Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - ТЕМА 4

• 64 382
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
  • Cyprus, Пловдив
Привет, писала съм и в предишните теми, но не често, така че няма да се представям  Grinning bouquet
Линдичка , много полезна за мен информация си дала, защото и аз в момента съм в същата борба  Tired
Неплащането на издръжка е едно на ръка, моля за съвет в друг казус  Praynig
Вързах се на празните обещания на БНД, че ще ми направи пълномощно на детето да идем лятото на почивка в Гърция, почивката е уредена, платена, хубаво ама към днешна дата му скимва, че няма да ми прави пълномощно, защото така си решил  #2gunfire
Опитах със заместващо разрешение от съда, но адвокатката е категорична, че няма да сме готови до лятото, все пак ще го започна това дело, за да взема разрешително до навършване на 18г.
Реших да опитам с добро и да му се моля, но и това не дава резултат...

# 136
  • shumen
Лъки,и твоята не е лесна.Аз затова не вярвам на нищо на нашия БНД,защото все лъже.Ето вече 2 години не сме заедно,но при него остана зимната количка на детето и едно колело и все казвам да ги донесе като идва,но не и не.Е,отидох днеска и му купих колело,няма да чакам да го донесе той онова,а количката искам да я продам,но все я забравил.

# 137
  • София
Вързах се на празните обещания на БНД, че ще ми направи пълномощно на детето да идем лятото на почивка в Гърция, почивката е уредена, платена, хубаво ама към днешна дата му скимва, че няма да ми прави пълномощно, защото така си решил  #2gunfire
Опитах със заместващо разрешение от съда, но адвокатката е категорична, че няма да сме готови до лятото, все пак ще го започна това дело, за да взема разрешително до навършване на 18г.
Реших да опитам с добро и да му се моля, но и това не дава резултат...

Ти си ходила на адвокат така ли?
По мое мнение детето няма нужда от пълномощно. Има ли то валиден паспорт?
Пълномощно ти трябва на теб за да му направиш паспорт ако няма, а за пътуването ти трябва декларация-съгласие от БНД с позволение за пътуване в страни от ЕО
Аз имам такава декларация в която е добавен текст за изваждане и подновяване на документи, с която в паспортното успях да извадя паспорт.
Искаха ми упорито пълномощно, но аз им показах текста в декларацията и след малко киснене и обясняване на гишетата успях да извадя.
Ти обаче доколкото разбирам нямаш нито декларация, нито пълномощно, нито паспорт на детето.
Съвета ми е - почвай делото и може да не е лятото , но поне все някога ще излее с решение съда!

# 138
  • Cyprus, Пловдив
Линдичка, паспорт има, тамън два Simple Smile
Под пълномощно имах предвид точно тази декларация, за която ти споменаваш. Иначе си права - почвам делото и когато-тогава.
danaeka, явно и вашето БНД е като нашето, при тях не важи нито обещания, нито дадената дума  ooooh!
Най-ми е болно как през цялото време не съм казвала лоша дума на детето и винаги с добро съм говорила за баща му и сега с тази случка, малкия сам си казва, че щом баща му не го пуска ще спре да го обича и не иска да го вижда.

# 139
  • shumen
Лъки,и аз съм същата.Лоша дума не съм казала на детето за БНД,все с добро съм говорила,а той се прави.Ето,днеска детето ми вика,мамо,защо тати не ми даде онова колело,а купуваш,викам ами какво да ти кажа,няма да го даде,сякаш той ще го кара.

# 140
  • Шумен
И нашия БНД се проявява пред децата, обещава едно после удобно "забравя", не разговаря с малките или ако им говори то са неща които не обсъжда с никой и само обърква децата (беше им обяснявал как аз ще ги изоставя, как жена му ще ги гледа и ще се грижи за тях). Дразня се не на нехайството (той си е такъв) а на безотговорността към собствените си деца. Последно снощи се изцепи пред тях. Имахме уговорка да си разделим разходите покрай завършването на детска градина, променил си мнението явно. Изказа се пред децата, че нямал пари и пак бързал (това като ми ги доведе), после малките ми обясняваха как тате имал пари и му останали след като платил сметката в ресторанта. То остави това, но без да ги подготви (аз също не знаех) ги завел на важно за него събитие (сгодил се), после въпросите към мен без да имам отговори  ooooh!
Напоследък му насъбрах, кога ли няма да издържа и ще избухна  Confused Е за такъв човек май моя подход да не говоря никога за него пред децата е по-добрия вариант, като нищо хубаво не мога да им кажа за него.

