Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - ТЕМА 4

• 64 380
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
Сега ще погледна имунизационния календар,но съм почити сигурна,че на 6г е реимунизацията на тетраксима, а на 7г е манту и БЦЖ.
Затова попитах защо манту?
Аз не го водя на профилактични прегледи.Като ми трябва бележка го вземам с мен и тогава го вижда.
А аз имах предвид,че не искам да го реимунизирам.Говорих с докторката и тя не ме притиска.И бележки ми дава,че е ваксиниран.Не ме кара на сила.

Ето
http://календар.com/imunizacionen_kalendar.html

# 121
Хм, и аз искам лекарка, която да не ваксинира, но да дава бележки...

# 122
Той досега има сложени всички ваксини.Детето се развива добре психически и физически.Няма изоставания в говор,развитие и т.н.
Затова не искам да го обременявам с ваксини вече.
Поне досега и засега боледува много рядко и леко.Варицелата я изкара със 7-8пъпки от типичните за варицела.Другите бяха ситни и не много.Нито ден температура и не се е чесъл.Това ни е най-сериозното и дълго боледуване -5 дни.
Затова сякаш не искам да го ваксинирам.

# 123
  • Шумен
И при нас без ваксини няма бележки и мерене на всеки 6 месеца.
Миша искара така леко Варицелата имаше точно 5-6 пъпки общо (на лицето и излезе само една на върха на носа), не вдигна Т, не отпадна, аз като ни сложиха диагнозата не вярвах че е това (заведох я с една разчесана и още една пъпка до нея на гърба все пак лекар да я види). Като оздравя си казах "Това ли било, то не било страшно", после сто пъти съжалих за тези си думи сестра и 2 седмици по-късно искара Варицела със всички екстри и висока Т от първата пъпка  ooooh!

# 124
Ами мога да ти предложа нашата докторка  Laughing
Винаги се съобразява с мен.Не изпада в дребни подробности.Ако е за кг. и ръст може и по телефона да и ги кажа.Ако искам направление дава.За кръв и урина, когато поискаш.Както. моя не е боледувал и и кажа да ми даде за кръв и урина ще ми даде без да е болен.Вдига си телефона.Насочва ме към конкретен доктор, ако я няма.И това е за всички.Много майки са записали децата си при нея.За мен е важно,че не е на смени,а по цял ден.Само петък е до 14 ч.
А аз лично имам друга докторка,която обожавам.На нея плащам на частно.Тя и през ноща идва, ако трябва.Но от дълго време само се поздравяваме.И дано си остане така.

# 125
  • shumen
И аз искам такава докторка.
Ние без туй ходихме на преглед,че беше болен и тогава минахме и консултация.Аз,ако беше иначе само за нея,нямаше да го заведа.Поне не сега в това болно време.
Деси,и аз съм на мнение да не го ограничаваш щом изразходва енергия.
moonlight_80,и аз нося все нещо.Боклуците ги бях ограничила зимата,но сега като са повече навънка няма как.Ето тази вечер викам размина се с боклуците и едно момиченце извади солети и даде и на него.Че и цял пакет омете.

# 126
  • София
Здравейте!
Абе знам си аз, че от мунската тема не трябва да излизам Simple Smile
Чак сега видях темата и се чудя ли чудя защо нямам известия за нови  отговори. Пък то тя била нова. Че и отпреди 2 месеца.
Уффф, мно'о съм зле! Blush
Та вече съм тук, де. Отивам да ви дочета

# 127
  • София
Ми Светулчице трябва за теб един бутон за известяване за нова тема на всички в групата  bouquet или пък директно преместване ако се опитваш да пишеш в старата и упорито не ти дава Simple Smile
Тука обсъдихме всичко - меню, имунизация и т.н и т.н
Аз не се включих в дискусията за имунизацията де, но мога да почерпя по един виртуален бонбон затова, че се преборих НАЙ СЕТНЕ с Районния съд

За да се изиска изплащане на издръжка от баща чужденец гражданин на страна от ЕО е нужно:
1. Да заведа дело в България (Софийски Районен съд)
Отсъдена бе издръжка Х лева (моята беше минималната тогава 85 лев/месец)
2. Да извадя изпълнителен лист от Районния съд
3. ......никакво плащане на издръжка от страна на БНД преди и сега
4. Да отида в Министерство на Правосъдието в дирекцията "Международна правна закрила на детето и международни осиновявания", където след като подадох молба с описание ситуацията получих писмо от тях в отговор. Усетих се да отида до министерството  чак 3 години след като излязоха решенията и изпълнителния лист.
5. В писмото ми изискват 4 документа:
- молба към министерството,
- решение преведено и легализирано,
- удостоверение по европейски регламент преведено и легализирано
- опис на пропуснатите вноски от бащата
6. След 3 месеца ходене по мъките в Районния съд за изваждането на заверен препис от решения и удостоверение по европейския регламент сега вече мога да пристъпя към превод и легализация на документите и да изпратя целия комплект на Министерството, а те от своя страна на Министверството на правосъдието на страната от ЕО, където живее бащата
7. в 31 дневен срок от изпращането на документите страната по местоживеене на бащата трябва да отговори какви мерки са взети и евентуално да има някакво развитие.

