Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 27

• 130 313
  • 800
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Не знам как ги броят, едно към гьотере ми звучи това 13, може да броят и някои незадължителни, нямам представа.
Иначе лично аз на методи като тези на "Холиста" не вярвам твърде. Което не значи, че не бих разбутала ваксините да са малко по-разредени във времето и в малко по-късна възраст на детето. Не щото са причина за аутизма, а щото явно и те като всичко могат да дадат непредвидими странични реакции. Не че и в по-късна възраст не могат, но поне имаш по-укрепнал организъм, малко повече яснота към какво е чувствително детето, какви здравословни проблеми са се проявили до момента и т.н., и също, ако детето вече говори, може да ти каже как се чувства.

Последна редакция: нд, 27 мар 2016, 21:19 от Магдена

# 196
  • София
Аз прочетох на линка на римар, че са 13 в първите 6 месеца. Явно лъжат. А ако лъжат за такова основно нещо, за какво ли още лъжат на сайта. Нещо съмнителни ми станаха тогава.

Не знам доколко е верен броя на ваксините, но сложих линка, защото е дадено как влияят част от тежките метали. Както бях писала тези дни, при нас проблем е лития /който чупи скалата направо/ и арсена.

Имам позната, на което детето придоби болест точно от ваксина за нея, но не е аутизъм.

# 197
  • Пловдив
Възможно е, и аз познавам такъв човек - оздравял е, но е прекарал като малък болестта, срещу която са го ваксинирали, и лечението е искало време, мисля. Това си е също част от рисковете и не мисля, че е тайна или че се отрича.

# 198
Да, има хора, които не ги ''лови'' ваксината и се разболяват. Други се разболяват, но карат много по-леко болестта в сравнение с неваксинираните заболели. Като чета тоя сайт и ми намирисва на някакви анти-ваксини хора. Но щом им помага на някои, добре за тях. В тази замърсена околна среда какво ли не вдишваме, пием, ядем ...

# 199
  • Пловдив
Да, и това също, но аз и Римар имахме предвид да развие в резултат на самата ваксина някаква форма на болестта, срещу която е насочена ваксината (понеже ваксината съдържа причинителя, макар и отслабен). Явно и това се случва понякога.

# 200
Обръштам се към майкйте от Пловдйв с молба да мй препоръчат добра детска стоматологйчна клйнйка в Пловдйв, заштото на детето мй са се образувалй няколко карйеса й за леченйето йм мйсля да сй дойда до БГ! Благодаря Вй предварйтелно,,,

# 201
Как се справяте с ходенето на пръсти? С обяснения при нас не става. Идеи?

# 202

това е чисто физически проблем които е скъсяване на сухожилията.
и при двете ми деца го има. С каката не постигнахме успех. и досега ходи така - няма спасение. С малкия от три години работим с кинезитерапевт и имаме малък частичен успех. Правим упражения аз постоянно съм вперена в петите му, карам се моля напомням обеснявам че може да се получи изкривяване на гръбначния стълб, други страшни неща - няма полза. Не знам какво да те посъветвам. Сред моите познати сещо няма успели. Съжалявам че не мога да се изкажа оптимистично но това е положението. Направо ми идва да се застрелям.

# 203
⅞ ...and Happily Ever After, а при ортопед водихте ли детето? Може да има подходящи ортопедични обувки за корекция на походката и когато самото дете почувства облегчение само да се коригира. Когато за първи път сложихме стелки за дюстабана съпротивата беше много голяма, но постепенно той се усети че на самия него със стелки му е по-леко и сравнително бързо осъзна, че са му нужни и се научи сам да си ги мести от едните обувки в другите, когато е нужно.
По принцип производителите на обувки шият специални с вградени коригиращи проблемите стелки, съгласно протоколи от ортопедите. За всеки сезон се полага по един безплатен чифт, ако ортопед ви назначи такива обувки. Когато поисках такъв протокол ортопеда каза, че за дюстабана стелките са по-добри, а специалните подметки са за други проблеми. Може би именно за вашия проблем ще са добър вариант.