# 141
Аз пък честно ти се чудя на акъла при всички тези несгоди, защо стоиш при родата на мъжа си?Защо не си вземеш децата и не отидеш при твоите роднини.Поне няма да имаш проблеми с БНД.Иначе проблеми има навсякъде.Едно е аз да си ги създавам, друго е някой да ми образува нерви и да ми създава проблеми.

# 142
Като ви чета все повече се чудя някои хора имат ли изобщо акъл  newsm78 Най-грозното нещо е да настройваш детето против някого или да поставяш другия родител в неудобна ситуация (да се задават въпроси без отговори...)  Crazy

При мен все още няма развитие, сделката с ап. се бави и бившия е още при мен... съответно се изнервяме всички...

Вчера се изпокарах и с майка ми по повод р.д. на малкия  - тъй като тя няма да е в БГ на самия ден, а и не иска да вижда свекървата (разбираемо), реших да празнувам р.д. на малкия първо тук със свекървата и с братът на бившия (и сем. му), а после в Пловдив с майка ми... и майка ми избесня защо съм щяла да каня свекървата... #2gunfire сигурно има право, но за мен тя все пак е баба на малкия, а опцията да празнуват р.д. без мен не е приемлива... все пак искам да присъствам на р.д. на сина си!  newsm78 Вие как организирате рождените дни?

# 143
Аз каня само деца.В повечето случаи моите родители ги черпя след ден/дни у дома.Със свекърва ми бих постъпила по същия начин.Това го правя от първия му РД и никой няма очаквания.Те старите, какво точно ще правят на детския РД? На тях маса им слагам отделно друг ден и у дома.Ако не желаят така прав им път.

# 144
  • Шумен
Всеки си знае положението и кой къде и защо стои си е негова грижа. Мислех че темата е за споделяне а не да се нападаме, нали? Както и да е, всеки си знае неговото....
Хубав ден ви желая!

# 145
Жал ми е за деца.Не ми изглежда нормално това как се държат с тях.Но не ми е понятно, защо им ги даваш.Ти трябва да си ги защитиш няма кой друг.
Не съм искала да съм груба към теб.Реагирах по емоционално,защото наистина ми е жал за децата и тормоза който търпят от родноните на мъжа ти.
Излизам от темата за да няма сърдити.

# 146
  • Шумен
Не съм сърдита и няма нужда заради мен да излизаш от темата.
Общо взето не искам да пиша тук точно какво се случва в моя живот, по лични съображения. Яд ме е на БНД, че използва децата. Голяма част от атаките му успявам да усоетя, но не винаги ми се получава. Ограничила съм контактите до минимум според ситуацията.

# 147
  • shumen
Аз затова си взех детето и се изнесох при нашите,че да не му търпя номерата на БНД.
Анимал,аз също като Десито.На детския рожден ден каня само деца,а ако родата реши да се събираме го правя в друг ден.То при нас сме само ние,свекървата и така наречения БНД нямат и намерение да идват за такива поводи.

# 148
Аз нямам много познати (близки) с деца, които да каня... а и проблемът при мен е, че БНД и свекървата държат да присъстват (даже искат да сме всички заедно, но майка ми не иска и да чуе)... тази година ще се прежаля пак да сме всички, но догодина може би и аз вече ще направя само детски р.д и другите да се оправят  Whistling

# 149
Аз бях в такава дилема за РД. бнд и фемили организираха и поканиха мен и родителите ми- все така сме се събирали. Не отидохме, щото новата кака беше там. Иначе не ми дреме. Обаче сега си промених мнението. Няма аз да се съобразявам и да липсвам от празника на детето си. Догодина отивам, ако ме поканят де. Станал е скандал как така мен ме няма, свекъра е още бесен на бнд и все го споменава. Имало е деца, които пък аз събрах след няколко дни да празнуваме.

Общи условия

Активация на акаунт