Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - ТЕМА 4

• 64 457
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Animal душа - жалко е наистина, но е изцяло за сметка на заспата, който пропуска всеки възможен празник. За съжаление остава горчивина понякога у самото дете, че на празника не е като останалите деца с мама и тати. Аз много се радвам когато бащите се държат както трябва и не пропускат празник Simple Smile Така дечицата са по-спокойни и удовлетворени със сигурност!

Последна редакция: чт, 02 юни 2016, 12:05 от Линдичка

# 421
Моят баща преди години, ако изобщо се сещаше за р.д. ми подаряваше...балонче Grinning Grinning Grinning но от един период нататък (откакто се роди племеникът му) забрави, че има дъщеря... а сега, явно е останал сам (нямам идея дали майка му е жива още) и започна много да се сеща и да иска да ме чува... Но това е др тема Wink

# 422
  • Шумен
Тъжно е това отношение, виждам че не сме единствените Sad Егоизма на незаинтересованите родители не е в полза на никой. Аз на БНД съм му го казала отдавна "Прави, струвай, живей си както искаш. Но едно помни, твоите съдници са твоите деца, това което влагаш сега след време ще ти се отплати". Той сякаш го прие на шега, докато не му разказах истинска история от живота (историята на дъщерята на колежка, вече пораснала млада жена и нейния създател зарязан от любовницата си в болницата с инсулт, момичето го прати в хоспис и си продължи жовота). Сякаш малко се постресна, но това стряскане трая ден до пладне и после забрави  Crazy Сега като се преместим изобщо не мисля че ще ги вижда често, ще си има оправдание (далече са, скъп е пътя) и виновен за това (моя милост). Но на мен хич не ми пука избора ще е негов  Peace

# 423
Хаха, това с "далече е" може да се ползва и в един и същи град... моят разправяше, че не е проблем разстоянието (аз съм в Младост, той си взе ап. в Люлин), но като го питах дали ще вземе да гледа малкия другия четвъртък и се започна "ама къде да го гледам, трябва да се прибирам по нощите" викам му  - ще го вземеш при теб и сутринта ще го заведеш на ясла... "а, далече е, в колко часа трябва да ставам..." (само да допълня, че работата му е в същата посока и "отклонението" до яслата ще му отнеме не повече от 15-20мин...  hahaha така че... сега благодарение на неговия мързел няма да може да види малкия 2 поредни уикенда, защото от четвъртък до неделя майка ми ще дойде да го гледа (и той не изьгаря от желание да се виждат), а следващия уикенд аз ще си ходя до Плд и пак няма да го види... "кой каквото си направи друг не може да му го направи!" Wink

# 424
  • Шумен
След 3 разговора БНД най-накрая си взе децата за 2 часа, повече време за тях няма  Tired
Днес ще получи и призовката за делото (надявам се), говорих с адвокатката жената с призовките от вчера го издирва и дано намери най-накрая някой на посочения адрес. При условие че не му знам временния адрес (само квартала) за делото посочих последния ми известен негов постоянен, есента не го беше сменил тогава последно обсъждахме адресите му във връзка с детските а там живеят неговите родители.

# 425
  • София
ЗА СРЕЩАТА
Хора преместваме срещата за неделя 05.06 в 10:30ч. пак на същото място, защото понамаляхме за събота.
Събирам инфо тук и във фейсбук групата кой ще идва Simple Smile

# 426
Аз мога и за неделя, но не знам още дали ще съм с малкия или сама Simple Smile

А за събота - на някой ходи ли му се до Казанлък за празника на розата? Wink

# 427
  • София
На мен ми се ходи ама мнооооого ме мързи и ще си почина активно в събота, че беше тежка седмица Sad (тя още не е приключила де)  Stop

# 428
  • shumen
И нашия БНД не се сети,че детето имаше празник.Дори не се обади.

# 429
  • София
Сефте.... абе тъжна история! Аз се вълнувах повече от малкия за този ден на детето...става ми жал за тези хорица дето живеят в пълно нехайство и после даже изискват. Уважение никакво нямам към тези хорица, но ми е жал за тях, защото не знаят какво изпускат. Тази радост в детските очи не може да бъде заменена с нищо на този свят. КОлкото и да се пънеш не можеш да създадеш нещо стойностно и истинско, ако си забравил собственото си дете. Това са фактите

# 430
Аз си вкарах голям автогол с тая занималня- от 8 е, демек- работа от 8.30 да търся. Снощи отказах една за барманка- от 7.15- а това ме влече, но и вечер до след 24- няма как да стане. Направо се чудя дали да не дам малкия на него. Не става и не става. Одобрен бил за кредита за мезонета. Crossing Arms

# 431
  • shumen
Дари,и при нас летните занимални са от 8,но аз миналата година говорих с учителката и се бяхме разбрали да  го водя в 7.Тя отиваше по рано съответно за да го посрещне сутрин.

# 432
Нашия татко дойде да донесе рокля на София за 1-ви после ще си я върнем разбира се, но да каже например ето ти 10 лева да се почерпи детето НЕ. Иначе е загрижен и следи, но да дава не ... .
Нямате ли сборни групи в градините?

# 433
  • shumen
moonlight_80,при нас има сборни групи,но директорката каза,че по закон един месец трябвало да почива градината и това ще е август при нас.

# 434
  • Шумен
 danaeka, не че съм особено веща по темата, но си мисля че точно директорката ви може да ти помогне с градината. Тук пишеше една мама, която пращаше сина си на сборни групи в друга детска градина когато тяхната почиваше, съдействаше и ако не греша точно директорката на тяхната градина. Ние бяхме във 2-ра градина, не съм имала проблем миналата година лятото децата си ходиха цяло лято на градина. Ние имаме и филиал, там ги водих когато основната градина почиваше а преди това децата от филиала бяха при нас за месец.

Аз си чакам търпеливо развитието по делото и по-точно привременните мерки. Днес БНД ми се изсипа с луд скандал (уведомен вече за делото), заканил се е утре сутрин да ме гони от тук, не ми даде предизвестие за напускане на жилището. Щял да ми вземе децата а аз да си ходя. Бившата ми свекърва нападнала по телефона пък баща ми (много правилно се е ориентирала че и да ми звъни полза никаква). Общо взето днес им се наслушах на простотийте кой какви права има, интересно за задължения никой думичка не обелва. А това че Миша започна след виковете да заеква, също никой не го е грижа  ooooh! Този път с много гушкане и обяснения това състояние отшумя, но до кога ли  Tired БНД дойде навика се, кое не било вярно от негова гледна точка и си замина без да погледне децата. Майка му натъртила как съседите ме слушали да викам, спестявайки си виковете не нейното отроче. То съседското мнение за тези хора никога не е било положително, сега седнали да се вайкат че ги обсъждали  ooooh! Те бабите друга работа си нямат и все някой дъвчат, но на мен не ми пука по-важни са ми децата от това баба Х или баба У ми казва Добър ден или само ми сумти насреща, но хората сме различни и приоритетите ни също  Simple Smile
Та това е нашето развитие към момента, БНД нехае за състоянието на децата а уж ги иска (явно си представя нещата по някакъв начин и се моли мен да ме няма в картинката да му обърквам плановете). В една цивилизована страна с едни интелигентни хора може би би било по-различно. Или това са само мои утопични представи не знам....

Общи условия

Активация на акаунт