Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - ТЕМА 4

• 64 461
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
  • shumen
Десито,благодаря.Аз говорих с директорката,но каза,че може да го вземе само един месец най-много в основната,че ние сега сме във филиала.Нямало как да ходи цяло лято след като остават 2 групи само в основната юли.А август децата от там ще са при нас.
За БНД все едно описваш нашия.След призовката веднага ми звъня и вдига луд скандал.

# 436
И аз да се разпиша с два акъла.
Данаека моето дете е по сборни градини. Директорката ми ги намира. Но ходи в една само последните градини. Там свикнаха и го вземат без проблем. Другия вариант е да намериш ти градина, която да работи през времето която не работи вашата. Отиваш и говориш с директорката дали ще го вземе. Ако каже - да отиваш и вземаш насочващото писмо от директорката. Тези два варианта съм ги ползвала. Тртия е през инспекктората.

Деситоо докато излезе привременната мярка при никакви обстоятелства не им давай децата. Няма да ти ги върнат. За каквото и да ти ги искат за последно да им се радват, за бабите, за кръщенета, за сватби.... на ги давай. Двамата сте с еднакви права, ако се обадиш в полицията те няма как да ги вземат, защото са при бащата и ти нямаш документ че са присъдени на теб. А ако не можете да се разберете нещо и правите скандали може до делото да ги вземат социалните или да ги настанят в бабата и дядото. Да не са при никой от вас. Дано скоро ти излезе  птривременната мярка.

# 437
  • Шумен
Едно към едно със съвета на моята адвокатка да не давам децата  Peace Аз скандали не искам и не правя първа, той идва и започва да ми крещи а да стоя и да му слушам глупостите ей това няма как да стане (децата също ги слушат). Дано се е консултирал с адвокат да се вразуми малко и да се спре, въпрос на дни е да се насрочи гледане на мерките. На мен също не ми се стои тук, но и няма да рискувам обвинения в отвличане заминем ли си трите за Плевен. Имахме уговорка да са при него от неделя до вторник, но не вече реших няма да му ги дам. Ще се жени без "шаферки", и да викне полиция си мисля че няма да го отразят при равни права. Излезе ли решение на съда ще държа стриктно да го спазва и няма да допусна изпълнения от рода "на мен не ми е удобно тази седмица, ще дойда другата"  Naughty

# 438
Не го разбрах това с шаферките предполагам е някаква сватба...Това не е най-важното в момента. Не,  няма как да викне полиция. Нямате брак и ако ги дадеш сега ще се окаже, че и ти няма как да викнеш полиция. Дори и да отидат на адреса там е бащата, децата са спокойни и толкова. Никой не е отредил права за да има претенции, че децата трябва да са при него.  Ако трябва през деня ходете в приятели, на парзалки, на разходки... Вечер не отваряй... За да не ги вземе и да няма скандали.
Предполагам адвокатката ти е обяснила слабите места.

# 439
  • Шумен
БНД се жени в понеделник, няма да пусна децата на мероприятието! След като 2 месеца го чаках да седнем и да се разберем като хора извън съда (той знаеше за това и удобно ме избягваше, все бърза, тича, чакат го и т.н.), сега цялото му семейство е в шок че го съдя а уж съм искала споразумение  Crazy За последното още не е късно стига да има желание от другата страна за това разбира се. Инструтираха ме как да действам, точно защото адвокатката разбра че не го ограничавам като достъп до децата, но до тук. Сега каквото реши съда това ще му е достъпа!

# 440
Схванах. Много е възможно да не ги върне след всичко което се е случило. Ако се е обърнал към адвокат и той ще го посъветва същото,както те е посъветвала твоята.Печелиш,че си била първа.
Как ще устоиш на напъна на родата му не знамм. Ще направят всичко възможно да ги вземат щом държат на хорското мнение. И после да не ги върнат поне до делото.

п. п. Ние с бившия се споразумяхме, защото аадвокатите казаха, че е по лесно и удобно и за двама ни. Нямаше роднини да ни надъхват отстрани и минахме леко. Също не живеем в един град. И ако спазва режим няма да успее да го вижда. Аз не искам издръжка. Той дава колко може. Подписва, ако трябва нещо. Решения за детето взимам аз основно. Съответно избрахме заедно  училището. И не мисля, че сбъркахме.

# 441
  • Шумен
Вашия случай е доста различен, с вашия БНД водите диалог и се разбирате по важните въпроси, имате си уважението.
При нас с цялото това бързане и припряност диалога отдавна е мит, за уважение изобщо не споменавам няма такова, от никой. БНД се изпусна и как се гледа на мен в неговото семейство което най-малкото е грозен израз и ще го спестя. Той е на мнение че е шефа и определя всичко а аз трябва да се подчинявам, да ама не (ето това меко казано го изумява моя отпор и взимането на самостоятелни решения за моя живот). Ще устоя, трудно но ще устоя на натиска, укоражава ме това че привременните мерки ще се гледат след дни и после си тръгвам с децата от тук  Peace

# 442
Стискам палци. Пиши 2 реда да кажеш като мине. За информация.
Бившия много обича детето. Като разиграхме ситуациите след консултация с адвоката осъзна, че ако съда ми го присъди, а то беше сигурно той ще загуби повече. Но трябва да се говори.
Дано всичко е наред.

# 443
  • shumen
Деси,да,и при нас се оказа,че има градина,която поема децата от нашата през лятото.Но не знам,ако го запиша в друга градина да ходи как ще го приеме,защото сега от 2 седмици,от както тръгна след като беше болен,нещо не иска да ходи и отново плаче.
Десито,дано всичко мине скоро.И моя съвет е не му давай децата.Нашия БНД също се опита да иска да му го дам точно преди делото за издръжка,но не позна.Ние за род.права не сме водили,но и сега не ми се занимава.

# 444
  • Шумен
Ако сте имали брак при развода се решава този спор, ние с БНД брак нямахме. Аз и по-висока издръжка ще искам и адвокатката ми е на мнение че сумата която ми се дава е недостатъчна за две деца.

# 445
  • shumen
Десито,брак нямахме.Нашия за едно дете дава 150 лева,което е малко според мен,но според него не.

# 446
  • Шумен
Сега искам от съда по 150 лв. на дете, до м. май ми даваше за двете деца толкова. И беше на мнение, че не само стигат тези пари а и остават за мен  ooooh!

# 447
  • shumen
Десито,същата история.Дори ми вика какво ги правите,къде ги давате,че не стигат тия пари.А той дали е платил ДГ веднъж,дали е купил лекарства,дали го е извел и т.н.?Ето,ние след малко излизаме в градската градина на разходка и ще отидат най-малко 10 лева-20 лева за детето.То батут,влакче и коли са само 10 лева.

# 448
Мацки, срещата остава ли newsm78

# 449
  • Шумен
В градската разходите са такива  Peace Аз ги водя моите главно да играят по площадки без атракциони и пак не минавам без разходи разбира се все някой нещо яде/пие и исканията са на лице  Peace За нещо по-скъпо директно отказвам, в тази връзка току що ми предложиха басеин. Още ме държи случка от преди 3 години и не смея да ги заведа сама двете. БНД тогава грам не се трогна че дъщеря му беше на дъното на басейна от където сама я измъкнах (спасителя грам не реагира) и нападна мен че вдигам врява "Голяма работа нали я измъкна, стига си се разправяла сега съм зает", да беше зает да флиртува с една  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт