Отговори
# 240
  • София
Добро утро и от мен!
Лек и спокоен ден на всички мами  Simple Smile

Току що се записах за Отворените врати на Майчин дом - имаше свободна дата чак за 23.03.
За мен е важно предварително да се запозная с обстановката на родилната зала.... За да не се ошашкам  Embarassed

# 241
Нашият господин е много спокоен днес - чак се шашкам и си мисля глупости... Друг път не спира, а сега го моля да ме рита   Crazy Все му чукам и чакам да се размърда. Баща му ми се кара, че не го оставям да спи. Ама паника съм си...

# 242
  • София
Здравейте,

И аз като се понатоваря и ме подхващат по-енергични контракции (неболезнени), вече ми се случва даже да се събудя нощем от тях. Но винаги се получава след по-голямо "шетане". В неделя реших да пренаредя мазето, докато търсех разни неща и следобеда и вечерта ефекта не закъсня...  Laughing

За прах за пране - преди години ползвах Сано, но миризмата ми идва супер силна... Сега като вадих прибрани вакуумирани дрешки от баткото, направо ми стана лошо - тях съм прала със Саното преди да ги прибирам  Rolling Eyes Омекотител не ползвам, сушилнята помага да са меки дрехите.
Последните години съм се ориентирала към Еко перилните препарати, едно че са с минимално количество химии, а и са почти неароматизирани. Последно ползваме на L'arbre vert: https://www.supermag.bg/bio_preparati/%D0%B1%D0%B8%D0%BE-%D0%B3% … rt-1-5%D0%BB.html
Имат бебешка версия, имат и обикновен, аз лично разлика между двата не намирам, ползваме който от двата имат наличен. Освен в био/еко-магазините, ги има и в по-големите вериги супермаркети в София.

Иначе за обръщането на бебето, не знам доколко това се ползва в България, но ето един пример как лекар обръща бебе без болка и травми: https://www.youtube.com/watch?v=qT2jBxVoOQc
Има много подобни клипчета в нета, това са си медицински техники, явно е, че има много знания в тази област Wink

Моя хемоглобин също падна и след 20-та седмица се движи 106-110. Желязото ми беше добре, докато не се наложи да направя курс с инжекции Б12, това го свали драстично и аз също приемам железен препарат сега - Сорбифер. Утре ще пускам контролни изследвания и се надявам да има поне малко подобрение Simple Smile

# 243
  • Стара Загора
Веднъж ми се случи да не усетя бебето близо 10-12 часа и бях много притеснена. Измих си ръцете със студена вода и когато ги допрях до корема, ефектът беше моментален Simple Smile Предполагам, че тогава беше заспала мноого дълбоко, но от тогава не се е случвало повече  Heart Eyes

# 244
Иначе за обръщането на бебето, не знам доколко това се ползва в България, но ето един пример как лекар обръща бебе без болка и травми: https://www.youtube.com/watch?v=qT2jBxVoOQc
Има много подобни клипчета в нета, това са си медицински техники, явно е, че има много знания в тази област Wink
Уау! Не знаех, че е възможно Shocked Но определено трябва да се прави от специалист - от страни ми изглежда чак страшничко, сега да не тръгне някой да си обръща бебето Laughing

# 245
И моят корем е по-чувствителен вчера и днес. Гледам да не се шашкам, може би е нормално вече на този етап.

Криси, и аз съм така- по принцип е много активен , но има дни, в които е по-заспаличък и почвам да се чудя и аз защо Grinning Хем си знам, че от време на време има такива дни-- и той е човек, има нужда от почивка Simple Smile Странното е, че понякога не иска да ми реагира на побутванията, не му се занимава с мен хаха.

# 246
Корема ми е като напрегнат....почти през цялото време, според лекарката всичко е наред, в 29 седмица последно ходих, бебка беше 1300 грама Simple Smile А по повод раждането, смятам, че това с избора на екип не е много рентабилно...какво правим ако екипа го няма??? Ако има някое проблемно раждане екипа отива там...а моите пари горят....
Иначе се опитват да ме навият да раждам в Св. София на бул. България..., но всичко е за пари..., изключително съм разочарована от всички възможни лекари!!!

# 247
Коремчетата си имат вече сериозна тежест, която разнасят по цял ден Grinning Успокоявам се, че е нормално. И най-вероятно е.

Аз не съм от София, но много ми похвали Надежда момиче, което ражда там миналия месец. По това, което ми разказва, акушерките и изобщо всички, лекари, екип- са били много отзивчиви, във всяко отношение. Казвам го, защото на някой може да му е от полза. Там май е без избор на екип и определено настояват за нормално раждане  Peace

# 248
Да, без избор на екип е, но плащаш 2000 лв и който лекар ти се падне Wink Една позната скоро роди там - бебче близо 4 кг, дори и епидуралната упойка не са успели да и сложат Thinking

# 249
Боже, момичета какви са тези цени в България, какво е това чудо! Отиваш дете да раждаш, не да си правиш фейс лифтинг! Ще раждам в чужбина за втори път, за първото в държавна болница, секцио по желание, не сме платили и цент! Питах на кого да дам " под масата" и ми казаха да се въздържа, че ще ме гледат странно. Всичко се покри от осигуровките на мм, нищо никъде не поискаха, а с каква огромна торба подаръци си тръгнах от разни дистрибутори Simple Smile Сега даже си мисля някой неща изобщо да не ги купувам първоначално, а да ползвам подаръците. Например Судокрем, шампоан, крем за тяло.

# 250
Не можем да се сравняваме с какво е навън, защото нищо не ни е като навън...нито стандарта, нито манталитета, нито позициите ...и по-зле от нас има и по-добре има. Иначе да, в чужбина има много плюсове, но пък не навсякъде може да си стоиш с бебето и дома толкова време....

# 251
Момичета, търсите ли вече педиатър или е рано? Аз се оглеждам, но нямам опит. Моля споделете за някой, от който сте доволни в София.

# 252
За педиатър още не, но май е хубаво да се проверят сега тези неща и да не се отлага много...
А някоя ходила ли е на масаж за бременни....аз все се каня и все нещо става. Дано не ми е малка масата за бременни Wink ххахахах

# 253
Криси , вчера бебчо по същия начин ме притесни, почети не се е мърдал,но днес е по активен. Надявам се да е нормално и всичко да е наред

# 254
Криси , вчера бебчо по същия начин ме притесни, почети не се е мърдал,но днес е по активен. Надявам се да е нормално и всичко да е наред
Аа моят човек се раздвижи вече. Само ме шашка Simple Smile)
Аз бях на консултация преди малко,но реших да не ме гледат на видеозон този път, защото преди две седмици ходихме на 4Д и да не става много. Не съм била качила килограми - вече трети месец съм си едни и същи  Party Mr. Green А в нас на кантара онзи ден бях с 2кг отгоре... Ама като казват, че не съм качила, значи не съм  Mr. Green Иначе и талията ми е пораснала доста, и матката. Да се надяваме, че и с бебето всичко е в норма Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт