Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - ТЕМА 4

• 64 397
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
  • Шумен
До преди да се разделим с БНД той самия никога не беше купувал на децата нито дрехи нито обувки (с мен отказваше да излиза заедно да им пазарим). Дори след раздялата ни сме имали не една разправия по този повод (все не харесваше дрехите на децата, трябваха му още месеци докато осъзнае че отговорността е и негова). От есента има огромен напредък в тази сфера, дали той или жена му купува не знам но са факт новите дрешки от време на време  Peace

# 166
  • София
КикиМаус,е,браво на БНД.Нашият един път е купил едни маратонки и после беше разпространил навсякъде,че детето нямало какво да носи и той бил купил.

Има ви и във фейсбук групата вече  Hug
Такава показност най я обичам ! Целия свят разбира, че един път купил едно нещо. Ама сам да се сети или да попита от какво има нужда детето - НИКОГА!
Аз много се радвам на семейства, които след раздяла намират баланс и имат цивилизовани взаимоотношения. Разделили сме се - ОК, но защо се държат снас като с враг No 1 това не ми го вдява главата. И ми тежи ужасно, защото не съм имала случай с бивше гадже да получа отношението, което получавам от бащата на детето си. Не са го правили, а и да го направят не бих позволила.
БНД го оставих обаче да си "търси щастието" (както той казва) и въпреки това получавам нулево уважение !
Вече не го и очаквам, но и е изгубен напълно като човек за мен! не съществува...и всичко това е тъжно!

# 167
  • Шумен
Баланс се намира, цивилизовани отношения може да се изградят само ако и двете страни от бившата вече двойка имат желание и работят в тази посока. Когато едната страна си реши, че повече никога не бива да разговаря нормално с другата и умишлено всеки път вика и с това приключва разговора (какъвто е точно нашия случай с БНД, няма разговор в който той да не се развика за нещо си) цивилизовани отношения не може да има  Naughty Ядосвах се до време от това отношение, вече ми е все тая дали ще се обади на малките или не (никога не пита как са), дали ще пропусне някоя седмица виждане с тях. Дори го предпочитам така децата ми са по-спокойни и усмихнати, като не се сещат за него. Той и с тях не разговаря, дори когато ги взима не прекарват време само тримата, в картинката присъстват винаги и други хора. Мисля си че скоро ще дойде момент в който няма и да искат да се виждат, сега отказват да говорят с него по телефона или му казват само дежурната фраза "Гледам детско, ето ти мама" без значение дали това правят или не. Тъжно е, за съжаление нищо не зависи от мен в тази ситуация ...

# 168
  • shumen
Аз сега се замислям,че нашия БНД все с мен говори,а с детето не е искал никога да чуе по телефона.

# 169
  • София
Явно си мислят, че с това държание всяват респект, ама то е точно обратното.
Колкото повече ми се прави на интересен толкова повече губя респект ако го е имало някога.
И редовната реплика е "ти ще видиш, колелото се върти" един вид "оооо ти ще видиш аз като стана много щастлив", което ме хвърля в недоумение  newsm78 защо иска аз да съм нещастна смятайки себе си за единствения достоен да е щастлив и аз не знам Thinking
Иначе напоследък малкия постоянно говори за него. И даже скоро имаше някакви мероприятия и той вика : "трябва да дойдат там майките и бащи...." (спря се) и се поправи "трябва да дойдат само майките"
И на мен ми се дорева...ей в такива моменти (като "гледам детско" както го каза Desitoo) ми става супер тъпо. Не за нещо друго, но за начина, по който виждам, че той възприема нещата...мъжки! И хем съм горда, че детето има свой механизъм да възприема ситуацията, хем ми е тъпо, че му се налага да я възприема така изобщо !

Последна редакция: ср, 30 мар 2016, 14:16 от Линдичка

# 170
  • shumen
Линдичка,все едно описваш нашия с тази реплика.Като я чуя и ми се обръща всичко наопаки.

# 171
Здравейте, момичета, отдавна ви чета, но все не се осмелявам да пиша  Rolling Eyes newsm78

Разделени сме от 8месеца, след 8год. съжителство и две прекрасни деца. Още се напасват нещата между нас, но и при мен го има този момент със звъненето на мен с репликата "как са децата?"... много ми се иска децата да имат връзка с баща си, но каквото сабя покаже.
Не винаги нещата са такива, каквито ние ги възприемаме. Все пак ние имаме наши емоции и рани, къде превъзмогнати, къде не! С това искам да кажа, Линдичка, не тъгувай за вижданите от теб състояния на детето. То ще се справи, усеща цялата ти любов и подкрепа - няма как да е по друг начин  Hug Hug Hug

# 172
Фръц-  Hug
Що се притесняваш. Споделяме си тук, драскаме си, виж какви сме готини. Grinning Пиши си!

Ох, снощи учихме стихче. Ще имат тържество за лазарките и този път, о, чудо, са му дали два реда, няма да е ряпа или неодушевен предмет. hahaha Обаче той много обича да заменя някои думи в стихчетата със синоними. Сега вместо умие, както е в текста, казва изкъпи. Вместо изтрие- избърши.
Така трябвало и това е!
Още никой не съм излъгала. Whistling

