Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - ТЕМА 4

• 64 376
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
  • shumen
То и моя яде,но не му стига в детската и се връща гладен.Ама и те колко ли им дават,че и да им стигне.

# 106
Моята майка, детска учителка, е възмутена от храната в градината ни. Според нея не било ок след. закуска да е кремче или булгур, сладък някакъв. То и аз съм възмутена- зеле готвено, боб, риба, една закуска дето не съм я чувала даже и не я помня каква беше, супа със сирене, тотални буламачи през повечето време. И като каже директорката- ама ние купуваме от скъпия салам, по 7 и нещо.
Съгласна съм че не трябва да им се повтаря менюто две седмици, ама то- никаква креативност.

Линде- и ние ядем краставици понякога. Две много ли са за една вечер? newsm78

# 107
  • shumen
Дари,права е.
Аз сутринта се загледах в менюто и за днеска е:закуска-макарони със сирене;обяд-зеленчукова супа;маслини с ориз;морков;а следобедна закуска-домашни курабии и аирян;От всичкото моето 100%ще яде сутринта;на обяд само маслините с ориз и след обяд.

# 108
а, да, пропуснах пицата и пастата (всякакви макарони/спагети/кус кус) - тях ги омита с удоволствие... Simple Smile

# 109
Ами да, понеделник е веге ден, след уикенда. Grinning Поне са го измислили- след плюскането събота и неделя, понеделник- пост и молитва. Молитва на майките- да са хапнали нещо децата. hahaha

п.п. Като каза макаронени. Иска една неделя закуска макарони, ама като на градината. Той не яде макарони в нас. С такова желание ги направих, то масълце, сиренце, отделно една купичка със захар.
Изяде три лъжици, не били като на градината. #Cussing out Сигурно съм прекалила със сиренето. Mr. Green

# 110
  • София
Линде- и ние ядем краставици понякога. Две много ли са за една вечер? newsm78

Дари аз му давам колкото иска, но не ми е много спокойно...кой знае колко химикали има в тия краставици...беля ги режа ги, слагам им малко сол и зехтин и ги ръфа! Понякога изяжда краставица на вечер...може и повече да са! По-добре краставица отколкото някакви сухоежбини в които така или иначе повече изкуственяци има...

# 111
Палав е и е подвижен.Излизаме много.Кара колело,скейт,рита топка....все мъкна нещо.Затова може би не пълнее.
Например вчера яде супа спанак,салата от четвърт зелка(не голяма) +един домат,три сандвича с кайма и кашкавал,половин кофичка кис.мляко и парче и половина бисквитена торта.Това си го пожела сам.Малко след това изпи две чаши от смлени и изцедени пресни плодове сок.
Плодове и зеленчуци много яде сурови,но те не са проблем.
Яде половин кг пилешки пържоли с гарнитура зелен боб или ориз ,таратор (една купа),салата от ябълка и моркови(чиния за големи) и една купа мелба,като втората я прибирам половината.
Не знам.Много ми се вижда.Не ми свиди,но да не му стане нещо.
Яде всичко.

# 112
Аз днес малко като черна станция, ама имам свободно време.
Деси- ок е според мен за подрастващо дете. Е, множко ми се вижда, ама на втори прочит ... Пържолите за цял ден, нали?

# 113
Моята девойка също много похапва. Яде всичко, но след градина е вечно гладна  и до вкъщи не издържа, явно не са им достатъчни порциите и нося  закуска или сандвич, които яде по пътя. Вечерята отделно. Супите в последно време не ги иска. Мляко, домати, лютеница и плодове  много обича. Добре, че не й се лепи, просто е по-висока за възрастта си.
Деси, според мен не го ограничавай от храна. Не е чак толкова много, щом я изразходва тази енергия.

# 114
Аз днес малко като черна станция, ама имам свободно време.
Деси- ок е според мен за подрастващо дете. Е, множко ми се вижда, ама на втори прочит ... Пържолите за цял ден, нали?
Пържолите са за обяд или вечеря.Като реципрочно за обяд или вечеря яде почити същото количество от нещо друго.Хляб не предлагам на тази цялата храна.Той и не търси де.Ами и на мен много ми се вижда.Ще поизчакам да видя и ако се запази, като тенденция ще мисля какво да правя.Ама колко време да чакам не знам.
Между храненията не яде нищо друго.Плод или зеленчук -да.Не обича сладко.Не яде чипс, солети,пуканки,близалки,вафли,дребни сладки,торти...та може и затова да яде толкова на основните хранения.Не знам.

# 115
  • Шумен
Честита пролет и от мен!

Заговорили сте за хранене направи ми впечатление, че и близначките започнаха по-добре да се хранят последните 2-3 месеца. Очаквано дръпнаха и на ръст и на тегло в резултат на което Simple Smile Готвя им каквото си пожелаят. Само гледам леко да огранича желанието им към бобовите, газовете им докарват колики и болки в корема  ooooh! Но пак поне 1-2 пъти в месеца им правя любимата леща, ей това ни е любимата манджа към момента  Rolling Eyes Зимата успях да огранича и боклуците (чипсове, снаксове и т.н.), единствено от време на време пуканки си правят сами в микровълновата Simple Smile

# 116
Деситоо колко са високи и колко тежат момичетата.Гледам на една възраст са с моя?

# 117
  • Шумен
Ние винаги сме били на долната граница за тегло, Вали е най-лекото момиче в групата (ако не бях видяла общите цифри нямаше да повярвам, че има и по-леко дете от нея и то момченце, но той е и нисък). Във вторник и ЛЛ ги мери (правихме манту и ги измерихме), което се покри с мерките от градината Миша е 122 см. и 20,250 кг. а Вали 118 см. и 18.500 кг. За последните 6 м. и двете са качили малко над  половин килограм  Grinning Предвид че аз съм била същата клечка като тях на тази възраст, го приемам за нормално  Peace

# 118
Е хубаво де твоите са си много добре,а не ядат уж.А моя на цялото това плющене е 25 кг и 126 см. newsm78
Иначе е набит, здрав .
Защо манту правите?Не е ли реимунизация на тетраксим?Аз не съм го водила,но и сякаш не искам.

# 119
  • Шумен
Февруари пипнаха вирус, на прегледа ни дадоха дати за манту през март (от две да си избера). И аз не знам защо ЛЛ избърза преди Тетраксима с туберколозата (ваксината я сложи в петък, след отчитане на резултата). Но и не бяхме единствените, засякохме се с познати деца от яслата пред кабинета за манту също. Ще слагаме другата ваксина мрез май (ЛЛ каза да минат 45 дни от тази ваксина, дори малко повече ще са като гледам датата). Може би моето колебание и чудене кога да се обадя и да питам за Тетраксим-а доведе до това. До декември я нямаше налична ЛЛ, януари някакви хреми влачихме и така се получи отлагане. Иначе знам за нея от 6 м. (от предишното мерене).

Общи условия

Активация на акаунт