Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-7

• 108 653
  • 824
  •   1
Отговори
# 90
Има спешна услуга-ВЕДНАГА.Плаща се ,но не е дребна сума.

# 91
Това ми се видя забавно и реших да го споделя тук:

Докъде сме го докарали с търсенето на квартира: Брокерско-български речник:
симпатичен - малък
обширен - коридорите са помещенията с най-голяма квадратура
уютен - малък и тъмен
солидна сграда - предвоенно строителство
ателие - мазе или таван. почти сигурен мухъл!
комуникативен - може и да има спирка наблизо
централна локация - всичко от гара Подуяне до Кръстова вада
аристократичен - неремонтиран
втори етаж - партер над гаражи
дизайнерски - с ново обзавеждане
след основен ремонт - има боядисана стена някъде в апартамента
тераса - парапет пред прозорец
истинско бижу - с мебели от чалготека
Екзотично място- в циганската махала
на оживено място - трамвай минава почти през хола

# 92
има и артистичен - обикновено мансарда с шантаво/шарено обзавеждане и липса на стени с ъгъл 90 градуса помежду им  Grinning

# 93
Хахахах, без майтап, почти всичките съм ги срещала Laughing
А в циганската махала беше написано "специфична локация" Joy

# 94
Не мисля, че има някакво значително поскъпване на наемите, може би има по-голямо предлагане и може би някои от исканите наеми да не са много реалистични.

Напротив, поскъпване има. Ето, един пример:

http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a145511248417052 … k=24h5gl&f1=1

Това е ЕДНОСТАЕН!!! апартамент, при това за тотален ремонт и му искат 45 000 евро! Преди година-две-три, за такъв апартамент обявяваха максимум 35-36 000 евро  Peace

# 95
Точно си написала "МУ ИСКАТ" 45000 Е, а кой ще ги даде? Реално цената му е каквато си е била и преди 3-4 години.

# 96
  • София
ние с  jfjallen за наеми си говорихме.

# 97

Може ли по-запознатите да дадат мнение за това ЕПК.
http://imoti.net/tristaen-apartament-sofia-lagera--anno2579276.html

Сестра ми е го е харесала, точно до ТЕЦ-а в Лагера. За тотално изриване е, но тя е на мнение, че за тези пари и квадрати си струвал. КАк ви се струва на вас цената?

Здравейте. Не съм се включвала до момента в темата, но отдавна я следя.

От снимките на имота ми се струва, че става въпрос за блок 42. Ако е така, внимавайте много. В блок 42 от години има проблем с психично болен мъж, живеещ на осмия етаж, който притеснява съседите си. Живея в съседен блок и многократно съм го чувала да крещи от терасата, да псува и хвърля предмети. Разхожда се по етажите, тропа по вратите. Познаваме се със съседите от блока, хората живеят в страх. Случаят беше отразен и в медиите преди време, ето една статия:
http://frognews.bg/news_67297/Pobarkan_terorizira_j_k_Lagera_s_bradva/

Извинявам се за нахлуването си в темата, както и ако случайно съм объркала блока, но не можех да не предупредя.

Хубава вечер на всички и успех с намирането на мечтаното жилище.

# 98
ние с  jfjallen за наеми си говорихме.

ooooh! То вие хубаво за наеми си говорите, ама кой да прочете.  ooooh! Blush

Аз имам един такъв въпрос... Почнах да се оглеждам за апартамент. Засега само прехвърлям обявите, но не много сериозно. Ако харесам нещо, ще идем да го видим с приятеля ми, но и двамата сме голи и боси и можем лесно да пропуснем разни замаскирани проблеми. Дали има специалисти, които биха се ангажирали с придружаване за оглед? Не говоря за брокерски услуги, а нещо като приятел, на когото имаме доверие, но вместо приятел, специалист, на който ще му се плаща за консултацията да посочва добрите и лошите места на имота.  Thinking

# 99
Здравейте, аз също не съм се включвала до момента, не търся, нито продавам жилище в момента, но се интересувам от темата по принцип. Евентуално след няколко години ни предстои покупка на по - голям имот и се подготвям от рано.  Blush

Бих искала мнение за тази строителна фирма   http://idea-bg.net/buildings.php?id=39

Аз живея в момента в жилище, построено от същата фирма. Собственичката живее в същата сграда. Какво по - точно ви интересува като информация? Ние сме изключително доволни, много сериозни хора, които държат на качествените неща. Вече 3-та година сме тук, до сега винаги са се отзовавали на леки рекламации, които сме имали към тях.
Живеем на първи жилищен етаж, външен апартамент (не е мои избор, за съжалние). Апартаментът, учудващо е много топъл. Северозападна стая без отопление държи температури около 15-16 градуса на студено време. Над нас апартаментът все още не е обитаем. Разбира се, като почти всяко ново строителство има недомислици, но всеки знае за себе си какви компромиси е склонен да направи със себе си.