Сега съм почти стигнала на точка 6.  Tired

стискайте палци и ако някой има въпроси съм готова да отговарям ,защото вече 4 месеца само с това се занимавам и станах експерт. Имам бланки, материали, име на документа (всичко)

Свърших с изповедта  Joy Joy Joy

Последна редакция: пт, 25 мар 2016, 16:06 от Линдичка

# 128
 ooooh! Ужас. Стискам палци!!!
Аз така избеснях снощи. Идва бнд и ми се казва че майка му днес ще вземе малкия от градина и отивали уикенда при нейната майка. Всичко щеше да е ок, ако не беше казал че свеки е на банкет тази вечер и Теди ще го гледат прабаба му и леля му. Малко съжалявам вече че не го пуснах- там поне ще поиграе с братовчедчето си, ако е гадно времето да се чудя къде да ходим, ама пък не съм изкарвала уикенд с детето си не помня откога. Издирвам къде е багажа, баща му го оставил на свеки, аз й затрих номера, свекъра каза че не бил при него в хотела, както беше уговорката, цирк. С това разнасяне детето има девет!!! пижами вече. ще се гръмна.

Бях забравила унизителното "на колко сте години"като си търсиш работа.

# 129
  • София
Ауууууу - ами то това с багажа е отвратително.
Аз се чудех защо майката на брат му на малкия ме молеше да събирам дори мръсните дрехи на детето в плик и да ги слагам в раничката му когато баща му го изпраща в къщи.
Това после си го обясних - когато се оцапваха дрехите БНД ги мяташе за пране и после забравяше да ги добави към багажа и жената събираше анцузи и пижами с месеци. Къде е долнището, къде е единия чорап, къде му е пижамата, която му купих миналата седмица и т.н и т.н
Бая неприятничко е нон стоп да купуваш и да се опитваш да комбинираш дрешките и като пратиш детето с тях да ти ги върнат половината (ако изобщо някога ги върнат)  Crazy Crazy Crazy

# 130
  • София
Отивам в мунската тема:
Та влизам днес в офис на Теленор, за да ги попитам нещо за телефона ми. Към мен се приближава  млада госпожица, на тебелката на която пише "Управител".  Усмихвам се и в мозъка ми вече звучи "Добър ден, имам нужда от съдействие", когато от устата ми излиза:
- Добър ден, имам нужда от управител...
Опулването на гопожицата беше ясно, а аз прихнах да се смея.

# 131
  • София
 Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Верно си за мунска управителолюбке  hahaha

# 132
Уха,Линдичка ти направо,като експерт звучиш.И безпроблемно стигане до края.
Аз проблеми с багажи нямам.Но ми се струва много изнервящо,защото аз съм много подредена и ако липсват дрехи,чорапи много се изнервям.Ако не са подредени,сгънати....,а на Дари бабите,майките,лелите ме ужасиха.Взема бащата детето и го води да го види бабата, а тя го води при прабаба и леля....и това за една събота /неделя ли се случва?Как си почива детето?Кога е с баща си?Или нещо не разбрах...

# 133
Още по- бясна съм. Оказа се че след банкета на свеки днес, утре пътувала за Калофер- малкия при майка й. И аз излязох виновна- свеки се била разбрала с бнд за гледането, но аз съм казала че не го пускам.И казвам й аз- уведомена съм при свършен факт. Куцала ни комуникацията със сина й. Ами куца, като мълчи като г.з. Ако можеше, щеше да ме убие с поглед тази жена.
Взех си го де. Свекъра само дето не ревна. бнд бил на пампорово с циганката. На мен каза че ще е на РД на брат си извън града.
И за капак- карантина в групата, скарлатина. Има един обрив, да видим.

# 134
  • shumen
Светулчица,добре дошла.
Линдичка,направо си експерт.
Дари,да,то все ние сме виновни за нещо.
За скарлатината-дано не се е заразил малкия.
При нас пък БНД не е идвал отдавна.Преди 2 седмици се обади,че уж ще идва,казах му добре,но детето беше болно и се отказа.Миналата седмица искаше пък в Неделя да идва,после се обади,че било студено,нямал да дойде,защото искал да го води навънка.Тази уж се обади В Сряда да идва,сега пък ми звъни тази вечер,че нямало да идва,било валяло и пак студено.Викам,абе ти все си намираш оправдания да не дойдеш да го видиш и той като почна,няма спиране.

Общи условия

Активация на акаунт