и много интересни! Снощи опитах да изпека малко тиква ,но се оказа фуражна - никаква сладост и аромат на тиква нямаше. Полях я с мед,сложих и ябълки... даже леко киселее...язък Thinking

# 101
Един кайзершмарен с ябълково брашно и сладко от чепеларски ягоди Simple Smile

# 102
Добро утро! Всички сте различни и много интересни! Снощи опитах да изпека малко тиква ,но се оказа фуражна - никаква сладост и аромат на тиква нямаше. Полях я с мед,сложих и ябълки... даже леко киселее...язък Thinking

midkoo, аз в такъв случай, ръся дъното на тавата със захар, да побелее, подреждам парчетата тиква, ако са с кора, захлупвам, кората остава отгоре, сипвам една чаша вода и пека. Подсладена е тиквата, но приятна за хапване, а понякога става и с бонус - карамелизирана. Simple Smile

AnyHr , не се изчелмямай, и аз  се загледах в дебелия слой заливка, чудесна ти се е получила! bouquet

Ах, mama Tin каква вкусотия поднесе за закуска, ммм! Heart Eyes bouquet

# 103
  • SHOOT ME 10 $
labrex Благодаря!Правил съм я подобно на твоя начин,с прясно мляко дори,но това си е вече гивезелък, нали.А тоя път реших просто да я изпека,без екстри,полях я дори с мед, пък тя излезе голяма Тиква

# 104
  • Русе
labrex Благодаря!Правил съм я подобно на твоя начин,с прясно мляко дори,но това си е вече гивезелък, нали.А тоя път реших просто да я изпека,без екстри,полях я дори с мед, пък тя излезе голяма Тиква

Има шанс. Слагай й още захар и печи на слаба фурна. Simple Smile Накрая усили градусите на 220. Като гледам от снимката ти е от "белите" тикви - балки им казваме по нашия край. На тях винаги слагам много захар и накрая мед.  Simple Smile Има изпичане. Ето

Общи условия

Активация на акаунт