# 204
# 205
  • Бургас
Ако ходенето на пръсти е следствие  сензорно-интегративна дисфункция, най-добре да потърсите квалифициран терапевт...

# 206
Ако ходенето на пръсти е следствие  сензорно-интегративна дисфункция, най-добре да потърсите квалифициран терапевт...

Най често е това и пак дори и квалифицираните често са безсилни.какво ли не правихме освен гимнастиката, та чак стелки които да правят масаж на стъпалата и така да го стимулират да стъпва на пети. Обувки обхващащи глезена за да се затрудни повдигането на пръсти също имахме. Без полза. Но при децата от спектъра е лесно забележимо как неспокойни ли са веднага се вдигат на пръсти като балерини  и всякакви съвети и упражнения се изпаряват от главите им.

Упражненията които се правят са за разтягане на сухожилията отзад на глезена. Става с клекове , разтягания, прклякания със залепени за пода стъпала, работа на шведска стена .... Понякога си мисля че и да се разработят сухожилията докато има моменти на изключване  вглъбяване и притеснения няма да има подобрения. Това е като гризането на нокти или чопленето на пъпки...

Но да, наистина трябва да се изключи възможността за плоскостъпие.  И гимнастиката също е необходима..ние работим по проблема от преди да навърши 6. Казват че има подобрение но на толкова работа смятам че е нищожно. От година и половина освен при кинезитерапевта ходим на йога и на танци - еми какво да кажа има начини за преодоляване но явно при нас не работят...

# 207
  • София
Ходенето на пръсти беше много силно изявено при дъщеря ми. Два пъти ми се случвало психо специалист да ми казва, че тя е от аутистичния спектър и на въпроса ми по-какво съди - отговора беше "ходенето на пръсти"...и забавянето в говора. Според мен също е за кинезитерапевт. И много зависи и от емоционалното състояние. При моята дъщеря ходенето след около 6-7 годишна възраст стана поносимо и почти незабележимо. Но се появи леко гръбначно изкривяване. Заради него започнахме активна рехабилитация за разтягане на сухожилията, ходим всеки ден, най-вече през ваканциите, а през учебната години по 2-3 пъти в седмицата. Като ходи 10-15 пъти всеки ден на рехабилитация и се отпускат краката. Сега не сме ходили от 2 месеца заради смяната на сроковете и натоварване в у-ще и я гледам пак ходи с леко приведени колене. Между другото походката така премина при нас от на пръсти в едно ходене с леко приведени колене. Мога да дам на лични  координатите на нашата кинезитерапевтка  за консултация.

# 208
Здравейте и от мен , отдавна не съм писала. След като бяхме на добавки два пъти по три месеца видях голяма промяна - напредваме с говора и поведението се подобри. Преди месец съвсем случайно в нета намерих хомеопат който се занимава само с деца от спектъра. Записах си час и отидохме. След консултацията започнахме подготовка за детоксикация на ваксините която продължи две седмици. Сега приемаме 3-4 вида гранули по схема за детокцикация на ваксината ММР. Първата седмица беше кошмарна , но сега нещата са много по-добре , не смея да се похваля , но детето ми буквално се върна. Искам да питам някой правил ли е такава детоксикация с хомеопатия или по друг начин?

# 209
Здравей bebetopm, oт около 2-3 месеца сме на гранули ожбаче на boiron, защото имаме хомеопат който ни лекува с такива и детето има мнопго голямо подобрение, но има и усилена работа с него. Даже правихме изследвания за тежки метали и примерно оловото беше много малки нива, не съм сигурна обаче на хомеопатията ли се дължци.
и аз искам на класически да идем, но май са в Бургас или Варна, вие при кого ходихте. Моето дете ена 3 години и 3 месеца, твоето на колко е.

Общи условия

Активация на акаунт