Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - ТЕМА 4

• 64 411
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Аз почнах вече да събирам материали
Притеснявам се , че основната информация, която имам е за Софийските институции (Софийски районен съд (СРС), Министерство на правосъдието, Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД)), а има и много родители по градове. Ще съм ви благодарна ако имате информация за институциите по градове. Аз сигурно ще намеря списък на Районните съдилища по градове и ще го споделя. Който каквото се сети да ми праща по лично - аз ще събирам !
Поздрави и благодаря за подкрепата  Hug

# 226
  • София
Привет отново!
Благодаря за топлото приемане. Друго си е да има с кого да споделиш Simple Smile
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ!
В момента нашия татко се е заел да подава жалби за домашно насилие срещу мен. Затова, че съм влизала в дома му без негово знание, а той си е поставил камери и ме снимал. Записвал е наши разговори и пр. И на тази база ме изнудва да подпиша споразумение с много широки права на лични контакти. Някой водил ли е дело за домашно насилие и знае ли как стоят нещата? За са не разводнявам темата - пишете ми на лични Simple Smile
С тази си постъпка тотално ме отказа от него. И както вие казвате - по-добре без него, отколкото с него!
К

# 227
Моя бнд има ключ от вкъщи. Лично връчен му преди две години. Най- близък ми е тук, идвал е като съм му звъняла за забравена ютия.

Да му спретна и аз една скрита камера.
Ей, някои малоумници от пръстите си изсмукват нещата.
Иванка- само за това ли? Нали не си го била. Mr. Green

# 228
  • shumen
Нашия БНД ключ няма,но и сме в различни градове.
Аз да се похваля започвам работа от другата седмица.

# 229
Дани, честито!
Лека и доходна да е!
Аз продължавам да търся.
Попадам все на работно време или на смени, или до 19- 20 часа.
Ако съм на смени разпокъсваме режима за виждане на малкия. Ако съм до 19, значи седмицата в която е при баща си да не го виждам.
Скрит текст:
[/Момичета, вече си мисля за магии. Разделихме се с бнд ей така, неочаквано. Нашите намираха яйца в пощ. ни кутия. Оттогава всичко тръгна наопаки. Разделихме се, покрива на къщата ни горя, дядо почина, татко го оперираха- рак, мен също ме оперираха- преплитане на черва, сега баба била с рак- гинекологично, операция по Великден, плюс три операции мин. година на окото, сега пак забира и отново. Жали дядо и тя ще си отиде. бнд няма да иска да ни закара, тя не го е виждала от години крием за раздялата. Иначе циганката я води по спа- та, в града й, ама, нас кучета ни яли. Смея да твърдя че нашите бнд обожават повече от мен. Какво не са ни дали  като младо семейство едно време, приемали са го като син. Очи ли няма да  ни закара, не знам. Нашите като са тук не сяда и за едно кафе с нас, за разлика от майка му и баща му. И с баща си е скаран. Свалям се с един от година. Свекъра го покани веднъж на масата си в заведение да седне да пие кафе. Седна и се държа уважително. Дойде бнд за малкия, свекъра и на него каза да седне- не, бързал.   Едно голямо италианско семейство сме ние. spoiler]
Извинете за лиричното отклонение, едва ли нещо се разбра. Афектирана съм леко.
 Hug

# 230
  • София
Честита нова работа danaeka

Ми тя да го беше побийнала поне профилактично за да му дойде акъла в главата!

Последна редакция: пт, 15 апр 2016, 08:21 от Линдичка

# 231
  • София
Иванка- само за това ли? Нали не си го била. Mr. Green
Хах Simple Smile не, но той ще пледира "психически тормоз" и "навлизане в личното пространство". За да не поддава жалба ме изнудва да подпиша споразумение за определяне на режим на лични контакти през седмица събота и неделя и през седмица 2 делнични дни. Нагъл! Ще му стоя заложница 8 дни в месеца....
Луда работа за мен е това. Но иска човека.
Подозирам, че майка му и баща му ще свидетелстват, защото покрай раздялата доста сълзи изплаках и знам ли Simple Smile ще свидетелстват че съм го търсила и пр.
А на вас как ви определиха режимите на лични контакти и през коя година? Той се е свързал с адвокатката на "бащи за отговорно родителство" и е доста агресивен спрямо мен. Убеден е, че ще получи разширен режим

# 232
  • София
забравих да кажа "майката" на моите деца е с отнети родителски права тоест няма право да ги вижда и не фигурира като техен родител и още повече има издадена ограничителна заповед да не ги доближава.
Привет ,
Благодаря за думите и за куража!  И браво, затова че успявате да се грижите за децата!

