Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-7

• 108 624
  • 824
  •   1
Отговори
# 60
То на мен не ми трябва спешно и по-скоро идеята ми е да спестявам, колкото мога следващите няколко години и после да тегля кредит, който да изплащам с наем от апартамента, в който живея в момента, вместо да го продавам  - вярно, има лихви, но накрая ще имам две жилища, без да посягам твърде много на заплатата си за целта. Ще го мисля де, не ми е спешно, просто исках да видя как вървят цените и останах неприятно изненадана.  ooooh!

# 61
  • София, Bulgaria
И аз вече мисля, че няма да успея с покупката на жилището, в което си представям, а именно с 3 спални и хол с кухненска част и обитаем таван в същите райони + част от Лозенец и евентуално Медицинска академия. Цените верно много скочиха и ще трябва да се впуснем в приключението продажба на един апартамент и веднага покупката на друг с доплащане, което ми се струва голямо късане на нерви.

Не е толкова страшно, необходима е стройна организация. Една голяма част от хората именно това правят: Продават и купуват!

# 62
  • In the shadows of my mind
Тристаен апартамент в Хладилника, който не съм вярвала, че ще видя  Crazy Laughing

# 63
Аз го гледах като 2-стаен преди време. Почудиха се как да го представят този боклук. Реално това е някакво ателие - едностаен апартамент на предпоследен етаж с все още не потекъл таван.

# 64
  • София
Тристаен - 50кв.м, като стаите са всъщност обособени кътове.  Laughing
Креативен брокер, няма що!

# 65
  • оттам, откъдето започва България
Браво, успяват хората да докарат три стаи от 50 кв. м., а на мен 63 кв. м. двустаен ми се струват малко.  newsm78 Всъщност за двама си ни е добре. 

# 66

Наглостта на някои няма измерение!!!! Тристаен..... Shocked Shocked Shocked

# 67
  • София

с все още не потекъл таван.
Може пък да си тече и мухлясва, но да е умело маскиран заради огледите.
Сефте...

# 68
От доста време го обмислях и преди 10 дни обявих апт за продажба / София - търсен квартал.
Какво последва за тези 10 дни.
Обаждания и предложения САМО от брокери и агенции.
Доста хора минаха да погледнат апт.
Смея да твърдя че си струва, подходящ етаж, разпределение, квартал, метро, ИЗГЛЕД и т.н.
Цена съобразена с пазара в момента.
До момента нито едно индивидуално обаждане.
Само предложения за съдействие. Но и това не помага.

Особености
- Преди да го обявя погледнах на сайта - имаше само 4 много подобни имота.
Единственото общо беше броя на стаите.
След моята обява се появиха два апартамента без снимки / само с логото на агенции /  със сходно описание и на цена с 20 % по ниска. Изводите за вас.

И още едно може би случайно съвпадение - на една от агенциите / известна / дадох имейл да изпратят параметри на евентуален бъдещ договор.

От тогава всички писма в тази поща биваха прочитани, но не от мен.
 Не ме гони параноя, но е интересно съвпадение. Тази поща не я давам често, и няма нищо интересно в нея

Моят извод - или българина вече иска друг да свърши работата, или всички приказки за възходящ пазар са меко казано преувеличени.

Успех на търсещите.
Както се казва - Който търси, намира.

# 69
  • София
Напиши в темата къде и какво продаваш, има доста хора /аз вкл/, които търсят. Не се знае от къде ще се появят точните хора.

Да се запиша и аз тук от позицията на купувач. 2ра седмица започва и още нямам дори оглед организиран. Аз пък имам чувството, че 90% от обявите са нереални, изтекли, фалшиви или просто на брокери и продавачи не им се занимава  Laughing

# 70
Напиши в темата къде и какво продаваш, има доста хора /аз вкл/, които търсят. Не се знае от къде ще се появят точните хора.

Да се запиша и аз тук от позицията на купувач. 2ра седмица започва и още нямам дори оглед организиран. Аз пък имам чувството, че 90% от обявите са нереални, изтекли, фалшиви или просто на брокери и продавачи не им се занимава  Laughing
не искам да пиша в темата обстойно за да не получа БАНан
Който търси, намира

# 71
Напълно те разбирам,защото с мен се случва абсолютно същото!!! И аз съм продавач, но решението за продажбата не е свързана със състоянието на  пазара в момента. В началото не знаех и описах тук имота, но беше изтрит на 5-тата минута(явно има правила за обяви). В никакъв случай не е боклук. Истински голям тристаен апартамент в хубав район, тухлен. Но на обявата освен агенции, никой друг не е звънял. И понеже съм го пуснала на доста по-ниска цена от сградите наоколо.,които се строят-  имаше доста търсене От агенции. Идват уж с клиенти, а всъщност искали да го видят и снимат и така се завъртат 10 обяви едни и същи??? Пълен абсурд. Не знам какво е това търсене, аз не съм го усетила.

# 72
  • София
А какво ви пречи, че агенции искат да продават имота ви?
Да, наясно съм с комисионното. Но просто си определяте ваша цена и държите на нея.
Ако не е спешно, разбира се.

# 73
А какво ви пречи, че агенции искат да продават имота ви?
Да, наясно съм с комисионното. Но просто си определяте ваша цена и държите на нея.
Ако не е спешно, разбира се.

Ооо не, не може би не съм се изразила правилно.Идеята ми изобщо не е да влизам в спорове, просто споделям това,което ми се случва. Аз на цената си държа и не ми е спешно.Просто агенциите не водят клиенти.Звънят ,че имало търсене , правим оглед с клиенти,а КЛИЕНТИ НЯМА!!! Брокера идва и казва,че искал да го види и да го снима. и повече не звънят от тази агенция. След два дни е следващата и така си мина един месец.

# 74
  • София
От 3 седмици интензивно търсене, звънене, работа с брокер не можем да стигнем до оглед... 10 имота имам набелязани, като 3 от тях ако са реални и отговарят на показаното бих взела веднага /1 от 3те де Simple Smile / Или апртаментът е уж капариран вчера, или има наематели и не е удобно за оглед, или отсрещния брокер изчезва в деня на уговорката. За купувачи не знам дали има, според мен имоти няма   Crazy

Общи условия

Активация на акаунт