# 100
  • София, Bulgaria
Преди 3 седмици, за съжаление не успяхме ние да купим панелна гарсониера до Общината Младост 3,  на ет.5, външна стена на хола,  преустроена, като кухнята е изместена на усвоената тераса към хола. Имаше за ремонти, но не големи. Офертна цена 41500Е, 9 огледа първия ден, 3 ма желаещи да я купят на офертна цена с поемане на разходите.

# 101
  • София
Преди 3 седмици, за съжаление не успяхме ние да купим панелна гарсониера до Общината Младост 3,  на ет.5, външна стена на хола,  преустроена, като кухнята е изместена на усвоената тераса към хола. Имаше за ремонти, но не големи. Офертна цена 41500Е, 9 огледа първия ден, 3 ма желаещи да я купят на офертна цена с поемане на разходите.

Колко кв.м е и коя година на строителство е гарсониерата?

# 102
  • София, Bulgaria

Колко кв.м е и коя година на строителство е гарсониерата?
44кв. , 1982г

# 103
  • Сф
Скрит текст:

Може ли по-запознатите да дадат мнение за това ЕПК.
http://imoti.net/tristaen-apartament-sofia-lagera--anno2579276.html

Сестра ми е го е харесала, точно до ТЕЦ-а в Лагера. За тотално изриване е, но тя е на мнение, че за тези пари и квадрати си струвал. КАк ви се струва на вас цената?

Здравейте. Не съм се включвала до момента в темата, но отдавна я следя.

От снимките на имота ми се струва, че става въпрос за блок 42. Ако е така, внимавайте много. В блок 42 от години има проблем с психично болен мъж, живеещ на осмия етаж, който притеснява съседите си. Живея в съседен блок и многократно съм го чувала да крещи от терасата, да псува и хвърля предмети. Разхожда се по етажите, тропа по вратите. Познаваме се със съседите от блока, хората живеят в страх. Случаят беше отразен и в медиите преди време, ето една статия:
http://frognews.bg/news_67297/Pobarkan_terorizira_j_k_Lagera_s_bradva/

la_mademoiselle, много ценна информация, която брокерът едва ли щеше да сподели. Много благодаря  bouquet bouquet
Въпросният апартамент от обявата е в съседния блок 43, но е достатъчно, че толкова на близо има нестабилен човек. Не се знае в кой момент ще почне да хвърля предмети от тераста по минаващите отдолу, или пък ще почне да обикаля с брава около блоковете.

Последна редакция: чт, 11 фев 2016, 11:41 от Miraj*

# 104
  • Sofia
За тези цени има няколко фактора. Един господин по телевизията обясняваше ръста на продажбите през 2015, с това как много българи се били замогнали, а икономиката демонстрирала голям подем!?!

Но според мен причините са много по-прости и за съжаление са кратковременни (за съжаление, не за цените, а за българската икономика и замогването на хората): нестабилност в банковия сектор (КТБ), както и много ниските, направо безумни лихвени проценти. Т.е. много хора си взеха парите от КТБ и другите по-рискови банки и от страх да не ги загубят, влагайки ги на влог другаде предпочетоха да инвестират в "сигурния" пазар на недвижими имоти (все едно 2007ма - САЩ беше преди 100 години). Другата причина също е очевидна - нулева доходност от влоговете. Но това да въртиш бизнес с отдаване под наем също не е лека задача и според мен не е за всеки. Но в крайна сметка е нормално хората да предпочитат да складират парите си в имот пред това да се занимават с истински бизнес.

Но, както отбелязах целия свят е в рецесия, като в момента силно се забелязва ефекта в Китай - масови инвестиции в имоти показва само наближаваща буря и криза, а не просперитет. С други думи хората, които могат да си позволят 2-ри, 3-ти апартаметн в момента в който ги закупят, пазара си умира на същия брой сделки преди кризата с КТБ.

Общи условия

Активация на акаунт