Странно как реши и пожела да отнемеш родителските права на майка им. Не мислиш ли, че майката дава живот и не е редно да отнемаш правото й да отгледа и да обича децата си.
Моят момък ме заплашва с подобни действия, но не разбирам що за действие е това.
Не бих искала да те засягам. Просто ми стана любопитно Simple Smile

Последна редакция: пт, 15 апр 2016, 01:23 от Иванка Манолова

# 233
  • София
Значи аз да не рева много за моите 10 дни в годината режим на виждане с БНД (които той даже и не използва)  Thinking

Иванка
Не всички майки имат желание да отглеждат с любов децата си  Naughty
Не си мисли,че всички майки милеят за децата си и са лишени несправедливо от правата над децата си - както има бащи с отнети родителски права,защо да няма и такива майки?
За да се отнемат правата на една майка обаче трябва да е имало много сериозни причини.
Обикновенно се съблюдават интересите на децата,а не тези на родителите.
При мен например понеже режима за виждане на БНД е доста ограничен и само в мое присъствие, дойдоха от Закрила на детето огледаха цялата къща и подробно ме разпитаха за опасенията ми и причината да искам толкова ограничен режим за виждане и то в мое присъствие.
Предполагам че при тотално отнемане на права трябва не само да ме разпитват в непринуден разговор, но и да има доказателства за това,което пледирам било то трайно неполагане на грижи, агресивен или опасен  родител,родител с някаква зависимост и пр.
Тази тема ми е интересна и затова се включвам, защото и аз смятам да почвам дело за отнемане на права.
Но при разговор с адвоката за това преди година си спомням че ми каза че е дъло и трудно дело базиращо се на конкретни доказателства. Не ми даде голяма надежда в моя случай да спечеля,защото може БНД да е безотговорен но не е опасен за детето ,а права се отнемали тогава основно!
Ще ви следя дискусията и най вече отговора на petar

# 234
Здравейте, момичета Simple Smile

Като ви чета май при мен е най-лек случая (или поне засега) - няма заплахи и отнемане на родителски права, но това за ключа от дома не го разбирам... аз ще си искам всички ключове и даже ще сменя ключа, въпреки, че сме в добри отношения с таткото...той опита да попита да му оставя ключ "за всеки случай", но това не го приемам..

По повод отнемането на правата на майката - Линдичка е права, че зависи от майката и от конкретния случай... при делото нашата адвокатка спомена, че напоследък все по-често децата се присъждат на бащата (не мога да си представя какви са майките...)  newsm78

# 235
  • София
Имай предвид animal че има и много манипулативни мъже,които са способни на всичко за да имат и държат надмощие над жената дори когато са разделени с нея.
Има мъже с по-големи възможности от жената и манипулирайки я с това.
Някои мъже си подготвят една солидна сума и буквално с пари и с добър адвокат печелят срещу майките на децата си. Но тук говорим за възможности от страна на бащите ,а не за вина от страна на майките.
Не са едностранни нещата !
Затова аз избягвам да съдя ако не съм запозната добре с конкретния случай,защото не всичко е така както го представя едната страна. Може да има и съвсем друга истина и аз да съм обвинила несправедливо.
Едно е сигурно - има и мъже и жени, които не са за родители и закона трябва да защитава децата проверявайки ги на страната,която ще им предостави спокойствие,достойно детство и любов.

# 236
Едно е сигурно - има и мъже и жени, които не са за родители и закона трябва да защитава децата проверявайки ги на страната,която ще им предостави спокойствие,достойно детство и любов.

абсолютно съм съгласна с това Wink

# 237
  • shumen
Благодаря момичета.
Дари,аз ще съм на смени,но малкия ще го гледа майка ми аз като съм на работа.Ние с БНД нямаме почти никакви допирни точки,а и той няма голямо желание да вижда сина си.И без туй се обажда на 3-4 месеца веднъж и идва да го види 2-3 пъти в годината.
Анимал,аз като се разделихме лично му хвърлих ключа на нашия БНД.Той се опита да ми го остави,но аз не се съгласих.Не искам да чувам приказки после,че съм му влизала в дома и че съм му правила магии.

# 238
  • София
Simple Smile така е - лош родител може да бъде всеки, независимо от пола. Случаят с нашия татко е, че той в момента ме тормози, просто защото аз поддавам. И той ме мачка психически. Не ме съдете, ще отмине. Просто ми е още прясно, все си мечтая за хубавото, хармонично семейство с него и бебо. После се сещам за обидите и това как ме гонеше. Той е от тези, които исках да държат контрола върху жената. Все ми казваше: ще се научиш да си тиха, кротка и смирена и да мълчиш. Аз съм мъж и мога да ти се карам...!
Все тая де Simple Smile той е доста добре финансово - около 6 Хил лева заплата взима момчето. Намерил си е добра адвокатка и тя го съветва добре. Пратил ми е запис този месец за 300лв. Ще пледира, че се грижи за детето. Както и да е. Иска да го взима, за да си има контрола, това е. Дано се откаже от тези битки. Нищо няма да му помогнат.
Сега се чудя какво ли ще му присъдят като режим...

# 239
  • София
Видях, че си питала адвокатката - дано те е посъветвала добре и си по наясно с правата си и с това какво да правиш. И аз я питах за нещо и съм доволна от отговора.
Бъди силна и не се оставяй БНД да те пречупи защото взима N на брой лева. Не му се давай, защото както свикнат, че могат да се държат, така си се държат по навик защото им се позволява. Не съм чуеала някое БНД да го чукне нещо в главата и да си каже "ееееее аз не се държа добре с тази жена бе" и да настъпи жестока промяна. Извоювай своето собствено място и право с ясно отношение и поведение на жена, която той не трябва да се опитва да мачка и мъчи само защото взима едни пари в края на месеца.
Парите са власт мила, но от голямо значение е и ти да не скланяш глава.  Hug
Успех

Общи условия

Активация на акаунт