# 173
  • София
Фръц добре дошла при нас  Hug bouquet
Престрашавай е по-често съвсем спокойно. Ние обсъждаме всякакви въпроси и от време на време си се жалваме, ама оне знаем, че ще бъдем разбрани,защото всичките малко или много сме преминали през този момент.
Знам, че няма нищо чак толкова фатално, но все по-често му се случва да споменава баща си и полагам всички усилия да разговарям с малкия директно и да съм максимално деликатна така че хем да не го разочаровам хем да не му давам напразни надежди. Той казва "аз много си обичам тати" ама не знае какво е татко, не си го спомня. И на мен ми е винаги много мъчно, че не съм успяла да постигна едно нормално отношение с баща му, но ако го бях направила трябваше да потъпча всичките си разбирания и самоуважение само и само да запазя тяхните взаимоотношения.
Всичко щеше да е за моя сметка и аз си направих равносметка един прекрасен ден, че това не е бащата, който заслужава всички тези жертви в името на 10 дни контакт в годината.
Тъжна, но реалистична равносметка и я отстоявам с всички сили.
Поздрави от мен и разкажи нещо повече за теб - ще се радвам и скоро да успеем да организираме среща!  bowuu

# 174
  • shumen
Фръц,добре дошла.Престрашявай се и пиши по често тука.
Дари,ще го научите скоро стихчето.

# 175
  • Шумен
Ех, тези стихчета Simple Smile Бързо да ги научите редовете и блестящо представяне ви пожелавам  Peace
Преди се ужасявах само като чуя за наближаващ празник, защото си знаех че няма да научат правилно стихчето ако изобщо ги убедя да повтарят нещо. Но им хванах цаката и за мен е по-лесен процеса, сега като прочетете ще си паднете от смях  Wink
Първа хващам Миша, по-рано ми отнемаше часове убеждаване само за да седнем да учим (поне с нея макар и след часове имах успех, Вали държеше на своето първа да е сестра и). Сега само я викам на леглото мятам една завивка на главата и започвам със заглавието и автора (ако има такова дадено) докато не се е усетила накъде духа вятъра за да даде отбой, и чува (въпреки завивката) и повтаря правилно и бързо помни  Grinning Съвсем случайно открих този начин (цяла зима почти всяка неделя учихме стихчета дадени от логопеда), при поредния стих който трябваше да учи тя сама си сложи завивката на главата и сякаш това я успокои и отпусна. После е достатъчно да питам Вали "Миша си го научи и то бързо, ти можеш ли така с твоето?" Та за няма и час отмятаме това задължение с помоща на една завивка, леле ако знаех по-рано това колко нерви и време щях да си спестя  Laughing След няколко часа само ги препитвам и си ги казват новмално без завивки и състезания.

Днес БНД изрази желание да вземе децата (за втори път тази седмица искал да ги води да пият сокче), компромис да е детска площадка вместо заведение отказва да направи е беше отрязан. Предпочитам както вече им обещах да ги изведа да потичат с приятелчетата си на детската площадка а с баща си ще се гледат в неделя (аз съм на работа и ще са с него така или иначе).

Фръц, добре дошла  Hug

# 176
  • shumen
Деси,е,че интересен подход.Моя сега му беше за първи път ученето на думички,но се справихме чудесно.Научи ги със малко зор,но все пак успя.На репетициите в ДГ не искаше да го каже,но една вечер госпожата му казала,докато не го каже,че няма да го пусне и ще го остави и заключи в градината и така успя и го накара да си го казва за напред.
Нашия БНД и той се обади,че утре ще дойде да види детето,но да видим.Той и предния път така каза,а после се обади,че друга работа му излезнала и не дойде.

# 177
Линдичка, и аз го искам този баланс и много ми тежи, но той се получава само при цивилизовано отношение от двете страни и без намеса от трети лица. Wink
Дари, споко ще ги научи сладура.  HugИ аз се притеснявах, но пък моята девойка много бързо запеметява. Отне ни 15 минути и малко повтаряне. Научи не само  двете стихчета, който и бяха дали, а и на част от другите деца и още ги помни и повтаря . В последно време проявява голямо желание да учи нови неща и аз се възползвам , но да видим докога. Обаче е много чувствителна и притеснителна. За най-малкото нещо започва да плаче.

# 178
  • shumen
moonlight_80,все едно описваш моето дете.И той после научи доста нови неща,но е много срамежлив обаче.Някои,ако го пита как се казва или на колко е години се скрива зад мен и край.
Нашият БНД дойде,но пак ме ядоса.Казала съм хиляда пъти като ще идва да е по навреме,че на обяд детето спи,но все едно не съм казала на него,а на стените.Пак ми се изтърси в 13.30 когато детето ще спи,в резултат на което малкия рева,тръшка се,и накрая в 14,30 едва го сложих в кревата и заспа веднага.Писна ми вече от номерата му и другия път като каже да идва ще си помисля дали да не го отрежа.

# 179
Здравейте,

Записвам се и аз при вас . При мен нещата са малко по-различни, нашия татко се разболя много тежко и вече 8 месеца живота е кошмар . Началото на декември състоянието му се влоши , а ние с децата от тогава сме съвсем сами. Баткото е на 3год. и 3мес , а дъщеря ми на почти 11мес. Сина ми е в бебешкия пубертет, сега гради характер , доста се инати, настоява на двоето. Дъщеря ми пък вече взе да се очовечва, не се залъгва толкова лесно, мрънка , а и сега е периода на прохождане.Вие , на които няма кой да ви помага, как се справяте?

Общи условия

Активация на акаунт