Отговори
# 75
Аз взех вискоза заради бъдещите жеги, някъде четох, че лен също е добре, но по сайтовете не съм виждала ленени, остава вариянта да се купи плат и ушие.

# 76
Вискоза е добре, лена не е разтеглив сигурно няма само ленени, не съм гледала още. Интересен ми е слинга, имам желание, само се чудя бебето как трябва да е облечено вътре, а и кърменето малко не си го представям, но в движение ще се уча Simple Smile

# 77
А за дълги разходки подходящ ли е слингът? Аз също си мислех да взема, но да го ползвам докато е мъничък и основно из вкъщи и на кратки разстояния. Но за дълги разходки мисля да съм с количка, въпросът е да не свикне със слинг и да не иска в количка  Grinning Иначе много изчерпателна информация, addicted, благодаря!  Peace  bouquet

# 78
В най-големите жеги си представям, че ще е само по памперс или боди с къси ръкави най-много. Виж през зимата не би било удобно, ако трябва да го навлечеш в космонавт. Но пък винаги можеш да облечеш едно голямо яке на мъжа си и двамата да се сгушите не топличко вътре Grinning
Ние обичаме да правим разходки и преходи в планината и когато памперсите не се сменят на 2 часа, живот и здраве, ще правим по-дълги разходки и ще ми бъде много удобен слинга точно за дълги разходки, т.е. на таткото ще е удобен, той ще го носи.

# 79
Точно това си мисля, лятото по памперс вътре и ще е "облечено" в плата на слинга, затова трябва да е нещо качествено, но мисля, че ги правят от хипоалергични материи.
 Първото ми дете ревеше по цял ден, откачах просто. Спираше само като го гушна и то не винаги. Аз все исках да го прилъжа да си спи в креватчето, за да мога да свърша нещо, а и за да не свиква уж. Сега съм убедена, че е вярно това за четвъртия триместър. Бебето не осъзнава, че е родено, мисли още, че е част от мама и иска нейната близост. Бебе до третият месец няма да се разглези от носене, то просто им нужда от това Simple Smile

# 80
megi_d и Jane.happy и аз ще съм Окръжна болница и термина ми е за 25.04. Определено може да се засечем  Simple Smile

# 81
Бебе до третият месец няма да се разглези от носене, то просто им нужда от това Simple Smile
Точно за това става дума в книгата на Джийн Лидлоф - психоложка, живяла известно време сред южноамерикански племена, където установява, че бебетата не плачат и не страдат от колики. Изобщо, има много интерсни факти от гледна точка на психологията Peace

# 82
Хубаво слингът да е от естествена материя, дишаща....в самия сайт в поста по-горе са дадени вариантите за изработка има и полар.
Основният източник на вискоза – е дървесната маса. Тя се подлага на обработка, пулверизира и при третиране с въглероден дисулфид се окислява. Така се получава вискозна органична течност, от която се произвежда коприната. Това, от своя страна, се използва в текстилната промишленост за производство на изкуствени тъкани.

Вискоза в чист вид и смесена с други влакна се използва широко в шевната промишленост за бельо и дрехи, тъй като перфектно абсорбира влагата, доста лесно се багри и има хубав копринен блясък. Вискозата издържа добре на излагане на светлина, изтрива се трудно при нормална експлатация, но лесно се разрушава във влажно и мокро състояние. Дрехите от вискоза трябва да се перат внимателно, защото намокрени губят своята сдравина. За препоръчване на ръка, без усукване и мачкане. Гладенето се осъществява в домашни условия само през влажна кърпа. Дават ги и като "дишаща" материя.

Памукът може да абсорбира течност до около 20% от собственото си тегло без да изглежда мокър. Той е една приятна материя за обличане, като не нарушава естествения въздухообмен на тялото. Устойчив е на дърпане и мачкане. Понася високите температури и може да се пере дори до 150°С. По тази причина има голямо приложение в медицината, поради възможността да бъде стерилизиран.
 Благодарение на химическия си състав, памукът е устойчив на топлина, механично пресоване и много химикали.
По тази причина може без проблеми да се пере на 95°C. Гладенето с гореща ютия увеличава обема на памука и го прави по-мек.

За поларът знам, че истинският е много скъп.  И обикновено на пазарът се продава само менте...

# 83
Ами да, то си е обяснимо. Малкото човече е създадено в мама, расло си то там уютно и защитено. После се ражда, идват непознати шумове, светлини, чужди хора, някакви си дрехи, оставят го в едно голямо, студено креватче Simple Smile Всичко е стрес. Бебето иска мама и майчината гръд, там е щастието и спокойствието. Колкото по-скоро го осъзнаем всички, толкова по-щастливи ще растат децата ни!
 Addicted, Harista, много полезно инфо  bouquet

# 84
Ами то в началото и ако  при майката всичко е наред, тя също изпитва нуждата да го гушка постоянно Simple Smile За това при раждане е хубаво ако има възможност бебето да се постави на гърдите на майка си, за да се осъществи контакт кожа в кожа и след това да се къпе, повива и т.н. 

# 85
От сайта, от който поръчах слинга, ми казаха да го пера в мрежеста торба за пране, за да го предпазя от деформиране и да се запази дълго време в първоначалния му вид (това относно вискозата). Аз го прах на програма за ръчно пране на 30 градуса, но пък нямах мрежеста торбичка, та без нея.

# 86
Аз съм напълно съгласна, че бебето има нужда от контакта с майката и твърдо против убежденията, "че ще свикне/ ще се разглези"- малките бебенца възприемат света брез допира, чрез майка си.

По-скоро се чудех даи слинга може да ми обезсмисли коша за новородено  Laughing Но естествено че не, те са за две различни неща.

А иначе нали казват, че коликите може и да са израз на емоционална необходимост, не толкова на физически дискомфорт и имат нужда от топлината на мама Simple Smile

kerenska, моят е за 23 април Simple Smile Определено може да се засечем! Дано да си стоят в коремчетата максимално близа до термин  preggo

# 87
Мрежестите торби вече са ми незаменими дружки Simple Smile Всички чорапи вътре и поне после не ги гоня из пералнята, а и знаете вечно някой изчезнал Simple Smile Има ги вече навсякъде за стотинки, ще си взема и аз щом ще предпазва.
 Кожа в кожа е супер, но не навсякъде приложимо. Когато раждах само ми го показаха и го отнесоха за тестове, но и аз бях толкова надрусана от упойката, че исках само да спя Simple Smile
 Коликите казват, че са от незряла храносмилателна система, но наистина може да са проява и на липса.

# 88
  • София
PaulieM- страхотна тема  bouquet
  Момичета как се чувствате на финалната права, че при мен емоциите са супер смесени. Изпитвам болки в краката и гърба, киселини, умора НО паралелно с това супер силното желание да му целувам бузите на малчо  newsm30 newsm07 и успявате ли да си почивате, че аз използвам времето преди да започна да се търкалям да чистя и освежавам из вкъщи за новия член на семейството

# 89
Привет,мамчета  Hug Днес бях на изследване за гестационен диабет,тия дни трябва да са готови резултатите.В 27 г.с.+4 дни съм бебка е 1200 г вече и казаха,че е дългокрака мадама хихи Simple Smile Почти всичко си накупих от по-дребните неща.Харесах си полска количка.Също така и еднокрилен гардероб за малката,който тези дни трябва да дойде и кошара,която е с люлеещ механизъм.Още не съм си взела нищо за мен,но има време.Терминът ми е края на април Simple Smile Някоя маминка от Пловдив дали си е намерила педиатър?  preggo

Общи условия

Активация на акаунт