Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - ТЕМА 4

• 64 451
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
  • Шумен
Добре дошла, Деничка  Hug
 Аз съм живяла 8,5 г. с БНД и сме разделени вече година и половина, не само че не изпитвам нищо към него вече, дори не мога да си спомня какво точно съм му харесвала.

Колкото дали ми липсва мъж в живота, понякога да, понякога не. Трудно ми е да го обясня точно  Blush

# 331
  • София
Благодаря за топлия прием, момичета! Дано всички да сме щастливи и да срещнем точно човека за нас, а и всъщност това, че не чувствам нищо си е по-добре от травматична раздяла, нали!?

Последна редакция: сб, 07 май 2016, 09:43 от Denichka80

# 332
  • София
Здравейте отново Simple Smile,
Вече ме е срам да питам, но ще попитам Sad. Накой минавал ли е наскоро през дело за определяне на режим на лични контакти в София? Защо споменавам София - моята адвокатка ми каза, че в София има 8 съдии за такива дела и зависи при кого ще попаднем. Та затова ми стана интересно дали някой е минавал наскоро през това. Зная, че последните години дават много разширени права. Таткото на сина ми се е заканил да поиска 8 дни в месеца, всички ваканции през година и празниците през година. Зная, че няма да му присъдят толкова, но ако можете да споделите, ще е интересно за мен.
Благодаря предварително Simple Smile

# 333
Ние сме записали подобен режим (за празниците през година), но при нас си е по взаимно съгласие. Предполагам, че съдията ще определи режима според конкретния случай.

# 334
И нашия татко искаше 8 дни с приспиване (реално 10), но накрая се разведохме по взаимно съгласие, защото не очакваше, че аз имам доказателства. Мисля, че и на вас ще ви дадат горе долу стандартния режим, а той е: 1 и 3 събота и неделя на месеца с приспиване от 3 годишна възраст на детето (до тогава виждането е без приспиване), 30 дни през лятото, 5 дни през зимната и пролетната ваканция, всички празници през година и личните празници на бащата всяка година. Разбира се много зависи от адвокатите и съдията. Успех!  Hug

Последна редакция: нд, 08 май 2016, 19:58 от moonlight_80

# 335
  • София
Благодаря moonlight_80
Бебо е на 4 месеца, дано отсъдят по-малко! Той само знае да ме обижда и заплашва... Заслужава си един ритник по задника. Остави ме през втория месец на бременността, а сега иска права, макар да не си е мръднал пръста нито за мен, нито за него...
Адвокатката му е Иглика Иванова - хонорована към асоциацията на "бащи за отговорно родителство". Та ще видим Simple Smile

# 336
  • shumen
Иванка,аз не мога да помогна.Ние дело за родителски права не сме водили.БНД уж щеше да води,но се отказа в последния момент.Затова и сега идва когато той си иска.

# 337
Здравейте, момичета,

Първо честити да са отминалите празници! На всчики искам да пожелая спокойствие и мир в душите! Да бъдем здрави, всичко друго ще се нареди - когато и както трябва!

Деничка, добре дошла  Hug

Иванка, ти сама си осъзнала, а и аз като човек преживял раздяла ще ти кажа, че само заплашват, така са свикнали да има контрол над нас. Като сме прекъснали нишката/връзката им е ясно, че губят власт и това ги озлобява. Мога само да те посъветвам да не се поддаваш! Бъди спокойна, отговаряй му с равен тон и кратки фрази. Ако пък това те натоварва - с нищо не си задължена да комуникираш с тоз човек. Т.е. не винаги и не веднага. Изгради си стратегия, ти го познаваш най-добре.
Ти кърмиш ли? Не съм сигурна, но ако кърмиш това ти дава предимство - не вярвам да разделят бебе от майка му, щот баща му иска да се покаже на мно'о загрижен.

Момичета, аз съм подала иск за издръжка от началото на март. Звънях преди празниците и от съответния състав ми казаха, че е на изчакване. Доколкото разбрах трябва да напиша колко доход имам аз, колко БНД, след като получа призовка, но такава не съм получавала. Та въпроса ми е знаете ли колко се мотаят призовкарите?

# 338
  • shumen
Фръц,при мен се бави два месеца някъде призовката.

# 339
  • София
При мен 2 даже с връчването в Италия на едната и превод  Naughty

# 340
  • София
Момичета, аз съм подала иск за издръжка от началото на март. Звънях преди празниците и от съответния състав ми казаха, че е на изчакване. Доколкото разбрах трябва да напиша колко доход имам аз, колко БНД, след като получа призовка, но такава не съм получавала. Та въпроса ми е знаете ли колко се мотаят призовкарите?
Цитирам : "Не трябва да пишеш колко ти е дохода , а трябва да го докажеш. доказват се всичките законни доходи. доказването е със сл.бележка от работодателя (счетоводителките знаят как се прави)  и от НАП. съдията почти сигурно ще изиска такава справка от НАП. вероятно е и ответната страна да го изиска. желателно е от двете справки (НАП и работодател) да няма разминаване. всеки си доказва неговите доходи. няма смисъл да пишеш колко получава ответната страна.  призовкарите не се мотат. получат ли призовката  веднага тръгват да я връчват.  мотането е в съда , но техният отговор е според натовареността на съда"
Край на цитата 😂

# 341
Абе, вие пускате ли ги сами в банята? бнд днес ми се хвали че миналата седмица се е къпал сам. Нагласял му водата и го оставял. То бива, бива мързел, ама... Идея си нямам разположението в банята му, но ми е прекалено. Ще го умори това дете! Мен ме пуснаха на седем сама, като ме наблюдаваха.

# 342
  • shumen
Аз не съм,защото ме е страх,че ще направи някоя беля.

# 343
моят много обича да се къпе във вана Simple Smile и напоследък го оставям известно време без наблюдение (той може да стои там с часове, а аз използвам да свърша нещо) Simple Smile

# 344
Не вили е страх да не се подхлъзне, падне, без да иска пусне горещата вода, оф, аз винаги мисля най- лошото. Оня ден ми се задави с дъвчащ бонбон- ами ако бях в банята? Посиня.

Общи условия

Активация на акаунт